Társoldalunk:

Putyin kiszurkolta, Bode Miller elsiratta

2014.02.16. 09:23

Bode Miller bronzérme rekordot ért szuperóriás-műlesiklásban, hat órán át műtötték az orosz síakrobatát, cseh szupersztár született a hódeszkások között, megint taroltak a hollandok gyorskorcsolyában. Putyin ezüstöt szurkolt ki az orosz váltónak a helyszínen, Björndalen hiába veselkedett neki a történelmi győzelemnek, a köd közbelépett. A téli olimpia vasárnapi hírei egy helyen.

16.58 |

Wustnak nem sikerült, Hollandia így is tarolt

A holland Jorien ter Mors nyerte a gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyét. A nagy esélyes háromszoros olimpiai bajnok, szintén holland Ireen Wust lett a második, a honfitársuk, Lotte van Beek a harmadik.

16.40 |

Így siratta meg az aranyat Bode Miller

Sokáig úgy nézett ki, hogy Bode Miller Vancouver után Szocsiban is aranyérmes lesz, ám végül ketten is elé tudtak kerülni. A verseny közben sírásban tört ki, később egy nyilatkozatában a legérzelmesebb napnak titulálta a vasárnapot az életében, és a tavaly elhunyt öccsét is hiányolta.

Forrás: MTI/AP/Christophe Ena

 

16.20 |

Elnyelte a köd a sílövést

A biatlonosok hiába készülődtek a 15 km-es tömegrajtos versenyre, a rajtot el kellett halsztani a leereszkedő köd miatt. A Guardian szerint még ma szeretnék megrendezni a viadalt, amint Ole Einar Björndalen a nyolcadik olimpiai aranyáért száll harcba.

15.58 |

Megnyerték az oroszok

Oroszország 2-0-ra nyerte a büntetőpárbajt, így két pontot nyert a férfihokitorna utolsó csoportkörében, a szlovákoknak egy pont jár.

15.52 |

Büntetőkkel döntenek Ovecskinék

Gólnélküli iksz lett a szlovák-orosz hokicsata, három-három büntető jön. Az oroszok tegnap elbukták az USA ellen.

15.50 |

Mit védett Mészáros!

A szlovák hátvéd, Andrej Mészáros hokimeccsen ritkán látható bevetődéssel mentett egy ziccernél, az oroszok elleni csata még mindig 0-0 a ráadás negyedik percében.

15.40 |

Kihúzták a szlovákok

Szlovákia 0-0-ra végzett a házigazda oroszok ellen a rendes játékidőben, ezzel egy pontot már biztosan szerzett. Ha az oroszok nem nyerik meg a meccset (vagyis nem szereznek még egy pontot), akkor valószínűleg nyolcaddöntőre kényszerülnek.

Az USA Szlovénia legyőzésével csoportgyőztes, egyből a negyeddöntőbe jut.

15.30 |

Dupla kapuvas mentette meg Szlovákiát

A szlovákok még mindig tartják az ikszet az oroszok ellen, már csak 10 perc van a meccsből. Pár perce egy orosz bombánál a korong a felső lécről az oldalsóra pattant, majd egy védő felszabadított volna, de saját kapusát lőtte telibe, ám az oroszok így sem tudták bekotorni.

15.16 |

Miller a halott öccsének üzent

Bode Miller vasárnap szuperóriás-műlesiklásban bronzérmes lett, így 36 évesen minden idők legidősebb olimpiai éremszerzője lett az alpesi síben.

"Köszönöm mindenkinek a segítséget, ez életem egyik legérzelmesebb napja. Hiányzik az öcsém" - nyilatkozta Vancouver olimpiai bajnoka. Miller öccse tavaly áprilisban 29 évesen hunyt el.

14.58 |

Még mindig gól nélkül az orosz-szlovák

Két harmad alatt sem tudott gólt ütni az orosz hokiválogatott Szlovákiának az A csoport zárókörében. A kapura lövési arány ráadásul még mindig a szlovákoknak kedvez: 22-16.

A csoport másik meccse sima, az utolsó negyedben az USA 4-0-ra vezet Szlovénia ellen.

