Társoldalunk:

Nac Latviju! Áfram Ísland!

2015.10.13. 20:39
rendezés

Hiába akartuk nagyon, nem adta ki a matek: Törökország legyőzte Izlandot, Kazahsztán pedig Lettországban nyert, a két eredmény együtt azt jelentette, hogy a törökök végeztek a harmadik helyezettek minitabellájának élén, Magyarország pedig pótselejtezőt játszik. Ott viszont valószínűleg kiemelt lesz. 

--
20:05

Reszkető hangon

köszöntjük tisztelt olvasóinkat, hamarosan kezdődik a 2016-os Európa-bajnoki selejtezők utolsó játéknapja. Kilenc mérkőzést rendeznek, de minket csak kettő érdekel igazán: a Lettország-Kazahsztán és a Törökország-Izland. 

A többi mérkőzés: Belgium-Izrael, Bulgária-Azerbajdzsán, Ciprus-Bosznia-Hercegovina, Hollandia-Csehország, Málta-Horvátország, Olaszország-Norvégia, Wales-Andorra.

--
20:17

Persze adott esetben fontos lehet a többi meccs is

Nem is kicsit! 

Ha ugyanis mindkét általunk figyelt meccsen kedvezőtlen eredmény születik, és nem mi leszünk a legjobb harmadikok, legalább azt jó lenne kiszurkolni, hogy ha már pótselejtezőt játszunk, akkor azon legalább kiemeltek legyünk. Ehhez ugyanúgy két feltételnek kell teljesülni három lehetőségből. 

- Hollandia ne jusson ki, azaz ne verje meg Csehországot, és közben Törökország győzze le Izlandot. 

- Horvátország egyenes ágon jusson ki az Eb-re, azaz győzze le Máltát, a norvégok pedig ne nyerjenek Olaszországban. 

- Bosznia ne jusson ki, azaz ne verje meg Ciprust, miközben Izrael legyőzi Belgiumot. 

Ha a fenti három eshetőségből kettő összejön, kiemeltek leszünk. De ne is beszéljünk erről, jussunk inkább ki egyenes ágon, mert Szlovénia, Bosznia, Írország ellen sem mehetnénk biztosra.

--
20:18

Kötelező olvasmány

Ezt itt mindenképpen érdemes átfutni, mondott benne érdekeseket például a Magyarországon dolgozó kazah edző, aki szerint honfitársai igencsak felfújják az arcukat a rigai meccsre. 

--
20:35

Az utolsó magyar Eb-gól gazdája

Kű Lajos a lefújás után megosztja gondolatait velünk, de Mészöly Kálmán és a válogatott stábjának egy tagja (legyen meglepetés) is megígérte, hogy értékeli nekünk a mai forduló eseményeit. Marajdanak tehát velünk a lefújás után is, érdemes lesz. 

--
20:38

Nem mond sokat, de azért

Lettország: Vanins - Maksimenko, Dubra, Gabovs, Gorkąs - Laizans, Viąnakovs, Cauna, Zjuzins - ©abala, Rakels

Kazahsztán: Pokatilov - Malij, Szmakov, Engel, Sujumbajev, Somko - Logvinyenko, Kujat, Dosmagambetov, Nuserbajev, Kiznyicsenko

--
20:41

Tőlük várjuk a mannát

Törökország : Volkan Babacan - Şener Özbayrakli, Hakan Balta, Serdar Aziz - Hakan Çalhanoglu, Selçuk Inan, Arda Turan, Oguzhan Özyakup - Ozan Tufan, Caner Erkin, Volkan Şen

Izland: Kristinsson - Savarsson, R Sigurdsson, A Skúlason, B Bjarnason - G Sigurdsson, Árnason, Gunnarsson, Gudmundsson - Sigthórsson, Bödvarsson

--
20:46

Kezdődnek a meccsek

Fújják le mindet, most!

--
20:49

Izlandé az első veszélyes támadás

Helyzet nem lett belőle, de örömteli látni, hogy nem bekkelni érkeztek Törökországba. Már a saját térfelükön megzavarják a török labdakihozatalokat. 

--
20:56

Kicsit azért fáj látni

hogy a 300 ezres Izland milyen szervezetten és kulturáltan futballozik 35 ezer rikoltozó török szurkoló előtt. Szóval csak azt szeretnénk mondani, hogy a kijutás nem oldaná meg a magyar labdarúgás minden problémáját, akárhogy vágyunk is rá.  

--
20:59

Boszniáé az első gól

a mai játéknapon. 

Ha kicsit lejjebb görgetnek, ott elmagyaráztuk, miért nem jó ez nekünk. De persze lehet akár mindegy is, ráadásul amúgy is barokkos álom volt, hogy ne verjék meg Ciprust. 

