Társoldalunk:

Újabb Eb-aranyak felé

2016.05.18. 18:55
rendezés

Öt döntőt rendeztek szerdán az úszó Európa-bajnokságon, közülük kettőben magyar versenyzőnek is szoríthattunk: Gyurta Gergely (1500 gyors) negyedik, Verrasztó Evelyn (100 gyors) nyolcadik lett. Hosszú Katinka és Cseh László is nyert ma elődöntőt, döntős Bohus Richárd, Verrasztó Evelyn és Kenderesi Tamás is. Így zajlott mindez élőben. 

--
20:58

Köszönjük a figyelmet

Tartsanak velünk holnap is, ha idejük engedi!

--
20:58

Komoly aranyesélyeink lesznek

Cseh László és Hosszú Katinka is futamgyőztesként jutott döntőbe, Kenderesi, Bohus és Verrasztó is fináléban úszhat. A mai napon nem sikerült érmet nyernünk, de az előfutamok alapján ez holnap változni fog. 

--
20:56

Bohus a döntőben

Remekül úszott a magyar versenyző, a futam 3. helye, ez azt jelenti, hogy Bohus Richárd az ötödik legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe. 

--
20:51

Az utolsó futamban is lesz magyar

Bohus Richárdnak nagy Eb-je van, a gyorsváltó tagjaként országos csúcsot is úszott. Most háton bizonyíthat, méghozzá a sprintszámban, ahova a 9. legjobb idővel jutott. Mindjárt kezdődik a mai utolsó verseny, az 50 hát. 

--
20:50

Hosszú a 3. idővel döntős

Közben lement a másik középdöntő, ketten is percen belül vannak, Hosszú csak a harmadik, de bőven tudja azt az időt, amivel meg lehet nyerni ezt a számot is. 

Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás döntője után vidáman mosolygott

Forrás: MTI/Kovács Anikó
--
20:45

Hosszú nyerte a futamot

Kemény meccs volt, meg kellett szenvednie a győzelemért a rövidebb számon is, de Hosszú ma már két számban is úszott, így elfogadható az idő. Főleg, hogy ott lesz vele a döntőben. 

--
20:42

Újra jön Hosszú Katinka

A női 100 hát elődöntője következik. Hosszúnak már van egy aranyérme hátúszásban, a döntő valószínűleg 100-on sem fog gondot okozni. 

--
20:40

Kenderesi már a döntőt várja

"Nem akartam nagyon jót úszni, csak a közepére akartam bekerülni, és ez sikerült, mert a hármason fogok úszni a döntőben. Sokat kivett belőlem a reggeli úszás, holnap a döntőben bármi megtörténhet" - mondta Kenderesi Tamás, aki 200 pillangón Cseh László mellett úszik majd a fináléban.

Kenderesi Tamás nem akarta kiúszni magát a középdöntőben

Forrás: MTI/Sóki Tamás
--
20:33

Két szám van hátra

Mindkettőben lesz magyar versenyző. Előbb Hosszú Katinka jön a 100 hát elődöntőjében, majd Bohus Richárd úszik az 50 hát középfutamában.

--
20:32

Görög Eb-győzelem

Andreas Vazaiosz nyerte meg a döntőt 200 méteres vegyesúszásban. A görög remekül versenyzett, nagyon megverte a mezőnyt. 

--
20:27

Újabb döntő következik

De magyarok nélkül, a 200 vegyes fináléjában nincs magyar. 

--
20:26

Svéd győzelem

Sarah Sjöström végzett az élen, Verrasztó az utolsó, 8. helyen végzett. 

Verrasztó Evelyn

Forrás: MTI/EPA/Tim Brakemeier
--
20:23

Lássuk Verrasztót

A 100 gyors döntője következik, a magyar lány fél órája sincs, hogy befejezte a vegyes selejtezőjét. A nyolcas pályán úszik Evelyn. 

--
20:13

Cseh Eb-rekorddal döntős

Simán nyerte a számot Cseh László. 

Két magyar is lesz tehát a döntőben, Cseh a legjobb idővel került be a fináléba, Kenderesi pedig a harmadik idővel került be. Remek verseny volt. 

--
20:09

Rajtkövön Cseh László

Kedvenc számában, a 200 pillangón nem valószínű, hogy a futamban bárkinek esélye lesz a magyar versenyzővel szemben. Lássuk!

--
20:08

Kenderesi megnyerte a futamát

A magyar versenyző jobbára a második helyen ment az olasz Carini mellett, de nem adta meg neki azt az örömöt, hogy megnyerje az elődöntőt, és remek hajrával elsőnak csapott a célba. Felesleges is mondani, hogy ott lesz a döntőben Kenderesi. 

Kenderesi Tamás

Forrás: MTI/Sóki Tamás
--
20:03

Jönnek a pillangózó magyarok

200 pillangón két elődöntő következik, az elsőben Kenderesi Tamás, a másodikban majd Cseh László ugrik a medencébe. 

--
20:02

Litván győzelem

Ruta Meilutyté Eb-győztes 100 mellen. 

--
20:00

100 mell döntő következik

A női finálé mezőnyében nincs magyar versenyző. 

--
19:59

Verrasztó és az év nyilatkozata

"Nem úgy néz ki, hogy valaha megtanulok mellet úszni, viszont az jó, hogy gyorsan lehet menni a végén. Szeretnék ennél jóval jobbat úszni a döntőben." 

Ezt Verrasztó Evelyn mondta, aki hozzátette, nem esett jól neki az úszás. Egyébként annak ellenére, hogy nem tud mellben úszni, azért 4. helyen jutott be a 200 vegyes döntőjébe. 

Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn mindketten döntősök

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila
--
19:58

Holland Eb-győzelem

A holland Sebasteaan Verschueren jobb benyúlással győzte le a versenyben végig vezető Velimir Sztepanovicsot. A szerb gyorsan az élre állt, meggyőzően vezetett is, de a holland óriási hajrázott, és Eb-győztes lett. 

--
19:52

Döntő következik

Méghozzá 200 méteres gyorsúszásban. Nincs magyar versenyző a mezőnyben. 

--
19:50

Gyurta: Okosan versenyeztem

"Csak saját magamra figyeltem. Tudtam, hogy a két olasz nagy iramot megy majd, és aki velük megy, az meghal, és így is lett. Nem foglalkoztam velük, nem mentem el velük, és így nagyon elégedett vagyok az időmmel és az eredményemmel is" - mondta Gyurta az M4-nek. 

"A szívem csücske ez a szám, két hét múlva kiderül, mit tudok 10 km-en. Fel kell kötni a gatyát, oda kell állni minden feladatnak."

--
19:43

Két magyar a 200 vegyes döntőjében

Hosszú jól rajtolt, gyorsan az élre állt, és nem is hagyta kicsúszni a kezéből a futamgyőzelmet. Verrasztó rosszul rajtolt, de jól hajrázva visszajött a versenybe, és a 3. helyen végzett. 

Hosszú az első, Verrasztó a negyedik legjobb idővel jutott be a fináléba. 

Hosszú Katinka: rajt-cél győzelem

Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer
--
19:39

A 3. és a 4. pályát figyeljük

Ott úszik Hosszú és Verrasztó. Elég kemény a mezőny, bár a másik előfutamban nem születtek világrengető eredmények. 

--
19:33

Jönnek Hosszú Katinkáék

A 200 vegyes középdöntője következik, két futam lesz egymás után, a másodikban szerepel Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka, akik egymás mellett úsznak majd. 

--
19:32

Nagy csata volt

A brit Murdoch nyerte a futamot, Horváth a 6. helyen végzett a futamban. Összesítésben a 12. helyen zárt a magyar versenyző, aki így nem jutott be a döntőbe. 

A szám nagy esélyese lehetett volna Gyurta Dániel, de a mellúszó klasszis kihagyja az Eb-t, és már csak az olimpiára koncentrál. 

--
19:30

Tökéletes rajt

Nagyon jól rajtolt a nyolcason Horváth Dávid, de az első fordulónál már csak a 4. helyen állt. 

--
19:23

Férfi 200 mell középdöntők jönnek

A második futamban ugrik majd a medencébe Horváth Dávid. 

--
19:22

Gyurta 4. lett 1500-on

Az okosan versenyző Gyurta a negyedik helyen végzett. 

Gyurta Gergely

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Gregorio Paltrinieri bő öt másodperccel javította meg saját korábbi Európa-csúcsát, és fölényesen nyerte meg a versenyt. 

--
19:19

Gyurta megindult

200 méterrel a vége előtt megindult a magyar versenyző, kapaszkodik felfelé, a dobogó már nem lesz meg valószínűleg, de a 4. hely simán elérhető. 

--
19:16

1000 méternél

Gyurta a hatodik helyen áll. Paltrinieri egy fél medencét ad a mezőnynek, bőven az Európa-csúcson belül úszik az olasz. 

--
19:10

Nagyon megy a két olasz

Paltrinieri eléggé meglépett, Detti tartja vele úgy-ahogy a lépést. Gyurta megy a mezőnnyel, egyelőre az utolsó, de ez most nem sokat számít. 

--
19:05

Jönnek Gyurtáék

Elég kemény mezőnyben kell helytállnia Gyurtának, aki az egyes pályán úszik majd. Az 1500 gyorssal indul a délutáni program. 

--
18:58

Cseh elégedett volt

Az előfutamban jól úszott 200 pillangón Cseh László, aki tegnap visszalépett a vegyestől, hogy a pillangószámokra koncentrálhasson. „Elég jól ment, a végén már próbáltam lassítani, de vitt a lendület. Jó formában vagyok, ez most tényleg jó úszás volt így reggel” – mondta az Úszószövetségnek Cseh László. 

Cseh László (b) és Kenderesi Tamás is ott van az elődöntőben

Forrás: MTI/Kovács Anikó
--
18:54

Hosszú nem adott ki mindent magából

„Kétszáz vegyesen ez inkább biztonsági úszás volt, egyáltalán nem adtam ki magamból mindent, száz háton pedig még jobb időt is úsztam, mint gondoltam. Most pihenek egy jót, és délután minden rendben lesz” - mondta a délelőtti előfutamok után a magyar klasszis. 

Hosszú Katinka

Forrás: MTI/AP/Matt Dunham
--
18:51

Hogy mi történt délelőtt?

Nagy csaták és fájdalmas kiesések voltak. Bővebben itt.

--
18:50

Szeretettel köszöntjük

kedves olvasóinkat. 

Két döntősünk is lesz ma délután, egyből Gyurta Gergellyel kezdünk (1500 gyors), majd valamikor fél kilenc előtt nem sokkal jön Verrasztó Evelyn (100 gyors) is. Szoríthatunk ma Hosszú Katinkának 100 háton és 200 vegyesben, Bohus Richárdnak 50 háton, Cseh Lászlónak és Kenderesi Tamásnak 200 pillangón és Horváth Dávidnak 200 mellen. 

Még több bejegyzés