14.36 |

Jönnek a jamaicai bobosok

Jamaica bobosainak ezttal is sikerült a trópusi országból téli olimpiára jutnia, így az 1994-es elős bravúr után immár hatodszor lesznek ott a játékokon. A korábbi négyesek helyett ezúttal párosban tudtak kvalifikálni, Winston Watts és Marvin Dixon vasárnap délután kezdi meg szereplését a kettes bob első két futamában, hétfőn rendezik a másik kettőt.

"Még mindig szürreálisnak tűnik, hogy itt vagyok, és készülök az első olimpiámra" - mondta Szocsiban Dixon.

14.14 |

A turisták nem értik a szocsi rémhíreket

A Globalspot.com-on megjelent riportban a Szocsiban megkérdezett amerikai szurkolók értetlenül állnak az olimpiát körülvevő negatív hírekkel szemben.

Az 58 éves detroiti Jim Solbert a gyászos emberi jogi helyzetről és az igénytelen vendégszállásokról szóló hírek miatt kétszer is meggondolta, elutazzon-e Szocsiba, de a helyszínre érkezve azt mondta: vicc, amiről cikkeztek, és semmi se igaz abból, amit olvasott.

Mások véleményéből is az derül ki, hogy az üdülőhely napsütötte, fákkal szegélyezett utcáin látottak éles ellentétben vannak azzal, amire számítottak. Dean Cockell 62 éves winnipegi férfi mindezt annak a számlájára írja, hogy a külföldiek nem ismerik eléggé Oroszországot, a sajtó pedig a kelleténél jobban tupírozta fel a dolgokat.

13.44 |

Agresszív szlovákok hergelik Ovecskinéket

Az orosz-szlovák férfihokicsata 0-0-ra áll az első harmadban, a 9. percben a kapura lövések aránya meglepetésre 8-3 az eddig pont nélkül álló Szlovákia javára.

A csoport másik meccsén az USA négy perc alatt kettőt vágott a szlovénoknak.

13.21 |

Björndalen ma újra megpróbálja

A rekordra hajtó Ole Einar Björndalen vasárnap a biatlonosok tömegrajtos 15 km-es versenyén száll harcba a győzelemért. A norvég klasszis 7 arannyal 3 ezüsttel és 1 bronzzal áll az örökranglista második helyén, honfitársa, Björn Dählie korábbi sífutó 8-4-0-s mérleggel vezet.

A 40 éves Björndalen egy aranyéremmel kezdte az olimpiát a 10 km-s sprintben, aztán 12,5 km-en negyedik lett, majd 20 km-en csak 34. volt.

12.55 |

Miklós Edit becélozta az olimpiai aranyat

Szocsi legnépszerűbb magyar olimpikonja a Facebookon közölte, hogy átvette a lesiklásban szerzett 7. helyért járó oklevelet, és hozzáfűzött néhány lelkes mondatot is: "Harmadik legyen az isten igaza - mindig ezt mondtam Sochi-ról! Úgy érzem ez beteljesült, és négy év múlva legyen az én igazam! Aranyérem!!!"

12.40 |

Nem tudták megfogni a svéd váltót

Svédország megnyerte a 4x10 km-es sífutást Szocsiban, ezzel megvédte a Vancouverben nyert aranyérmét. Az oroszoknak sikerült felkapaszkodniuk a második helyre, ezzel 26 év után szereztek érmet ebben a számban. A franciáké lett a bronz. Az esélyesként érkező norvégok csak negyedikek lettek.

12.26 |

Putyin már a váltóversenyen

Az orosz elnök egy délelőtti hír szerint meglátogatta a sérült síakrobatát, most viszont már a férfi 4x10 km-es sífutást nézi a helyszínen. A svédek vezetnek a finnek előtt, az oroszok egyre közelebb kapaszkodnak a dobogóhoz.

12.01 |

Ádáz finn-svéd csata a váltóban

A finn és a svéd csapat egyszerre ért a féltávhoz a 4x10 km-es férfi váltóversenyen, a csehek 17 mp-cel lemaradva követik őket.

11.48 |

Megvan az első osztrák hokigyőzelem

Ausztria 3-1-re legyőzte Norvégiát a férfihokitorna B csoportjában, így három ponttal a harmadik helyen zárt. Az egyaránt 6 pontos finnek és kanadaiak egymás ellen zárják a csoportkört.

A legjobb nyolc közé a három csoport első helyezettje és a legjobb második kerül be közvetlenül, a fennmaradó helyekért további mérkőzéseket rendeznek majd.

Előző
  • 1
  • 2
Következő