Társoldalunk:

Szabados aranyat harapott, Ligety felfelé síelt

2014.02.21. 07:57

Aranyérmet harapott a kanadaiak magyar származású női hokisa, Ted Ligety felfelé síelt, a 18 éves Shiffrin nyert női műlesiklásban, kialakult a hokidöntő párosítása, doppingolt az olimpiai bajnok biatlonista. A pénteki hírek Szocsiból egy helyen.

12.32 |

Svéd bronz curlingben

Nagy csatában Svédország szerezte meg a harmadik helyet a férficurling-tornán.

Eredmény, curling, férfiak, bronzmérkőzés:
Svédország - Kína 6-4

12.10 |

Nem jutott érem Oféliának

A negyedik helyen végzett Ophelie David - aki az 1994-es lillehammeri olimpián alpesi sízésben még magyar színekben, Rácz Ofélia néven indult - a síakrobatika női krossz számában. Az olimpiai bajnok a kanadai Marielle Thompson lett, az ezüstérmet honfitársnője, Kelsey Serwa szerezte meg, míg a bronzérmes a svéd Anna Holmlund lett.

12.03 |

Olimpiai bajnok bukott le

A kétszeres olimpiai bajnok, egyszeres világbajnok német biatlonista, Evi Sachenbacher-Stehle produkált pozitív mintát a szocsi olimpián, jelentette be a Német Olimpiai Sportszövetség. A részletekről itt olvashat.

11.50 |

1,2 millió aláírás Kim Ju Na mellett

Tizenkét óra alatt 1,2 millió aláírás gyűlt össze azon az online petíción, amelyet a dél-koreai Kim Ju Na érdekében indítottak. A vancouveri olimpiai műkorcsolya bajnoka Szocsiban csak ezüstöt szerzett, a győzelmet a 17 éves orosz Adelina Szotnyikova szerezte meg. A nemzetközi média azonban felháborodva írt arról, hogy a pontozás során család történhetett, két bíró ugyanis túl magas pontokat adott az orosz versenyzőnek.

11.42 |

Éremért küzdhet Ophelie David

Ophelie David döntős lett a síakrobatika női krossz viadalán, miután a második elődöntőben a kanadai Marielle Thompson mögött a második helyen ért célba.

11.42 |

Smith elszúrta

És máris itt az első elődöntő: az élen álló Fanny Smith elrontotta az utolsó előtti ugrását, így lecsúszott a döntőről. Az első helyen a svéd Anna Holmlund végzett, a második - célfotóval - a kanadai Kelsey Serwa lett.

11.37 |

Ophelie David elődöntős

A síakrobatika női krossz negyeddöntőjének negyedik futamát Ophelie David nyerte, az 1964-es tokiói olimpián a magyar kosárlabda-válogatottat erősítő Rácz János lánya most már valóban az egyik legnagyobb esélyesnek számít.

11.33 |

Nincsen futam bukás nélkül

A síakrobatika női krossz negyeddöntőjének harmadik futamában a svájci Sanna Lüdi bukott óriásit, így végül a kanadai Marielle Thompson és az ausztrál Katya Crema jutott az elődöntőbe.

11.23 |

Köd, bukás, osztrák futamsiker

A síakrobatika női krossz negyeddöntőjének második futamát kis késéssel kezdték, mert tíz perc alatt a semmiből nagy köd lepte el a pályát. A második futamot végül az osztrák Katrin Ofner nyerte a svéd Anna Holmlund előtt. A chilei Stephanie Joffroy bukott, ő is hordágyon hagyja el a pályát.

11.09 |

Wörner nagyot bukott

A síakrobatika női krossz negyeddöntőjének első futamát a kanadai Kelsey Serwa nyerte, megelőzve svájci Fanny Smitht, a másik két versenyző nagyon bukott, és nem is ért be a célba. A német Anna Wörnert úgy kellett hordágyon elvinni.

 

11.01 |

Ophelie menetel

A síakrobatika női krossz nyolcaddöntőjét is sikerrel vette a francia Ophelie David - aki az 1994-es lillehammeri olimpián alpesi sízésben még magyar színekben, Rácz Ofélia néven indult -, így a negyeddöntő negyedik futamában ismét érdekelt lesz.

