Társoldalunk:

Miklós Edit remekül síelt

2014.02.10. 08:38

A német Maria Höfl-Riesch megvédte címét a női alpesi sízők szuperkombinációjában, Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesi helyezését elérve a 16., Berecz Anna pedig 21. lett. Ole Einar Björndalen lemaradt az újabb éremről, a férfi sílövők üldözéses versenyét Martin Fourcade nyerte meg. A norvégok nem gyászolhatnak, az amerikai bobcsapat egyik tagja, Johnny Quinn pedig a mosdó után most a liftbe szorult be. Ez történt hétfőn Szocsiban.

16.00 |

Tilos a gyász

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság figyelmeztette a norvég sífutókat, amiért a szombati versenyek során gyászszalaggal a karjukon álltak rajthoz. A női 15 km-es üldözéses versenyt megnyerő, immáron négyszeres olimpiai bajnok Marit Björgen és társai ezzel fejezték ki együttérzését csapattársuknak, Astrid Jacobsennek, akinek bátyja pénteken váratlanul elhunyt. Részleteket itt olvashat.

15.56 |

Jól kezdett a címvédő

A címvédő svéd női curling-válogatott szoros mérkőzésen nyert a nagy rivális brit együttes ellen a szocsi téli olimpia selejtezőjének hétfői nyitófordulójában.

Eredmények, női curling, selejtező:
Svédország - Nagy-Britannia 6-4
Kanada - Kína 9-2
Svájc - Egyesült Államok 7-4
Oroszország - Dánia 7-4

A csoportban még a japánok és a dél-koreaiak szerepelnek, a tíz csapatból az első négy jut az elődöntőbe.

15.38 |

A fej helyett a sisak tört

A csehek snowboardosa, Sarka Pancochova a vasárnapi versenyen nagyot esett, a sisakja is eltört, a cseh csapat pedig a Facebookon mutatta meg az elhasználódott védőfelszerelést. 

 

15.19 |

Az olimpia eddigi legviccesebb képe

Találkozott egymással Zdeno Chára és Kirsten Moore-Towers, a szlovák jégkorongozó a szocsi játékok legmagasabb, a kanadai műkorcsolyázó pedig a legalacsonyabb versenyzője. Chára 206 centi, Moore-Towers 150 centi magas. 

 

14.49 |

Rejtőzködő katonák, különleges erők, rakéták

Különleges erők és légvédelmi rakéták olvadnak diszkréten a háttérbe a fenyőfák, a hófödte pályák és az olimpiai karikák közé a téli olimpiai játékoknak otthont adó Szocsi fölé magasodó hegyekben.

Terepruhás férfiak láthatók a fák között álló fehér sátraknál, nem messze a sípályáktól. Ezer méter magasan, a sífutás és a sílövés helyszínénél a kötélpálya kabinjából kiszállva khakiszínű rakétaüteg, forgó radar és katonák sátrai állnak, bár nem szembetűnő módon - számolt be a tapasztalatairól az AFP francia hírügynökség tudósítója. 

Forrás: AFP

A hegyekben elrejtőzött rendőrök, katonák, különleges ügynökök őrzik diszkréten az olimpiai létesítményeket. A sílövészet pályájával szemben csak néhány khakiszínű egyenruhás katona és egy FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) feliratú teherautó látható, de egy orosz közszolgáltató cég alkalmazottja szerint sokkal több katona rejtőzött el a hegyekben.

A közutakon, a hegyen és a városi közlekedésben január 7. óta szűrik és ellenőrzik a forgalmat. Az olimpiai létesítményekhez fémdetektoros kapukon keresztül lehet bejutni, olyan ellenőrzés után, amely gyakran alaposabb, mint a repülőtéri vizsgálat.

14.22 |

Pózolj vécén!

A Google nemrég kiadott adatai szerint a téli olimpiával kapcsolatban a második legtöbben a "szocsi wc" szókapcsolatra kerestek rá. Hétfőn Steve Rosenberg és Martin Fourcade biatlonosok is kitettek magukról egy fotót a Twitterre, amelyen a bizarr, egymás melletti vécén ülnek.


