Társoldalunk:

Domracseva-tripla, amerikai jégtánctörténelem

2014.02.17. 09:30

A nagy köd miatt két versenyt is el kellett halasztani a szocsi olimpia hétfői versenynapján. A fehéroroszok két elsőséget is szereztek, a harmadik olimpiai aranyát szerző sílövő Darja Domracseva mellett a síakrobata Anton Kusnyir szintén bajnok lett. Az amerikai jégtáncosok olimpiatörténeti elsőséget szereztek, a férfiak kettesbob-versenyében orosz győzelem született.

20.20 |

Kanada is döntős

Kanada lesz az Egyesült Államok ellenfele a nőijégkorong-torna döntőjében, miután a címvédő 3-1-re verte Svájc válogatottját.

20.17 |

Német síugróarany csapatban

A síugrók csapatversenyét Németország nyerte a nagysáncon, az Andreas Wank, Marinus Kraus, Andreas Wellinger, Severin Freund összetételű négyes 2,7 ponttal előzte meg az osztrákokat, míg a harmadik helyen Japán végzett.

19.42 |

Svájc szépített

A 3-0-ra elbukott nyitóharmad után a második 20 percben - Jessica Lutz góljával - szépített Svájc női csapata Kanada ellen, így a nőihoki-elődöntő állása 3-1.

19.39 |

Kialakult az elődöntő mezőnye

A már korábban továbblépő kanadaiak és svédek után Svájc és Nagy-Britannia csapata is bejutott az elődöntőbe a nőicurling-tornán

A szerdai elődöntőben:
Kanada - Nagy-Britannia 11.00
Svédország - Svájc 11.00

19.35 |

Kusnir meglepetésaranya

A síakrobaták férfi ugrásában is fehérorosz arany született, a három évvel ezeleőtt vb-bronzig jutott Anton Kusnir győzött az ausztrál David Morris és a kínai Csia Cung-jang előtt.

19.21 |

Amerikai arany jégtáncban

Nem változtatott a kűr sem a rövidprogram után kialakult sorrenden a jégtáncosok versenyében: az olimpiai bajnoki aranyat az amerikai Meryl Davis, Charlie White kettős szerezte meg a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir, illetve az orosz Jelena Ilinyik, Nyikita Kacalapov duó előtt. Korábban amerikai páros még sohasem nyert ebben a számban.

19.18 |

Két kínai a négy között

Kialakult a négyes döntő mezőnye a síakrobatika férfiugrás-döntőjében. Kína megduplázta esélyét, ugyanis még két versenyzője áll, Ki, illetve Csia. Rajtuk kívül a fehérorosz Kusnir, illetve az ausztrál Morris lehet olimpiai bajnok.

19.08 |

Jól ugranak a németek

A síugró-csapatverseny első fordulója után kiderült, hogy a nyolcas döntőbe Oroszország, az Egyesült Államok, Dél-Korea és Kanada nem tudta magát kvalifikálni. Az élen a Wank, Kraus, Wellinger, Freund összetételű németek állnak, a második hely Ausztriáé, a harmadik pedig Japáné.

18.52 |

Zajlik a síakrobatika-döntő

A síakrobatika férfiugrás-döntőjének első felvonását követően a kínai Ki áll az élen, a fehérorosz Kusnir és az ukrán Abramenko előtt.

18.29 |

Ez már komoly előny

Tizenegy és fél perc alatt komoly előnyre tett szert a kanadai nőihoki-válogatott a Svájc elleni elődöntőn. Natalie Spooner kétszer, Melodie Daoust egyszer volt eredményes, a címvédő 3-0-ra vezet.

18.05 |

Samkovának hiányzik Havel

Milos Zeman cseh elnök SMS-ben és mailben is gratulált Eva Samkovának, aki vasárnap hódeszkában megszerezte az ország első aranyérmét Szocsiban. A 20 éves sportoló a Mlada fronta Dnes című lapnak azt mondta, köszöni Zeman kedvességét, de boldogabb lenne, ha Vaclav Havel gratulálhatott volna neki. A korábbi köztársasági elnök két éve halt meg.

17.50 |

Orosz arany a bobosoknál

Négy éve csak bronzéremig jutott, Szocsiban azonban olimpiai bajnok lett az orosz Alekszander Zubkov és Alekszej Vojevoda a férfi kettesbob-versenyen. A második helyen a svájci Beat Hefti és Alex Baumann, a harmadikon az amerikai Steven Holcomb, Steven Langton egység végzett.

17.35 |

Kiesett a címvédő

Meglepetésre nem jutott be a tizenkettes döntőbe a címvédő, és a 2002-es olimpián bronzérmet szerző Alekszej Grisin a síakrobatika férfi ugrásában. A fehérorosz versenyző csak a 15. lett. De honfitársai révén azért még van esély, Dmitrij Dainski és Anton Kusnir is éremeséllyel száll harcba a 18.30-kor kezdődő fináléban.

17.02 |

Jamaica nem lett utolsó

Miután a kettes bobok versenyében csak a legjobb húsz vehet részt a negyedik, mindent eldöntő futamon, így tíz egység számára három kör után befejeződött a verseny. Jamaica a 29. lett, de csak azért, mert a szerb egység Aleksandr Bundalo sérülése miatt visszalépett.

16.36 |

Domracseva triplázott

A női sílövők 12,5 km-es, tömegrajtos viadalát a fehérorosz Darja Domracseva nyerte (15 km, és az üldözéses verseny után harmadszor nyert), a második a cseh Gabriela Soukalova, a harmadik a norvég Tiril Eckhoff lett. A részletekről itt olvashat.

16.11 |

KO-győzelemmel a döntőbe

Elsőként az Egyesült Államok világbajnok válogatottja jutott be a nőijégkorong-torna fináléjába, miután az elődöntőben rendkívül könnyedén, 6-1-re diadalmaskodott a svéd csapat felett. Az amerikai csapat elképesztő fölényben játszott végig, játékosai összesen hetvenszer lőttek a svédek kapujára.

16.06 |

Darázs nincs a váltóban

Darázs Rózsa kikerült a váltóból, így a magyar csapat Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra összeállításban harcol majd kedden a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 3000 méteres versenyének B döntőjében. A részletekről itt olvashat.

15.53 |

Höfl-Riesch náthája dönthet

Német források szerint kérdésessé vált, hogy el indul-e a női óriás-műlesiklók kedd reggeli versenyén a háromszoros olimpiai bajnok Maria Höfl-Riesch. A szuperkombináció szocsi arany-, és a szuperóriás-műlesiklás ezüstérmese náthás, emiatt a hétfői edzésen se ment jól, és várhatóan csak a magyar idő szerint reggel fél 7-kor kezdődő viadal előtt dönt a részvételről.

15.36 |

Curlingben rájátszás dönt

A brit csapat szoros csatában kikapott a kínai válogatottól, így kedden rájátszásos mérkőzést vív a norvégokkal a szocsi téli olimpia férficurling-tornájának elődöntőjéért.

Eredmények, férfi curling, selejtező:
Kína - Nagy-Britannia 6-5
Oroszország - Németország 8-7
Svájc - Egyesült Államok 6-3
Dánia - Norvégia 5-3

A további program, kedd, rájátszás a negyedik helyért
Norvégia - Nagy-Britannia 6.00

szerda, elődöntő:
Svédország - Norvégia/Nagy-Britannia 16.00
Kanada - Kína 16.00

péntek:
a harmadik helyért: 9.30
döntő: 14.30

Előző
Következő