Társoldalunk:

Miklós Edit remekül síelt

2014.02.10. 08:38

A német Maria Höfl-Riesch megvédte címét a női alpesi sízők szuperkombinációjában, Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesi helyezését elérve a 16., Berecz Anna pedig 21. lett. Ole Einar Björndalen lemaradt az újabb éremről, a férfi sílövők üldözéses versenyét Martin Fourcade nyerte meg. A norvégok nem gyászolhatnak, az amerikai bobcsapat egyik tagja, Johnny Quinn pedig a mosdó után most a liftbe szorult be. Ez történt hétfőn Szocsiban.

8.53 |

Maze csak megközelítette Gutot

Gut még mindig az élen, pedig a menők közül a szlovén Tina Maze, valamint az osztrák Nicole Hosp, Anna Fenninger és Elizabeth Görgl is lesiklott már. Maze járt a legközelebb, hogy letaszítja az élről Gutot, de 39 századdal ő is lassabb volt.

8.51 |

Ovecskin barátnője megérkezett

Az orosz teniszezőnő, Marija Kirilenko is megérkezett Szocsiba. Kirilenko nemcsak néző lesz, szurkolni is fog, párja ugyanis Alekszander Ovecskin, az orosz hokiválogatott sztárcsatára.

8.43 |

Gut elég jó pályát ment

Tíz síelő után a svájci Lara Gut vezet a kombináció lesiklószámában. A svájci versenyző ideje 1.43.15 perc, a pálya leggyorsabb részén 100 km/-h-val száguldott.

8.41 |

A bronz a tét az orosz óvásnál

Az oroszok óvást nyújtottak be a szocsi téli olimpia vasárnap rendezett férfi 30 kilométeres sífutó számát követően, mert megítélésük szerint a norvég Martin Johnsrud Sundby akadályozta Makszim Vilegzsanyint, s így szerezte meg a bronzérmet.

A Nemzetközi Síszövetség (FIS) hétfőn kapta meg a beadványt és 72 órája van arra, hogy döntsön. Michal Lamplot, a FIS szóvivője ugyanakkor jelezte: minden bizonnyal előbb születik ítélet.

Az oroszok szerint a célegyenesben Sundby akadályozta Vilegzsanyint, így került elé, és haladt át harmadikként a célvonalon. A számot a svájci Dario Cologna nyerte, aki négy tized másodperccel előzte meg az ezüstérmes svéd Marcus Hellnert.

8.37 |

Belső feszültség a gyorskorcsolyázóknál

A rövidpályás gyorskorcsolyázóknál a női 3000 méteres váltót előzetesen sokan a pontszerzésre is esélyesnek tartották, de mint kiderült, nincs minden rendben a csapat háza táján, feszültséget okozott ugyanis, hogy Darázs Rózsa bekerült a csapatba. Az esetről itt tudhat meg többet.

8.34 |

Öt aranyat osztanak ki hétfőn

A női sízők szuperkombinációja mellett a férfi gyorskorcsolyázóknál 500, a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál 1500 méteren, a sílövők 12,5 km-es üldözéses számában, valamint síakrobatikában férfi mogulban hirdetnek győztest hétfőn. A teljes programot itt olvashatja.

8.32 |

A női sízők kezdik a napot

A szuperkombináció az első szám a női alpesi sízők számára. Két magyarnak is drukkolhatunk ebben a számban, Berecz Anna és Miklós Edit is szerepel a résztvevők között, akiknek előbb lesiklásban, majd műlesiklásban kell teljesíteni a pályát.

Előző
Következő »