Közben hétfő délelőtt már letartóztattak három embert, akik a nyilvános vécében fotóztak.

14.02 |

Taroltak a szép nővérek

A 19 éves kanadai Justine Dufour-Lapointe (a videón balra) nyerte a női síakrobaták mogul számát a szocsi téli olimpián még a hétvégén, mögötte pedig nővére, Chloe (középen) végzett a második helyen. A legidősebb Lapointe testvér, Maxine a 12. lett. "Amikor versenyzünk, csak arra gondolunk, hogy minél előbb érjünk a célba, csak utána gondolunk arra, hogy a testvéreink vajon hol állnak. Ezzel együtt csodálatos volt együtt versenyezni itt az olimpián."

 

13.27 |

Csak az aranyakról maradtak le

Bár az m1 büszkén hirdeti, hogy egyedüli magyar csatornaként közvetít a téli olimpiáról, a mai napon eddig sem a női szuperkombinációt, sem a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres döntőjét nem sikerült élőben sugározni.

13.22 |

Kanadai siker 1500 méteren

A kanadai Charles Hamelin nyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyét. A második helyért célfotó döntött a kínai Han Tianyu javára az orosz Victor An ellenében.

13.20 |

9-0 a vége

Az Egyesült Államok nőijégkorong-csapata 9-0-ra győzött Svájc ellen. A meccs már akkor eldőlt, amikor az első harmad közepén 55 másodperc alatt háromszor talált be az amerikai csapat.

13.10 |

Ovi korcsolyája

Az orosz hokiválogatott legnagyobb sztárja, Alekszander Ovecskin a Twitter-oldalára töltött fel egy képet a korcsolyáról, amivel a szocsi csarnok jegét karistolja majd. Nem lennénk az ellenfelek helyében,amikor a korcsolya és tulajdonosa feltűnik a kapu előtt.

12.59 |

8-0-ra vezetnek az amerikaiak

A harmadik harmad közepén 8-0-ra vezet az amerikai nőijégkorong-válogatott Svájc ellen. A kapuralövések aránya árulkodó, 45-8 az amerikaiak javára.

12.48 |

Német nőé az első mai arany

Maria Höfl-Riesch nyerte a nők szuperkombinációját. A német versenyző a lesiklás után az ötödik volt, a szlalomban azonban csak ketten voltak gyorsabbak nála. Az ezüstérmes az osztrák Nicole Hosp lett, míg a lesiklás után vezető Julia Mancuso végül bronzzal gazdagodott. Miklós Edit a 16. lett.

12.44 |

Nem jött össze a döntő

A Heidum, Darázs, Lajtos, Keszler összeállítású női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó a negyedik lett az elődöntős futamában, így a döntő helyett a B döntőben szerepelhet majd.

12.41 |

Most kell nagyon szurkolni

Már versenyez a 3000 méteres női gyorskorcsolya-váltó, amelynek az elődöntőben az első kettőben kellene zárnia, hogy bekerüljön a döntőbe.

12.34 |

Görgl már nem nyeri meg

Elizabeth Görgl a hetedik volt a lesiklás után, a szlalomban azonban nem tudott végigmenni a pályán, így bosszúsan fejezte be a versenyt.

12.30 |

A legjobbak a végén jönnek

Kilencen vannak már csak hátra a szlalomban, jelenleg a svájci Dominique Gisin vezet 2:36.12 perces idővel.

12.23 |

Miklósnak a lesiklás jobban ment

Ahogy azt várni lehetett, a főleg lesikásban erős Miklós Editnek a szlalom már kevésbé ment jó,, 57.29 másodperces időt ért el, amivel hét másodperccel marad el az ebben a számban eddig leggyorsabb cseh Strachovától.

12.12 |

Elkezdték kerülgetni a kapukat

Megkezdődött a női alpesi sízők szuperkombinációjának második felvonása, a szlalom, eddig a hét célba ért vesrenyző közül a cseh Sarka Strachova volt a leggyorsabb.

11.58 |

Ne fotózz nyilvános vécében!

Több helyen is azt írják, hogy a téli olimpia helyszínén letartóztattak három embert, akik a nyilvános vécében fotóztak.