Társoldalunk:

Öt magyar érem a kajakvébén

2014.08.09. 08:48
rendezés

Szombaton csak az oroszok tudtak duplázni a kajak-kenu-vb-n, de született magyar arany is. Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

Origo
10:25

Vasárnapi élő

Ezzel búcsúzik a mai élő közvetítésünk, vasárnap egy órával korábban, reggel nyolckor kapcsolódunk be a küzdelmekbe: 500-as, 1000-es és 200-as döntőket rendeznek majd, a nap végén pedig váltókat.

Origo
10:22

Öt magyar érem

A szombat tehát öt magyar érmet hozott: a női négyes megvédte a világbajnoki címét, Csipes Tamara drámai küzdelemben szerzett ezüstöt, bronz jutott Vajda Attilának, a Medveczky-Sarudi női párosnak, valamint a férfi kenu négyesnek.

Origo
10:21

Elődöntők következnek

A folytatásban - magyar idő szerint 12.30-tól - 200-as elődöntők következnek, a napot pedig három hosszú távú, azaz ötkilométeres verseny zárja majd.

Origo
10:19

Csipes megindul

A magyar színekben versenyző magyar óvatosan kezdett, de szépen megindult, fokozatosan lépkedett előre, mígnem átvette a vezetést. A célban azonban 51 ezreddel megelőzi az új-zélandi Teneae Hatton, aki vezetett a futam elején, majd összekapta magát a hajrára is.

Origo
10:14

Az utolsó döntő

Három magyarral indul a nap utolsó döntője, a női K-1 1000, Csipes Tamarával, a szerb színekben induló Benedek Dalmával és a britként rajthoz álló Simon Rebekával.

Origo
10:12

Bronzérem

Vassék hatalmasat hajráznak, de az elfáradó beloruszokat hajszállal nem sikerült beérni. Győztek az oroszok, a magyaroknak így bronzérem jut, ma már a harmadik. 78 ezredmásodpercen múlt.

Origo
10:10

Éremcsata

Az oroszok nagyon magabiztosak, de csatában van az éremért a magyar egység is.

Origo
10:08

Jó kezdés

Jól kezd a magyar négyes, de az oroszok vezetnek, valamint a beloruszok és az üzbégek is ott nyomulnak.

Origo
10:03

Ünneplés

Jelenleg díjátadó zajlik, a következő futam a látványos C-4 1000 méter lesz, a Vass András, Kiss Tamás, Sarudi Pál, Varga Dávid magyar egységgel.

Origo
10:01

Mindig más nyer

Folytatódik a tendencia, mely szerint a kajak-kenu egyre népszerűbb és erősebb világszerte: eddig minden döntőben más ország képviselői győztek.

Origo
09:56

Ötödik hely

A magyar páros harcban áll a dobogóért, de végül az ötödik helyen zárja a futamot. Győzött a szlovák Erik Vlcek, Juraj Tarr páros.

Origo
09:54

Kökényék eveznek

Már eveznek a férfi K-2 1000-en, a Kökény Roland, Hufnágel Tibor kettős a futam elején a hatodik.

Origo
09:51

Bronz jutott

A dánok nagy hajrával megnyerték a futamot, Medveczkyék kis híján leelőzik a fehéroroszokat, de hajszállal mögöttük érnek be.

Origo
09:46

Újabb döntő

Indul a női K-2 1000, a Medveczky Erika, Sarudi Alíz párossal. Az ötös pályán a belorusz Szofija Jurcsanka, Alekszandra Grisina kettős vezet, de mögöttük ott eveznek a magyarok is.

Origo
09:41

Virág Kozákéknak

Most adják át a K-4 500-on az érmeket, szól a magyar himnusz, Kozákék az aranyérem mellé virágcsokrot is kapnak.

Origo
09:36

Látványos befutó

Brendel simán megnyeri a futamot, Dos Santos a célban a vízbe fordul, nincs ereje kijönni, menteni kell, Vajda Attila harmadikként érkezik a célba.

Origo
09:33

Egy brazil is

Vajda Attilának még brazil ellenfelét, Queiroz dos Santost is le kellene előznie.

Origo
09:32

Óvatos kezdés

Egyelőre a nagy ellenfél, Sebastian Brendel kezd jobban, néhány lelkes néző a parton biciklivel követi a futamot, párhozamosan haladnak a mezőnnyel.

