Társoldalunk:

Eszükbe kellene juttatni Puskást - percről percre a holland-magyar előtt

2013.10.11. 19:24

Ez történt a pénteki holland-magyar vb-selejtező előtt.

16.12 |

Emlékezz 88-ra!

Minden valamirevaló ajándékboltban lehet kapni a holland válogatott mezét, a legújabb garnitúra közül a piros-kék csíkokkal díszített fehér, a szokásos narancssárga és a nekünk legjobban tetsző fekete is 80 euróba (23 600 forint) kerül. Aki beéri az eggyel korábbi fazonú mezzel, az ennek a feléért is narancssárgába öltözhet. A hollandok igyekezni ápolni az 1988-ban Eb-győzelemig jutó csapat emlékét, és olyan pólót is lehet kapni, amelyen a Remember 88, azaz Emlékezz 88-ra felirat szerepel. Sőt, olyan mezt is lehet venni, amely Van Bastenék 88-as mezére hajaz, mai szemmel kicsit vicces a dizájn, de akkoriban nagyon menőnek számított.

16.00 |

Zsuzsáék tortúrája

"Sok reményt nem fűzünk a győzelemhez, a csoda kategóriával érne fel" - nyilatkozta Tibor, aki párjával, Zsuzsannával együtt Belgiumban él, és úgy döntöttek, átruccannak Amszterdamba, hogy életükben először a helyszínen szurkoljanak a magyar válogatottnak. Amikor összefutottunk velük, Zsuzsanna éppen feszülten telefonálgatott, hiába rendelték meg ugyanis a 4 jegyet egy hónapja, egyelőre nem jutott el hozzájuk. Pedig a nő Belgiumból haza is látogatott a jegyek miatt, de az MLSZ-nél azt a választ kapta, hogy nem tudják neki odaadni. Végül postán indították el a jegyeket, de péntek délután még mindig nem volt náluk, pedig szerdára ígérte a holland posta a kézbesítést.

15.50 |

Pesties böszmeség

Ahogy azt John Travolta a Ponyvaregény című Tarantino-klasszikusban elmondta, Európában a kis különbségek az érdekesek. És igazat adunk neki abban is, hogy Hollandiában tényleg mindig adnak majonézt a sült krumpli mellé. Ami viszont itt is ugyanígy működik, mint Pesten: ha böszme nagy BMW-d van, akkor az feljogosít arra, hogy megállj a zebrán, még akkor is, ha a gyalogosoknak van zöld.

15.40 |

Suttogó hollandok

A belvárosban egy 40-es éveiben járó pár udvarias volt velünk: a férfi 2-0-s, a nő 2-1-es holland győzelmet jósolt. Azt csak suttogva merték bevallani, hogy bár Amszterdamban élnek, a nagy rivális rotterdami Feyenoordnak szurkolnak.

15.30 |

Tömeg a szexboltnál

Amszterdam nem csak a holland futball fővárosa, egymást érik a szexshopok és a múzeumok. Az egyik ilyen intézmény előtt komoly sor várt a pénztárnál a bejutásra pénteken kora délután.

15.20 |

Szalai egy tizedet ér

A fogadóirodáknál fikarcnyival sem jobb a helyzetünk, a félelmetes holland statisztika miatt akár tízszeres pénzt is lehet nyerni egy magyar sikert megjátszva. Szalai sérülése tovább rontotta a holland sikerre fizető szorzót, már csak 1,3-mal tehető meg 1,4 helyett.

15.10 |

Ellenünk szoktak veszíteni

Világbajnoki selejtezőn hazai pályán 2004 óta nem kaptak gólt a hollandok, ez a sorozat immár tizenkét meccses. Vb-selejtezőt 2001 óta nem vesztettek, akkor Dublinban, a Lansdowne Roadon kaptak ki 1-0-ra - majd egy hatossal vágtak vissza. Azóta harminc meccs, huszonhét győzelem, három döntetlen és 77–9-es gólkülönbség. Tétmeccsen, hazai pályán pedig holnap pontosan 13 éve lesz veretlen a holland válogatott, mely története során csak három otthon játszott selejtezőt veszített el. Kettőt pont Magyarország ellen.

15.00 |

Szakadó esőben száraz pályán

Péntek reggel óta zuhog Amszterdamban, így várhatóan fedett stadionban fogadja a magyarokat Hollandia. A meccs előtti felvezetésben a holland lapok kitettek magukért: Dzsudzsákot irányítóként rakták a kezdőbe, Puskás gólrekordját pedig sikerült elfelejteniük.

Előző
  • 1
  • 2
Következő »