Társoldalunk:

Pintér az új szövetségi kapitány

2013.12.19. 09:15

Pintér Attila a magyar fociválogatott új szövetségi kapitánya - jelentette be Telkiben az MLSZ. A Győr edzője többet hívná össze a keretet, szerethető helyett küzdő válogatottat ígér, Szalai Ádám kifakadását nem tartja őszintének, és már a 2016-os Eb-re kijutna.

10.42 |

Fotózás, vége

Csányi Sándor és Pintér Attila még összeáll a fotósoknak, és vége a sajtótájékoztatónak.

10.40 |

Pintér a bizalomról

Pintér: "Nem akarom becsapni azokat az embereket, akik bíztak bennem, és megadták nekem ezt a lehetőséget. Azt szeretném, ha a munkám után ítélnének meg."

10.39 |

Otigbáról Csányi

Csányi Otigbáról: "Megemlítettem Attilának, de innentől kezdve az ő dolga, hogy behívja-e a keretbe. Én még egyszer sem láttam őt játszani, csak olvastam az újságokban a méltatásokat, de meg kell nézni."

10.38 |

Többéves munka hónapok alatt

Pintér: "Ez hiába, hogy többéves munka, profi játékosokról van szó, akiknek el kell sajátítaniuk a válogatott rendszerét. Az eddigi csapataimnál, ahol dolgoztam néhány hónap alatt ez sikerült, szerintem a válogatottnál is sikerülhet."

10.36 |

Kölcsönözne a válogatott

Csányi: "Ahhoz, hogy a magyar labdarúgást többre értékeljék, a válogatottnak és a kluboknak is sikereket kell elérni. Ha ez nincs, akkor a játékosok és az edzők is alacsonyabbra vannak értékelve. Jogos elvárás a szövetség részéről, hogy Európa egyik leghosszabb téli szünete van az NB I-ben, így hetente vagy kéthetente hétfőnként egy-két napra a kluboktól azt várjuk el, hogy kölcsönadják a játékosokat a válogatottnak. Attila nem erőnléti edzéseket fog tartani ezeken a napokon."

10.34 |

Leborulnak az MLSZ előtt

A Trollfoci megjegyzése: Leborulunk az MLSZ előtt. Nagyobb trollok, mint mi.

10.32 |

Áthozták a titoktartást

Kérdés: Bámulatosan sikerült titokban tartani, most csütörtök van, kedden hányan voltak, akik tudták?
Csányi: Összesen öten tudtak róla kedden. Sikerült a banki szférából áthozni a titoktartást.
10.30 |

A felét sem keresi a külföldieknek

Csányi Pintér fizetéséről: "Alacsonyabb, mint az én fizetésem, de magasabb mint a magyar klubedzők fizetése. Ha külföldi edzőkhöz kell hasonlítani, akkor a negyven százaléka Pintér Attila fizetése."

10.29 |

Farkas a szakmai stábban

Szakmai stáb?
"Farkas József biztosan a stáb tagja, akivel régóta együtt dolgozom" - így Pintér. "Még egy vagy két embert szeretnék mellém."

10.26 |

Erős ellenfeleket!

Pintér: "Szeretnénk olyan barátságos meccseket játszani, ahol erős csapatok lesznek az ellenfelek. De lehet, hogy az elején lesz egy-két meccs, ahol az összehangolás lesz a fontos, így az elején nem topválogatott ellen fogunk játszani, de utána nem olyan találkozókat szeretnék lekötni, amik javítják a statisztikáinkat."

10.25 |

Nem kéri ki Egervári véleményét

Pintér: "Nem szeretném megbántani Egervári Sándort, de nem fogom kikérni a véleményét."
10.24 |

Pintér nem vág ki senkit

Kérdés Pintérhez: Ha Szalai és Dzsudzsák nem adja a maximumot a válogatottban, akkor szó nélkül kivágja őket?

Válasz: Senkit nem szoktam kivágni. Mindenki előtt nyílt titok, hogy nekik nincs gondjuk arról, hogy hogyan fognak megélni. Az a dolguk, hogy a válogatottat minél jobb eredményre vezessék, ezt kell velük megértetni.

10.23 |

Nagy döntések az utánpótlásban

Csányi: "Attilának az utánpótlásban is nagy szerepe lesz, már a fiatalokat is abban a rendszerben fogják játszani, mint a felnőtt válogatottat. A következő egy hónapban jelentős döntések lesznek az utánpótlásban."

10.22 |

Magyar klubhoz még jöhet a többi jelölt

Csányi a külföldi jelentkezőkről: "Most írtuk meg a leveleket a külföldi edzőknek, hogy más választás történt. Jó emberekről van szó, egy-egy magyar klubhoz szívesen ajánlanám őket."
10.19 |

Egyet-kettőt aludtak rá

Csányi: "Egy hete döntöttük el, hogy magyar edzőnk lesz. Onnantól kábé fél óra alatt jutottunk el Pintér Attilához. Akkor aludtunk rá egy-kettőt, beszéltünk egy-két emberrel, akiknek adunk a szavára, aztán döntöttünk mellette."

10.17 |

Csányi átgondolta újra

Csányi: "Nagyon sok külföldi edzővel voltunk kapcsolatban, több mint hússzal. Sok motivációs levelet kaptunk, megfogalmazták, hogy mit akarnak tenni, és mekkora fizetést szeretnének. Azt mondtam először, hogy külföldi edzőt szeretnék, de aztán végiggondoltam még egyszer, és rájöttem, hogy rövid az idő, hiszen szeptemberben már játszani kell. Egy külföldi edző vélhetően magyar segítőket vett volna maga mellé, hogy megismerje a játékosoakt és a körülményeket, és az akkor márcsak félig külföldi edző. Nem várjuk el az új edzőtől, hogy jó erőben legyen a válogatott, hiszen a játékosok azt a klubokban szedik össze. Az a fontos, hogy jól válogasson, Pintér Attila pedig tökéletesen ismeri a mezőnyt. Fontos volt az is, hogy tudja motiválni a csapatot. Rá kell nézni Attilára, és nem is kell megszólalni, látszik, hogy baj lesz, ha nem küzdenek."

10.15 |

Csányi gratulál

Csányi gratulál Pintér Attilának

Fotó: Mudra László - Origo

 

10.13 |

Szalai nem volt őszinte

Pintér: "Nem voltunk őszinték. Szalai Ádám a kifakadása előtt néhány héttel teljesen mást mondott, mint utána itt, Telkiben azon a sajtótájékoztatón. Az itthon klubedzők komoly energiát fektetnek abba, hogy jól teljesítsen a csapat, a külföldön játszók ezzel nincsenek tisztában. Nekem a szakmaiságommal kell meggyőznöm a játékosokat."

10.11 |

Új, de ismert focisták jönnek

Csányi: "Pintér Attila előre felvázolt keretében vannak a régi válogatott keretből, és van nagyon sok új, de ismert focista is. Korábban nekem is voltak hiányérzeteim, hogy egy-egy játékos miért nem válogatott."

Előző
Következő