Origo
09:29

Jön Vajda

Következik a C-1 1000-es döntő, ahol az olimpiai bajnok Vajda Attila az ötös pályán versenyez majd.

Origo
09:29

Cseh siker

A jól kezdő Josef Dostál a hajrát is nagyon bírta, visszaverte bolgár és dán ellenfele támadását, megérdemelten lett világbajnok.

Origo
09:22

Magyar nélkül

Jön a nap egyetlen A-döntője, melyen nincs magyar egység: a férfi K-1 1000 méter.

Origo
09:17

"Életem legjobbja"

Ne feledkezzünk meg a parakenuval aranyérmes Rozbora Andrásról. A Honvéd versenyzője K-1 200 méter A-kategóriában, vagyis paralimpiai versenyszámban szerzett aranyérmet. Három éve kajakozik, idén indult először világversenyen. Kezdésként Eb-ezüstérmet szerzett, pénteken pedig összejött az arany. "Az utolsó tíz méteren láttam, hogy jön az angol ellenfelem, neki mindenképpen vissza szerettem volna vágni, mert megvert az Európa-bajnokságon. Szerencsére egy hajszálnyival sikerült legyőznöm. Életem legjobbját nyújtottam, boldog vagyok, hogy ez összejött, nagyon köszönöm az edzőmnek, Pruzsina Istvánnak a felkészítést."

Origo
09:14

Díjátadó

Jön a férfi kajak ezres, miközben a C-2 500 díjátadója zajlik.

Origo
09:11

Az első arany

A nap második döntőjében is a hazai egység kezd remekül, de Szabóék is jól mennek, majd felzárkóznak a lengyelek és a fehéroroszok is. A magyar vb-aranyat azonban nem fenyegeti veszély!

Origo
09:08

Jön a női négyes

Méghozzá 500-on, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összetételben.

Origo
09:05

Orosz győzelem

C-2 500-on hazai sikert ünnepel a moszkvai pubilum (Aleszekej Korovaskov, Ivan Stijl), a magyar páros lecsúszott a dobogóról, végül az ötödik helyen értek be.

Origo
09:04

A rajt

Vasbányaiék éppen most mennek, minden fogadkozás ellenére ezúttal sem sikerült jól a rajt, a táv negyedénél a hatodik helyen haladnak.

Origo
09:01

A szakértők

Aki az M1-en követi a vb-t, Pulai Imre szakkommentálását élvezheti, az Eurosporton Hüttner Csaba, a Kossuth Rádióban Kovács Katalin tolmácsolja majd az eseményeket.

Origo
08:59

Hasított a kenu kettes is

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert C-2 1000-en simán nyert, ennek ellenére a rajttal nem voltak elégedettek, mivel a rajt után 1-2 hajóval elmentek tőlük az ellenfelek, ilyen hátrányt ledolgozni pedig "fárasztó lelkileg".

Origo
08:57

Még szintén pénteken

Kenu egyes 500-on Khaut Kristóf élete első felnőtt világversenyén döntőbe jutott, miután a középfutamában harmadik lett.

Origo
08:53

Dombvári szenvedett

Dombvári Bence szintén K-1 500-on döntős, ám mint elmondta, a jelenlegi formájához képest "az 500 méter is hosszú", az elején "el tudok menni technikából, az utolsó 300-at erőből próbálom megoldani, de a finisre elfogyok, szinte csak a szél fúj be a célba".

Origo
08:52

Fájós pálya

Kozák Danuta K-1 500-on és 200-on is futamgyőztesként lett döntős, a pályát "fájósnak" nevezte, de ígérte, még jobb időt tud majd a döntőben.

Origo
08:48

Mindenki finalista

A pénteki 500-as és 1000-es selejtezőkből az összes magyar egység A-döntőbe került, ráadásul továbbjutott minden 200-as egységünk is.

Origo
08:47

Egy arany már van

Pénteken a parakenus Rozbora András világbajnok lett.

Origo
08:46

Erős csapat

Bár ezúttal az immár gyermeket nevelő Kovács Katalin, valamint a gerincsérvből lábadozó Douchev-Janics Natasa nincs ott a magyar válogatottban, a csapat ezúttal is bombaerős, több tehetséges fiatallal. Bővebben a vb előtt írtunk erről.

Még több bejegyzés