Társoldalunk:

Hosszú Katinka visszaszól

2016.01.06. 09:58
rendezés

Tizenkétmilliós délelőtt volt ez Hosszú Katinkának. Ennyit ért az úszószövetség szerződése, amit látványosan összetépett újabb sajtótájékoztatóján a világ- és Európa-bajnok úszónő. A sportoló karácsony előtt élesen bírálta a Magyar Úszószövetséget, mert még nyáron a felkészülési körülmények javítását kérte, hogy fenntartsa versenyelőnyét, de ebből azóta sem valósult meg semmi. Kiss László szövetségi kapitány hétfőn azt állította, hiába kereste az elmúlt napokban Hosszú Katinkát, nem érte el. Az Iron Lady viszont azt mondta, naponta a Komjádiban edz.

Galambos Péter
10:51

Ennyi volt

Izgatottan várjuk, hogy Hosszú Katinka és Kiss László szövetségi kapitány tudnak-e találkozni egymással a következő hetekben. Reméljük a legjobbakat, önöknek pedig köszönjük a figyelmet!

Galambos Péter
10:48

Hosszú Katinka összetépte a szerződést

A sajtótájékoztatón Hosszú Katinka felmutatta a Magyar Úszószövetség 12 millió forintról szóló szerződési ajánlatát. Az Iron Lady visszautasította, és a szerződést látványosan széttépte.

Nem kellett a szövetség pénze

Fotó: Polyák Attila - Origo
Galambos Péter
10:47

Minden lehetne jobb

Tény és való, hogy minden lehetne jobb, de sok minden történt az úszósportban az elmúlt években - mondja a kapitány egy tévének nyilatkozva.

Galambos Péter
10:44

Mi a megoldás?

Az, hogy tisztázzuk a helyzetet - feleli Kiss László.

Galambos Péter
10:43

A Komjádi viszont szuper lesz, ha elkészül

Épp felújítják, világszínvonalú lesz - ígéri a kapitány.

Galambos Péter
10:41

Miért jött el?

Kiss az újságíró barátaitól értesült a sajtótájékoztatóról - mondja egy kérdésre. Nem hívták meg, de kíváncsi volt, mifélék Katinka kívánságai. "Ez biztos, hogy ez nem Amerika, annyi uszoda nincs, mint ott" – jegyzi meg.

Galambos Péter
10:39

Mi a baj a promócióval?

Kiss László nem érti, miért nem természetes, hogy a legjobb úszó népszerűsíti a budapesti vébét. Korábban is tett már ilyet, akkor nem volt vele gondja,

Galambos Péter
10:37

Egy hangos szó sem volt köztünk

Ezt mondja a kapitány, amikor arról kérdezik, miért jutott idáig a viszony Katinkával. Hozzáteszi, hogy Katinka edzőjével és férjével, Shane Tusuppal sem volt soha nézeteltérése.

Galambos Péter
10:36

Nyugalom kellene

Kiss László még rendületlenül nyilatkozik, a körülményekről, a tervekről. Azt mondja, minden meglesz, ami kell. "Ennyi idővel egy olimpia előtt csend és nyugalom kellene a jó felkészüléshez." Eddig mindenkinek az egyéni lehetőségeit vették figyelembe, de a kapitány szeretné, ha most a váltókra is koncentrálnának.

Kiss László nem érti, miért nem négyszemközt beszélik meg a problémákat

Fotó: Polyák Attila - Origo
Galambos Péter
10:31

Katinka már nem is jön vissza

Pedig úgy volt, hogy a tévéknek ad külön interjúkat. De mégsem jön, mert úgy érzi, ha a szövetség őszintén meg akarta volna keresni az elmúlt hónapokban, megtehette volna. Ez a sajtótájékoztató pedig nem arra való, hogy itt folytassák le a párbeszédet. Ez valószínűleg a kapitánynak (is) szól. 

Galambos Péter
10:30

Hogy lehet valaki magánzó versenyző?

Erre Kiss László is nagyon kíváncsi, azt mondja, nem érti ezt a törekvést. Hiszen mi lesz akkor az edzőtáborokkal, a nevezésekkel. Közben azt is elmondja, hogy nagyon szeretné, ha Katinka a váltókban indulna, mert nagy szükség van rá. 

Fotó: Polyák Attila - Origo
Galambos Péter
10:28

Közel a megoldás

Megállapodnak abban, hogy mindenképp felveszik egymással a kapcsolatot, beszélni fognak.

Galambos Péter
10:27

Kiss László időpontot kér

Katinka munkatársától.

Galambos Péter
10:26

Katinka már nincs ott

Az újságírók és fotósok hada által kísért kapitány a sajtótájékoztatót felvezető úrral tud csak beszélni. Azt mondja, ez egy sajtótájékoztató volt, előtte lehetett volna Katinkával beszélni, de most már elment.

Galambos Péter
10:25

És megpróbálja

Kiss László átmegy a terem másik végébe, hogy felvegye a kapcsolatot Katinkával. Követjük, maradjanak velünk!

Galambos Péter
10:24

Beszéljünk!

Kiss László nyilatkozik, azt mondja, minden támogatást megadnak, csak beszélniük kellene.

Galambos Péter
10:22

Magánzó lesz?

Magyar színekben, de teljesen egyedül fog készülni? - kérdezik Katinkát. Azt mondja, most úgy áll a helyzet, hogy lényegében igen.

