Társoldalunk:

Ellopja-e a Fradi a BL-győztes Győr bajnoki aranyát?

2018.05.23. 17:56
rendezés
--
17:43

Jó estét kívánunk!

Rendhagyó módon két mérkőzést követhetnek nyomon jelen percről percre: a Győri Audi ETO - Békéscsaba, és FTC Rail-Cargo Hungária–Vác találkozó következik.

--
17:45

Bajnoki döntő duplán

Bizony, a két meccs egyaránt a bajnoki címről szól: várhatóan mindkét zöld-fehér együttes győzni fog, a kérdés az, hogy a lefújáskor melyiküknek lesz jobb a gólkülönbsége. 

A győri Eduarda Amorim (b) és Kornelia Groot (j), illetve Albertine Danick Snelder, a májusi Győr-Fradi mérkőzésen

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
--
17:48

Hogy állnak most?

A két csapat a bajnokságban, természetesen, kétszer találkozott egymással: az Elek Gyula Arénában az FTC nyert 27-25-re, míg az Audi Arénában a győriek 26-24-re. A kezdő sípszó pillanatában a Fradinak jobb a gólkülönbsége +273 a győriek +267-et tudtak összehozni. Ha a végén egyenlő lesz a gólkülönbség is, akkor a több lőtt gól dönt: ebben is a Fradi a jobb 15 góllal.

--
17:51

Egy csapatra való sérült Győrben

A hosszabb ideje sérült Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna mellett a múlt heti BL-döntő két hősére, Eduarda Amorimra és a kapus, Kiss Éva sem tudja vállalni a játékot, ahogy Jana Knedliková sem.

--
17:54

Egy nagy búcsúzó a győri oldalon

Ambros Martin utolsó alkalommal irányítja a Győri Audi ETO csapatát. A kiváló spanyol szakember öt év után négy bajnoki címmel és három BL-győzelemmel búcsúzik a csapattól. 

Győr, 2017. november 6. Ambros Martin, a Győr edzője (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája Győri Audi ETO KC - Rosztov-Don (orosz) mérkőzésén a győri Audi Arénában 2017.november 6-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
--
18:00

Pikáns szereposztás a Népligetben

Annyiból legalábbis, hogy az FTC ellenfelét, azaz a Vác csapatát, az a Németh András irányítja, aki másfél évtizeden át volt a Fradi edzője, és bajnoki címet is nyert a csapattal. A találkozó előtt Kirsner Erika, aki 2007-ben tagja volt a Fradi bajnokcsapatának, azonban hangsúlyozta, szó sem lehet róla, hogy akár csak a legkisebb mértékben is az FTC segítségére legyenek.  

Németh András ezer szállal kötődik a Fradihoz, most mégsem segíthet korábbi klubjának

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
--
18:03

Az egyik hattal, a másik kilenccel

A Győr januárban 35-26-ra verte idegenben a Békéscsabát, míg a Ferencváros 34-28-ra nyert a Vác vendégeként a télen. Ma valószínű ennél nagyobb különbség lesz mindkét találkozón.

--
18:05

Görbicz kezdi a győri gólgyártást

Az első bajnoki címét még 2005-ben szerző Görbicz Anita lövi az ETO első gólját, 1-0 a győriek javára, majd fél percen belül Groot is beköszön, 2-0.

--
18:06

Holland gól a Népligetben is

Van der Heyden révén szerzi meg a vezetést az FTC, amit viszont kiegyenlít a váciak házi gólkirálya, Jovetics. Összesítésben 4 gól a Fradi előnye.

--
18:09

Schatzl, Jovetics, Háfra a sorminta

Majd Van der Heyden is meglövi a második gólját, először vezet kettővel a Fradi. Győrben viszont 4-0 az ETO javára, azaz marad négy gólos Fradi-előny összetettben.

--
18:11

Két percig hátrányban a Győr

Yvette Brochnak kell leülnie, a Békéscsaba pedig 0-5-nél megszerezheti első gólját, amit meg is tesz Kovács Anett. +3 a Fradi előnye.

--
18:12

Görbicz újabb góljára jön a válasz

6-2 az ETO, míg a Népligetben 5-3 a Fradi javára.