--
21:01

Kazahsztánról van egy kedvenc videónk

Nyugi, semmi köze Borathoz. Ugyanakkor ez egy akkora himnusz-fail, hogy Király Linda is elismerően biccent rá. 

--
21:04

Közben kicsit beszorulnak izlandi testvéreink

De továbbra is szervezetten védekeznek. Viszont a törökök nagyon mennek. Egyébként olyan híreket lehetett olvasni, hogy a törököknél kevés szó esik a legjobb harmadik helyről, ők inkább azon aggasztják magukat, hogy a hollandok ne előzzék meg őket, mert akkor még a pótselejtezőjük is ugrott, nem csak az egyenes kijutás. 

--
21:06

Itt az első ziccer

Calhanoglu a 16-os vonaláról, középről lőhetett zavartalanul, ami normál esetben gólt jelent a Leverkusen játékosánál. Most eltörte, hála az égnek. 

Közben Bulgária megszerezte a vezetést Azerbajdzsánnal szemben. Ez jogosan hagyta hidegen önt is, kedves olvasó. 

--
21:11

Beindultak

Vezetnek a norvégok (Olaszországban), a horvátok (Máltán), és a csehek (Hollandiában). Utóbbi jó hír nekünk, a második bejegyzésünkben megmagyaráztuk, miért. 

--
21:14

Hajdú B. István mondta egy Eb-meccsen

hogy "Nem tudok mást mondani, mint Dobó István: feljöttek a törökök". 

Most nem feljöttek, mert már vagy negyedórája fent vannak folyamatosan, de nagyon szorítják Izland nyakát. Volkan Sen csúszott meg jó helyzetben, így is alig ment mellé a lövése. Bizalmunk amúgy is inkább a másik meccsbe fektettük, Rigában 0-0-ra áll a Lettország-Kazahsztán összecsapás.

--
21:18

Nocsak

Ciprus egyenlít. Ez rossz a bosnyákoknak, de jól jöhet nekünk, ha esetleg pótselejtezőre kényszerülünk. 

--
21:22

Elképesztő, amit a hollandok művelnek

Bő félóra után kettővel égnek otthon a csehek ellen. A hollandok oldalán egyelőre két sárga. 

GOAL! The Netherlands football team 0-1 Czech Republic (Kadeřábek 24). A boost for Turkey national football team - Netherlands must now come from behind! #EURO2016

Posted by UEFA EURO on Tuesday, October 13, 2015
--
21:25

Kijött a szorításból Izland

Két helyzetük is volt, és pár percig meg tudták tartani a labdát a török térfélen. Ilyesmire az első percek óta nem volt példa, és azóta hátrébb tolódott Izland védekezése bőven a saját térfelére. 

--
21:31

Nagyon jó meccs a török-izlandi

Jó az irama, elég feszült is, és óriási a hangulat. Izland nem játszik alárendelt szerepet, bár a törökök dominálnak, de egy-egy kontrából néha felérnek a kapu elé is. Közben Ciprus fordított, és ez nekünk jó. Boszniának nem. 

--
21:32

Mindjárt vége az első félidőnek

Négy meccs áll 0-0-ra, köztük a minket leginkább foglalkoztató kettővel, a Törökország-Izlanddal és a Lettország-Kazahsztánnal. A másik kettő a Belgium-Izrael és a Wales-Andorra.

--
21:39

45 perc választ el minket a 2016-os Eb-től

45 perc

Forrás: Eredmenyek.com
--
21:48

Jó, hogy ezt nem láttuk élőben

Most mutatták a Sport1-en, mit hagytak ki a kazahok az első félidőben. De egyelőre 0-0 mindkét meccs, kezdődnek a második félidők. 

--
21:53

Milyen szép lett volna!

Ha ez a szép öngólba kívánkozó török becsúszás nem megy mellé fél méterrel! Bár az utolsó selejtezőkörben egy magyarokat segítő öngól nem feltétlenül jó előjel

--
21:55

A bosnyákok egyenlítettek

--
21:58

Eközben Rigában

Az UEFA statisztikái szerint a kazahok 6 kapura lövésével szemben a lettek csak kettőnél járnak, viszont a veszélyes támadások aránya 24-23. Mindenesetre 0-0, bő félóra választ el minket a 2016-os Európa-bajnokságtól. 

--
22:02

Gyors körkapcsolás

Az olaszok éppen bukják a norvégokkal szemben a csoport első helyét (0-1), a csehek emberhátrányban őrzik 2-0-s előnyüket Hollandiában, vezet Horvátország Máltán (0-1). Wales begyötörte az elsőt Andorrának, és ezzel csoportelső, mert a belgák nem bírnak Izraellel. Mindez a 60. perc környékén. 