10.51 |

Björndalen a bizottságában

Ole Einar Björndalen, minden idők legeredményesebb téli olimpikonja is bekerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

A norvég sílövő, aki a szocsi téli játékokon szerzett eddigi két aranyérmével került az örökranglista élére, a csütörtöki választáson a legtöbb, szám szerint 1087 voksot kapott. Mellette még a kanadai nőijégkorong-válogatottal csütörtökön már negyedszer olimpiai bajnok, hétszeres világbajnok Hayley Wickenheisert (758 szavazat) választották be a bizottságba, melynek mindketten nyolc évig lesznek a tagjai.

10.40 |

5 cm vs 22 nő

A nőijégkorong-döntőn már csak másfél perc volt hátra, amikor a 2-1-es vesztésre álló kanadaiak lehozták a kapust, és az amerikaiak ezt kihasználva majdnem eldöntötték a meccset, a kapuvas azonban kisegítette a címvédőt. Kanada végül egyenlített, majd a hirtelen halálban kicsikarta a győzelmet. Ezután született ez a kép, amelynek szövege: 5 centi még sosem tette ennyire boldoggá 22 nőt.

 

10.35 |

B próbára várva

A doppingügyben egyelőre a németek se a sportágat, se a sportoló nevét nem árulták el, annyit tudni, hogy a B próbát 11.30-kor végzik el. Talán utána okosabbak leszünk.

10.19 |

Ovecskin apja mellett maradt

Alekszander Ovecskin, az orosz hokiválogatott sztárja a finnek ellen vereség után tudta meg, hogy édesapját szívinfarktus után megműtötték. Ovecskin így egyelőre nem is utazott vissza Washingtonba. Részletek itt.

9.59 |

Magyar-francia éremesély

A síakrobatika női krossz selejtezőjében a kanadai Kelsey Serwa érte el a legjobb időt, megelőzve a francia Ophelie Davidet - aki az 1994-es lillehammeri olimpián alpesi sízésben még magyar színekben, Rácz Ofélia néven indult -, illetve a szintén kanadai Marielle Thompsont.

9.32 |

Német doppingeset

A német olimpiai csapat szűkszavú közleményben bejelentette, hogy a küldöttség egyik tagjának doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott.

9.27 |

Viszlát, műkorcsolya-királynő!

A csütörtöki kűr után bejelentette visszavonulását a dél-koreai Kim Ju Na, aki címvédőként második lett a műkorcsolya-versenyében. Katarina Witt 1988-as diadala óta Kim lehetett volna az első, aki egymást követő két ötkarikás játékokon győz. A szabadprogram után azt mondta: megkönnyebbülés számára, hogy véget ért az olimpia, s most csak a pihenésre tud gondolni.

Hazájában az egyik újság így búcsúzott a kétszeres világbajnok (2009, 2013), 23 éves sportolótól: "Viszlát, műkorcsolya-királynő! Örülünk, hogy velünk voltál"

A nők versenyét a hazai közönség előtt szereplő, mindössze 17 éves Agyelina Szotnyikova nyerte Szocsiban, s ezzel Oroszország első női olimpiai bajnoka lett ebben a sportágban.

9.15 |

Stoch még sört is ihat

"Szavak nélkül is megértjük egymást, az edzőm mindent megenged nekünk, de egyikünk sem lép át bizonyos határvonalat" - nyilatkozta Szocsi kétszeres olimpiai bajnoka, Kamil Stoch a Fakt című lengyel lapnak.

A síugrás új csillaga nagyon elégedett Lukasz Kruczek munkájával, azt mondja, ritkán látta csak dühösnek, azt is mindössze akkor, ha valaki hülyeséget csinál ugrás közben.

"Sohasem őrködik felettünk, ha valaki meg akar inni például egy sört, akkor megteheti. De mindenkinek tudnia kell, hogy hol van a határ" - mondta Stoch.

8.56 |

Magyar aranyharapás

Shannon Szabados, a címvédő kanadai válogatott magyar származású kapusa

Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smit