 

Galambos Péter
10:21

Elbeszélnek egymás mellett

Kiss László minapi nyilatkozatával kapcsolatban Hosszú megint csak annyit mondott, "úgy látszik, nem értjük egymást". A jelen lévő kapitány nem reagált. 

Galambos Péter
10:14

Nem fog amerikai színekben versenyezni

Ez fel sem vetődött benne - erősíti meg Hosszú Katinka. Szerinte ugyanakkor elbeszélnek egymás mellett a szövetséggel. "Nem öltözőt kértem, hanem regenerációs helyiséget" - mondta.  

Forrás: AFP/Jack Guez
Galambos Péter
10:13

Van-e már szerződéses viszony?

Mármint Hosszú és a szövetség között? - kérdezi egy újságíró. A válasz: nincs, ez is az egyik probléma.

Galambos Péter
10:12

"Nem kérem ezt a pénzt"

Katinka azt mondja, ezt a hatalmas összeget, amit a szövetség ajánlott, ő nem akarja eltenni, maradjon a szövetségnél, és biztosítsa belőle a feltételeket.

Galambos Péter
10:10

Marad Magyarországon

"Imádom Magyarországot, továbbra is magyar színekben fogok versenyezni, itthon akarok készülni."

Galambos Péter
10:09

Nem is úgy keresték

"Gyárfás Tamás hat nappal a sajtótájékoztatóm után keresett, küldött egy sms-t, amit egy bulvárlap újságírójának is elküldött. Kiss László pedig az MTI-interjúja előtt egy órával csörgetett meg először. Eközben a Komjádiban edzek nap mint nap." 

Galambos Péter
10:08

Nem értik egymást

"Nem öltözőszekrényt kértem, hanem egy helyiséget, ahol elvégezhetem a napi regeneráló rutinomat. Nem kamerát kértem, hanem mozgáselemző szoftvert. Ezek a próbálkozások is azt bizonyítják, hogy nem értjük egymást."  

Galambos Péter
10:05

Csak ígéretek

A szövetség ne elégedjen meg a jelenlegi helyzettel, ne bízzanak mindent a versenyzőkre, edzőkre. A tárgyi feltételek javításáról van szó. "Az elmúlt három évben üres ígéreteket kaptam, semmi más nem történt."

Galambos Péter
10:04

Nem írja alá a szerződést

Mert bár nagy összeget adna a szövetség (12 millió forintot), nem pénzt kért. 

Galambos Péter
10:02

"El akarnak hallgattatni"

Elkezdődött. Hosszú Katinka azt mondja, ugyanott tartunk, mint az előző sajtótájékoztatón, mert a támogatói szerződését a 2017-es vb népszerűsítéséhez kötik.

Galambos Péter
10:01

Itt van Kiss László is

Megérkezett a szövetségi kapitány is, nyilván hallott róla, hogy itt most el lehet érni Katinkát.

Kiss László azt mondja, minden támogatást megadnak, csak beszélniük kellene

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Origo
09:46

Lemond a riói olimpiáról?

Korábban voltak olyan pletykák, hogy Hosszú Katinka a mai sajtótájékoztatón jelenti be, hogy ezentúl nem magyar, hanem amerikai színekben versenyez majd a riói olimpián. Forrásaink szerint azonban ez nem valószínű, inkább arra lehet számítani, hogy folytatódik az üzengetés. 

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Origo
09:44

Kiss László nem érte el telefonon

Kiss László szövetségi kapitány hétfőn azt állította, hogy Hosszú Katinkát hiába kereste telefonon, még nem tudott vele beszélni. Hozzátette, hogy nyitottak a világ- és Európa-bajnoknő kéréseit illetően, aki több kifogást is emelt a sportági szövetséggel szemben, de úgy nehéz egyeztetni, ha elérhetetlen.

Origo
09:42

Gyárfás azt ígérte, Hosszú mindent megkap

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke Hosszú Katinka kijelentésére reagálva elmondta, hogy Hosszú Katinka egy kamerát kért, amit stíluselemzésre használnának. "Ennek darabja 3 millió forint, Hollandiában rendeltük meg, és húszat kértünk, mert olyannyira igaza van, hogy Gyurta Dani, Cseh Laci és a meghatározó klubok mind-mind Katinka kérésének köszönhetően részesülnek ebből" - mondta az elnök. Emellett rendeltek 73 millió forintért egy kamerarendszert az újonnan átadásra kerülő Tüske uszodába. Az Iron Lady hiányolta a masszőröket is, erre Gyárfás Tamás azt mondta, hogy akit Hosszú Katinka szeretett volna, Debrecenben él, és nem akar felköltözni Budapestre. Más masszőrt viszont biztosítottak.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke

Forrás: MTI/Földi Imre
Origo
09:37

Folytatódhat az adok-kapok

Tíz órától sajtótájékoztatót tart Hosszú Katinka világbajnok úszó, aki karácsony előtt élesen bírálta a Magyar Úszószövetséget. Az Iron Lady azt kifogásolta, hogy a sikeres kazanyi világbajnokság után augusztusban felkészülése körülményeinek javításában kért segítséget a szövetségtől, hogy fenntartsa versenyelőnyét, de ebből az azóta eltelt négy hónapban semmi nem valósult meg.

Még több bejegyzés