--
18:15

Bódi duplájával nekik már nyolc

Az ETO hátrányban is lövi a gólokat, most éppen Bódi Bernadett duplázott. Minden harmadik gólra jön egy csabai válasz. A Fradi-pályán 6-3-ra vezetnek a hazaiak, azaz tartják az előnyt összetettben. 

Bódi Bernadett nem jön zavarba, amikor helyzetbe kerül

Forrás: ifj.ThalyZoltan/Ifj.Thalyzoltan
--
18:18

Nem vállal rizikót a Fradi

5-3-nál kicsit megtorpant a Fradi, utána viszont pillanatokon belül felpörögtek, és négy perccel később már 9-4-re vezettek. Snelder is meglőtte az első gólját.

--
18:22

Nem hagyják magukat a kicsik

A Csaba is próbálja tartani a lépést (12-5), a Népligetben pedig a Vác hozza a ijesztgeti a hazaiakat, miután 9-6-ra zárkóznak fel.  

Danick Snelder, FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa lő kapura

Forrás: fradi.hu
--
18:24

Kiegyenlített az ETO!

Ha csak egy percre is, de egyenlő volt a gólkülönbség a Győr és a Fradi között, miután az ETO éppen 14-5-re, míg a Fradi csak 10-7-re vezetett. 

--
18:28

Rálépett a gázra a Fradi

Gyorsan lőttek hármat a zöldek, és gyorsan vissza is állt összesítésben a három gólos különbség. Most kellene megnyomniuk, mert az ETO Anja Althaus kiállítása miatt éppen emberhátrányban van.

--
18:30

Tízzel vezet, lendületben az ETO

Oftedal góljával tíz a Győr előnye, de a Fradi is kapkodja magát, Elek Gábor lányai 15-8-ra vezetnek, azaz összesítésben továbbra is náluk az előny.

--
18:33

Váci hátrány, Fradi előny

Laura van der Heijden (zöldben) tarthatatlan

Forrás: MTI/Kovács Tamás

yban a Vác, amit igyekszik meglovagolni a Ferencváros, főleg Laura Van Der Heijden révén, aki a 24. percben a 9. gólját lövi. 

--
18:36

19 gól itt és 19 gól ott

Azzal a különbséggel, hogy a Győr csak 8-at, míg az FTC 11-et kapott cserébe. Összesítésben még mindig 3 gól a Fradi előnye.

--
18:39

Félidőben csak egy gól a különbség!

A Népligetben 19-12, míg Győrben 20-8 az állás a félidőben, azaz harminc perccel a bajnokság vége előtt egy gól a Ferencváros előnye.

--
18:50

Kezdődhet a második félidő

Győrben még várni kell a csabai lányokra, a Népligetben pedig még szintén van egy perc a szünetből.

--
18:53

Mindenki megérkezett, hajrá!

Schatzl Nadine góljával kezdődik a második félidő az Elek Gyula Arénában, ez volt a fiatal szélső harmadik gólja, amihez Lukács Viktória is hozzátett egyet egy lerohanmás végén. 

Kovacsics Anikó, az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa

Forrás: fradi.hu
--
18:54

Sportszerű, de dühítő a helyzet

Legalábbis a Fradi-drukkerek szemszögéből, a három hazai gólra ugyanis érkezett két válasz a vendégektől, így a hirtelen visszaállt öt gólos előny újra csak kettőre olvadt.

--
18:55

Győrben csak egy csapat van a pályán

Pedig időközben a Békéscsaba is megérkezett, csak a gólok számában nem látszik ez, azokat ugyanis csak az ETO lövi, és 22-8-as előnyük azt jelenti, hogy utol is érték a riválist.

--
18:58

Beállt az egál

282-282 a nagyok gólkülönbsége, de a Fradinak továbbra is megvan a lőtt gólok terén a kényelmes 15 gólos előnye.

--
19:01

Először vezet a Győr!

25-9-nél egy pillanatra vezetett az ETO az összesítésben, de a Népligetben a Fradi lőtt gyorsan két gólt, és a 26-15-ös vezetés azt jelenti, hogy újra náluk az előny.  

