Társoldalunk:

Bernd Storck marad a szövetségi kapitány

2015.11.16. 14:56
rendezés

A magyar fociválogatottat a 2016-os franciaországi Eb-re kivezető Bernd Storck marad a szövetségi kapitány a jövő nyári torna végéig - jelentette be Csányi Sándor MLSZ-elnök a szövetség hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. Storck még több munkát ígért és közölte, ez csak a kezdet, további változtatásokra van szükség a magyar futballban.

Origo
15:58

Differenciáltan osztják el a pénzt

A prémium elosztásánál számít, hogy ki mennyit játszott. "Egyébként a pontok után megállapított összegből két és fél millió forintot eddig is fokozatosan kifizettük a játékosoknak" - mondta Csányi.

Origo
15:56

Csányi vágyai

"Én nem ígérek semmit, az a kapitány feladata. De szeretném, ha minden esetben ott lennénk az Eb-ken, és jó lenne, ha nem az esélytelenek nyugalmával vágnánk neki a vb-selejtezőknek." 

Origo
15:55

Foci és az állami pénz

"A válogatott működtetésének a költsége éves szinten 800 millió forint, és ez az UEFA által kapott pénzekből, marketingpénzekből és a jegybevételekből fedezzük" - emelte ki Csányi Sándor, hozzátéve, hogy állami pénzt nem költenek a felnőttválogatottra.

Origo
15:53

Nem baj, hogy hígult a mezőny

Storck reakciója arra, hogy 16-ról 24-re emelték az Eb-résztvevők számát, így végül is egy felhigított mezőnybe tudott bekerülni a csapat. "Aki ezt mondja, igaza van, tényleg bővítették a mezőny, de a lényeg, hogy mi kihasználtuk ezt az esélyt. De ez nem negatívum, mert megérdemelten jutottunk ki."

Hozzátette, a magyar futball hatalmas potenciállal rendelkezik, de "a kluboknál és az akadémiáknál is változtatásokra van szükség".

Origo
15:50

Ennyi pénzt kapnak a focisták

A prémiumokról kérdezték Csányi Sándort, például arról, hogy mennyit kap egy gólszerző. "Aki gólt lő, nem kap pénzt" - mosolygott az elnök, majd átadta a szót Vági Mártonnak. A főtitkár elárulta, a kezdők nagyobb összeget kapnak, a döntetlen harmadannyit ér, mint a győzelem. Az eddig már kiosztott pénz négyszeresét kapják a játékosok a kijutásért. Aki például Kazahsztán ellen volt csak kerettag, az 1-3 millió forintot kap, míg aki a legjobban jár, az 40 milliót tehet zsebre most, hogy kijutott a válogatott.

Origo
15:47

Munkamániás vagyok

Storck szerint nincs gond azzal, hogy egyszerre két vasat tartson a tűzben. "Eddig is sikerült, nem jelent problémát a két poszt. Keresni fogok természetesen valakit, aki támogatni fog, egyedül nem lehetne csinálni. De munkamániás vagyok, szóval nem lesz ez gond számomra."

Origo
15:45

Dicséret Királynak és Gerának

"Nem szeretném azt mondani, hogy csak a fiatalokról beszéljünk. A tapasztaltabb játékosok is hozzájárultak a kijutáshoz. Vasárnap láttuk, hogy Király Gábor is milyen sokat hozzá tud tenni a sikereinkhez, de Gera Zoltán is ilyen játékos. Az U21-es csapatban a játékosok bizonyíthatnak majd Görögország ellen, de nekik is meg kell küzdeni a csapatba kerülésért, és csak a teljesítmény számít" - hangsúlyozta Storck.

Origo
15:41

Storck sportigazgató is marad

Az MLSZ elnöke azt mondja, egyelőre két fronton is számítanak Storck munkájára. "Nem láttam még a szakmámban sem olyan munkamániás embert, mint Bernd Storck, aki figyelemmel kíséri a teljes magyar labdarúgást. Már akkor is így tett, amikor még sportigazgatóként dolgozott. Sportigazgatóként meglévő tapasztalatát nem szeretnénk elveszíteni. Komoly elképzelései vannak arról, hogyan lehetne a labdarúgást szervezettebben működtetni, de kapitányként is elégedettek voltunk vele. A két funkció ilyen kevés segítséggel nehezen folytatható. Van fazona a játékunknak, de ez még tovább fejleszthető, és előrébb léphetünk majd Franciaországig. A legjobb az lenne, ha mindkét munkát folytatni tudná" - szögezte le Csányi Sándor.

Origo
15:37

Csányi a labdára mutat

"Ez itt pedig az Eb labdája" - mutatott maga elé az MLSZ-elnök.

Origo
15:36

Külföldre is figyelnünk kell

"Külföldre is ki kell tekinteni, és nyitottnak kell lennünk, meg kell néznünk, hogyan dolgoznak mások a fiatalokkal, milyen edzéseket tartanak, hogyan fejlesztik egyénileg a játékosokat. Nyitottaknak kell lennünk, és nem szabad azt mondanunk, hogy már mindent tudunk" - fogalmazott Storck.

