Társoldalunk:

Miklós Edit remekül síelt

2014.02.10. 08:38

A német Maria Höfl-Riesch megvédte címét a női alpesi sízők szuperkombinációjában, Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesi helyezését elérve a 16., Berecz Anna pedig 21. lett. Ole Einar Björndalen lemaradt az újabb éremről, a férfi sílövők üldözéses versenyét Martin Fourcade nyerte meg. A norvégok nem gyászolhatnak, az amerikai bobcsapat egyik tagja, Johnny Quinn pedig a mosdó után most a liftbe szorult be. Ez történt hétfőn Szocsiban.

20.35 |

Éremtáblázat

Véget ért a harmadik nap Szocsiban. Az éremtáblázat élén Kanada áll 3 arannyal, 3 ezüsttel és 1 bronzzal, megelőzve a hollandokat (3-2-2) és a norvégokat (2-1-4).

20.30 |

A hétfői nap képekben

Forrás: AFP/RIA Novosti/Alexey Kudenko

 A képre kattintva megnézheti a hétfői nap legjobb képeit!

20.27 |

Kanadai arany mogulban

A kanadai Alex Bilodeau nyerte a síakrobatika férfi mogul döntőjét, a második helyen honfitársa, Mikael Kingsbury végzett, a harmadik az orosz Alekszander Szmiszljajev lett.

20.15 |

Félkész félcső

Kevesebb, mint egy nappal a hódeszkások férfi félcső-számának rajtja előtt a versenyszínhely elégtelennek ítélt minősége miatt bírálatok sokasága zúdult amerikai részről az orosz szervezőkre. A kritikák lényege: csak félig kész a félcső, amelyben versenyezni kell, és ahol harmadik ötkarikás aranyérmét szeretné megszerezni Shaun White, az Egyesült Államok hódeszkás különítményének egyik leghíresebb tagja.

Hannah Teeter, aki 2006-ban nyert aranyat Torinóban, az AP-nek nyilatkozva egyenesen úgy fogalmazott, hogy ”ez a pálya szar”, a csapattárs Danny Davis pedig arról beszélt: még bőven van elvégzendő tennivaló a versenyek kezdetéig.

20.01 |

Már csak a mogulra várunk

Már csak egy számban zajlanak versenyek: a síakrobatika férfi mogul döntőjének első futamában kialakult a legjobb tizenkettő mezőnye. Az élen az orosz Alekszander Szmiszljajev áll, megelőzve három kanadait, Philippe Marquist, Mikael Kingsburyt és Marc-Antoine Gagnont. A hat közé azonban már Kingsbury került a legjobb eredménnyel.

19.30 |

Nem akartam arrogáns lenni

"Nagyon boldog voltam az utolsó, hibátlan lövés után, azért csaptam a levegőbe. Elöntött a boldogság, a közönség pedig el volt ragadtatva. De nem akartam arrogáns lenni, csak kifejeztem az érzelmeimet" - nyilatkozta a L'Equipe-nek Martin Fourcade, a férfi sílövők üldözéses versenyének francia győztese.

18.58 |

Nagyon csúszik a svéd curling

Eredmények, férfiak, 2. forduló:
Svédország - Nagy-Britannia 8-4
Kanada - Svájc 4-5
Egyesült Államok - Norvégia 4-7
Dánia - Oroszország 11-10

18.12 |

Kanada 3-0-ra nyert

49 és fél percig bírta a nyomást a finn nőijégkorong-válogatott, végül sima, 3-0-s vereséget szenvedett a címvédő Kanadától az A csoport 2. fordulójában a szocsi téli olimpián.

17.50 |

Ennél tutibb aranyesély nincs

Akár két futam után is eredményt lehetne hirdetni a női szánkósoknál, akkor fölénnyel vezet a német Natalie Geisenberger. A négy évvel ezelőtti olimpiai bronzérmes a szezonban szinte legyőzhetetlen, a Világkupa eddigi nyolc versenye közül hetet megnyert, Szocsiban pedig a második futamot követően hét tizeddel vezet.