--
22:04

A török szurkolókon semmi nem múlik

Elképesztő a hangulat Konyában. Az izlandiak ugyanakkor blazírt képpel állják a sarat, részben azért, mert a török csapat minőségben igen messze áll a közönségétől. 

--
22:08

Na most van nagy baj!

Vezet Kazahsztán Lettországban. 

Az ismeretlen védők lemaradtak az ismeretlen csatárról, aki 40 méteres sprint végén balról a hosszúba lőtte a kapus mellett a labdát. 

--
22:13

Ólomlábakon jár az idő

Még 20-22 perc van hátra, de ha Törökország is betalált, kezdhetünk citerázni. Most éppen nincs nagyon közel ehhez, ötlettelenül próbálkoznak, Izland magabiztosan védekezik. 

--
22:15

Már csak a török-izlandi áll 0-0-ra

A belgák vezetnek Izrael ellen, a bosnyákok fordítottak és 3-2-re vezetnek Cipruson, a Hollandia-Csehország 1-3-ra áll. Cammognak a percek. 

--
22:19

Ez közel volt!

Gyors izlandi kontra végén Sigthorsson bólintott mellé. Pont ez kellett volna, hogy ne facsarjunk vizet a fotal karfájából a hátralevő bő negyedórában. 

--
22:22

Halleluja!

Kiállítás a törököknél! 

Gökhan Töre köztörvényes kereteket feszegető belépőjéért teljesen jogosan kapott egyből pirosat. A törökök harci kedvéből talán az is levett, hogy tudták, a csehek knédlivé lapítják a hollandokat, így nincs veszélyben a harmadik helyük. Igaz, az egyenes kijutástól is csak egy gól választja el őket. 

--
22:24

Belépünk az utolsó tíz percbe

Együtt dobban minden szittya szív északi véreinkkel! 

Belgium 2-0-ra veri Izraelt, és ezzel csoportelső, egyenlítettek az olaszok (és ezzel csoportelsők), vezet Csehország Hollandiában (1-3) és ezzel csoportelső. 

--
22:29

Hat perccel a vége előtt

A kitámadó (!) izlandiakat lekontrázza Törökország, Arda Turan kutat fúrat a védőkkel az ötösön, de balról az oldalhálóba bombáz.

Jönnek fel a hollandok (2-3), simáz Belgium (3-0), vezetnek az olaszok (2-1) Norvégia ellen.

--
22:31

Három perccel a vége előtt

Veszélyes helyről szabadrúgás lőnek a törökök. 

--
22:32

Végünk!

Vezetnek a törökök. Selcuk Inan gyönyörűen tekerte be a 28 méterről, balról. 

--
22:34

Négy percet hosszabbít a játékvezető

Konyaban. Rigában hatot. Most Izland lő jó helyről szabadrúgást, de elakad a sorfalban. Nem lehet, hogy így bukunk el!

--
22:37

Vége a meccsnek Konyában

Már csak a lettekben bízhatunk. Mennek előre, de elég esélytelennek tűnik a helyzet. Egy perc sincs hátra. 

--
22:40

Pótselejtezőt játszik a magyar válogatott

Kazahsztán 1-0-ra nyert Lettországban, és ezzel elkerült az utolsó helyről. Így a törököknek nem hat, hanem csak négy pontjuk esett ki, és ők végeztek a harmadik helyezettek tabellájának első helyén. 

--
22:48

Van azért jó hírünk is

Első számításaink szerint a pótselejtezőben kiemeltek leszünk. Ennek az volt a feltétele, hogy az alábbi három feltétel közül kettő valóra válljon. 

- Hollandia ne jusson ki, azaz ne verje meg Csehországot, és ne is végezzen pótselejtezős helyen, közben Törökország győzze le Izlandot. 

- Horvátország egyenes ágon jusson ki az Eb-re, azaz győzze le Máltát, a norvégok pedig ne nyerjenek Olaszországban. 

- Bosznia ne jusson ki, azaz ne verje meg Ciprust, és ne végezzen pótselejtezős helyen, miközben Izrael legyőzi Belgiumot. 

Az első kettő teljesült, Hollandia nem jutott ki, Horvátország pedig egyenes ágon kijutott, miután a csoportelső olaszok legyőzték Norvégiát, és így a horvátok a második helyre léptek előre. Az már nem számít, hogy Bosznia is odaért.

--
22:49

Maradjanak velünk

Hamarosan értékelünk, megszólalnak szakértőink, és számolgatunk is egy kicsit. 

--
22:50

Itt köszönjük a figyelmet

próbáljunk megnyugodni. 

Még több bejegyzés