Origo
15:34

Fókuszban a fiatalok

"Nagy siker a számunkra az Eb-részvétel kivívása, nem volt egyszerű, de az MLSZ nagyon sokat tett érte. A fiataloké a jövő, szeretném a szerepüket kihangsúlyozni. Fontos, hogy szerepeljenek, ha jók, és ne azért kapjon valaki lehetőséget, mert idős" - folytatta a kapitány.

Origo
15:33

Nem volt könnyű út

"Köszönöm elnök úr szavait, és köszönöm, hogy az utamat folytathatom. Köszönöm az elnök úr bizalmát, nem volt könnyű út, volt pár döntésem, amely nem mindenki számára volt egyértelmű a szándékom, de az elnök úr biztosított arról, hogy tegyek mindent a legjobb belátásom szerint, és folytathatom a munkámat" - mondta Storck.

Origo
15:27

Storck marad a kapitány

Bernd Storck szerződése sportigazgatóként 2018 márciusáig tart, és Csányi Sándor bejelentése szerint ő marad a mostani stábbal a nagyválogatott élén is az Európa-bajnokság végéig. Az MLSZ elnöke leszögezte, Storck a mostani stábjáva folytatja a munkáját. Mivel egy személyben biztosan nem tudja a kapitányi teendőket és a sportigazgatói munkát is ellátni, ezért hamarosan döntés születik arról, hogy utóbbit illetően milyen változások várhatók. "Hosszú távon számítunk Bernd Storckra" - szögezte le Csányi Sándor.

Origo
15:26

Milliárdokat kaszál az MLSZ

Az MLSZ 12 millió eurót (3,4 milliárd forint) kap az UEFA-tól a kijutásért, az Eb-n elért eredmények tükrében az az összeg tovább nőhet. A pénz egyharmadát megkapják a játékosok és a stábtagok - közölte Csányi Sándor. Hozzátette, az elmúlt időszakban összesen 75 futballista volt érintett.

Origo
15:25

Pintérnek is köszönjük

Csányi megköszönte a miniszterelnöknek, aki "a futball támogatása miatti rizikót vállalta", a selejtező sorozatot kapitányként kezdő Pintér Attilának, az őt követő Dárdai Pálnak, "de leginkább Bernd Storcknak", mert "nagy bátorsággal átvette a munkát". Csányi szerint a csapat játéka azt mutatja, hogy ő és a stábja kiváló munkát végzett. "Amikor utoljára kinn voltunk, Gerd Müller volt a gólkirály, ő most 70 éves, és nagyon beteg, innen is gyógyulást kívánunk neki" - mondta Csányi.

Origo
15:24

Csányi Sándor nagyon boldog

"Óriási boldogság, hogy kijutottunk az Eb döntőjébe. De nem csak az, hogy kijutottunk, hanem, hogy nem véletlenül jutottunk ki. A playoffon keresztül talán még többet ér, mert ez a két siker nagyon jó alap a további építkezéshez. Úgy gondolom, mindenkinek, aki a munkában részt vett az elmúlt években, köszönet jár" - mondta az MLSZ elnöke.

Origo
15:21

Csodálatos nap

Sipos Jenő kommunikációs igazgató csodálatos napnak nevezte a hétfőit.

Origo
15:21

Érkeznek a főszereplők

Csányi Sándor, Bernd Storck, Vági Márton, Berzi Sándor, Sipos Jenő. Nem túl merész tippünk: Storck marad a kapitány.

Origo
15:19

Pintér Attilát egyelőre nem látjuk

Az MLSZ ért a hangulat fokozásához, a késés kezd jelentős lenni. A selejtezősorozat elején óriási meglepetést okozott a szövetség, amikor Pintér Attila lépett be az újságírók elé. Vajon most is hasonlót tervez a fociszervezet?

Fotó: Mudra László - Origo
Origo
15:07

Késik a tájékoztató

Addig is, míg elkezdődik, ízlelgesse velünk: akár a harmadik kalapba is kerülhetünk majd az Eb-csoportok sorsolásán. Azzal a gondolattal is eljátszottunk, hogy milyen csoportellenfeleket kaphatnánk.

--
14:55

Möller lenne a befutó?

A világ- és Európa-bajnok Andreas Möller a a pótselejtezők előtt lett tagja Storck stábjának. Még az is lehet, hogy ő veszi át a csapat irányítását, Storck pedig visszatér eredeti posztjára, vagyis ismét sportigazgató lesz.

--
14:52

Én is magyar vagyok

Így fogalmazott a továbbjutás után Storck, amikor arról kérdezte az M4 riportere, hogy mit érez német edzőként a nagy siker után.

--
14:49

Lejárt a megbízatása

Storckot az Eb-selejtezők végéig nevezte ki a magyar szövetség a válogatott kapitányának. A kitűzött célt teljesítette, a csapat kijutott az Eb-re, ahol 1972 óta nem jártunk. Storck mérlege: 3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség.

Még több bejegyzés