17.16 |

Folytatódott a holland őrület

Az eddigi kilenc érem közül hetet a hollandok nyertek meg a gyorskorcsolya-versenyeken: a mai 500 méteres férfi versenyen az első helyen Michel Mulder végzett, egy századdal előzte meg honfitársát, Jan Smeekenst, illetve 15 századdal ikertestvérét, Ronald Muldert.

17.11 |

Geisenberger repesztett

A háromszoros világbajnok, olimpiai harmadik Natalie Geisenberger nagyon komoly, 46 századmásodperces előnnyel nyerte a női szánkósok első futamát. A második az amerikai Erin Hamlin, a harmadik a német Tatjana Hüfner lett.

17.00 |

Mintha megátkozták volna

Az amerikai bobcsapat egyik tagja, Johnny Quinn a hétvégén a mosdóba szorult be a szocsi olimpián, ezért kénytelen volt kitörni az ajtót, ma pedig a liftben ragadt bent. Részletek és mindkét esetről fotók ide kattintva.

16.45 |

Miklós elfogadja a 16. helyet

"Előzetesen a legjobb 15-be szerettem volna kerülni, de ezt a 16. helyet is elfogadom, tekintetbe véve, hogy rendkívül nehéz volt a szlalompálya" - mondta az MTI-nek Miklós Edit a női alpesi sízők szuperkombinációját követően.

16.34 |

Két francia a dobogón

A hajrában már nem történt meglepetés, Martin Fourcade a vancouveri ezüstérem (és öt világbajnoki cím) után most olimpiai bajnok lett a 12,5 km-es üldözéses biatlonversenyen, a cseh Ondrej Moravec az ezüst- és a francia Jean Guillaume Beatrix a bronzérmes. Ole Einar Björndalen hiába hajrázott óriásit, egy másodperccel lemaradt a dobogóról. A verseny összefoglalóját itt olvashatja.

16.28 |

Fourcade már integet

Az utolsó lövésnél Martin Fourcade nem hibázott, és annyira örült, hogy síelés helyett az öklét rázva a közönséget hergelte. Előnye 17,2 másodperc, ennek elégnek kell lennie. Mögötte a cseh Moravec és a francia Beatrix halad, Eder és Björndalen a negyedik és ötödik.

16.20 |

Sok a 19 másodperc

A harmadik lövészetnél az élen álló hármas mindegyike lövőhibát vétett, de Björndalen nem tudott feljebb jönni, ugyanis ő is hibázott. Fourcade vezet, Landertinger a második, Moravec a harmadik, Eder a negyedik. Björndalen még mindig hatodik, a 19 másodperc sok lesz.

16.14 |

Itt az első nagy hiba

A második lövészetnél Björndalen és Sipulin is rontott, így visszacsúsztak a 6-7. helyre. Le Guellec állt az élre, de egy kanyarban nagyot esett, nem tudta bevenni, így elhúztak mellette a többiek. Az élen az osztrák Landertinger, a cseh Soukoup és a francia Martin Fourcade halad.

16.08 |

Björndalen hibátlan

Az első lövészetnél Björndalen nem hibázott, az ugyancsak jól célzó orosz Sipulinnal, a kanadai Le Guelleckel, az osztrák Landertingerrel, a cseh Soukouppal és a francia Martin Fourcade-dal együtt halad az élen.

16.01 |

Lássuk Björndalent!

Elrajtolt a sílövők 12,5 km-es üldözéses versenye, a mezőnyben ott van a norvég Ole Einar Björndalen, aki 12 érmével jelenleg - honfitársával, Björn Dählie-vel - holtversenyben csúcstartó a téli játékokon, azaz újabb dobogós helyezéssel egyeduralkodóvá válna.

Előző
Következő