Nagyon kellenek a gólok a zöld mezes FTC-nek

Forrás: Hölvényi Kristóf - Origo
--
19:02

Tíz perc alatt csak egy gól

A csabai támadójáték, hogy úgy mondjuk, akadozik, tíz perc alatt csak egyszer találtak be, miközben Görbicz Anita révén a hazaiak éppen a hetedik góljukat lövik.

--
19:04

Emberelőnyben a Fradi

Kovács Annát állítják ki, aki lekapta a levegőből Háfra Noémit. Ez nagy esély a Fradinak, hogy felépítsen egy komolyabb előnyt, no nem a Váccal, hanem az ETO-val szemben.

--
19:07

Sok van még hátra, de előny a bajnoknál

A 47. percben Győrben 28-10, míg a Népligetben 27-16 az állás, ami összesítésben az ETO bajnoki címét jelenti. De hol van még a vége?!

--
19:08

Görbicz Anita: 8/9

Azaz kilenc lövésből nyolc gólt szerzett az ETO klasszisa, aki biztos kézzel lövi a heteseket. Közben időt kér Horváth Roland, a Békéscsba vezetőedzője.

--
19:11

A Fradinak sürgős, a Vácnak nem

A vendégek edzője időt kért, és megfontolt, higgadt játékra inti övéit, miközben a hazaiak érthető módon minden támadást igyekeznek minél előbb befejezni.  

Meg kell dolgozniuk a zöldeknek a bajnoki címért

Forrás:Hölvényi Kristóf - Origó
--
19:12

Közte húsz Győrben

Görbicz Anita kilencedik góljával 30-10 az ETO javára, összesítésben peid +2 a címvédő javára.

--
19:14

Kezd lefőni a kávé

És ez most a Ferencváros számára tűnik fekete levesnek, ugyanis Oftedal és Bódi góljaival már 32-10, összesítésben pedig már 4 gól a Győr előnye a Fradival szemben.

--
19:17

Ez biztos, hogy nem fér bele

A Vác kettős emberhátrányban is gólt szerez, Arenhardt pedig még védésre is vetemedik Szucsánszkival szemben, majd a volt fradista, Szamoránszky Piroska szerzi meg a negyedik gólját. 

Minden váci gól tőrdöfés a fradista szívekbe

Forrás:Hölvényi Kristóf - Origó
--
19:18

Szucsánszki villant klasszist

Végig száguld a pályán a Fradi irányítója, majd a levegőben úszva lő gyönyörű gólt, amivel visszahozza egy gólra összetettben a Fradit.

--
19:20

Emberelőny mindkét oldalon

Győrben kiállítják a csabai Walfisch Mercédeszt, emberelőnyben az ETO, a Népligetben pedig hatalmasat véd ziccerben Bíró Blanka, ez is felért egy előnnyel. Továbbra is egy gól a címvédő előnye (290-289).

--
19:22

Háfra veszi hátára a Fradit

Zsinórban három nagy gólt lő a fiatal válogatott átlövő.  

Háfra Noémi sorra lövi a fontos gólokat

Forrás: fradi.hu
--
19:24

Grimsbö véd, Broch belövi

Mindkét mozzanat kulcsfontosságú volt, de van még két és fél perc a bajnokságból.

--
19:25

Minden támadással változik az állás

Ahogy gól esik Győrben vagy a Népligetben, úgy változik a bajnokcsapat kiléte.

--
19:27

Győrben vége a meccsnek!

39-14-re nyert az ETO, de a Népligetben még van két perc, 41-23 a Fradi javára, és már csak egy gól a győriek előnye.

--
19:28

Bajnok lesz a Ferencváros

ha nem kap több gólt, de hétmétereshez jut a Vác, Sneldert pedig kiállítják.

--
19:29

Elek Gábor időt kér

25 mp van hátra, és a Fradinak muszáj gólt lőnie, mert Kovács Annak belőtte a hetest az imént.

--
19:31

Bajnok a Győri Audi ETO!

Háfra Noémi elkapkodta az utolsó lövést, így összesítésben egyetlen góllal, 292-291-es gólkülönbséggel megvédte bajnoki címét a Győri Audi ETO KC!

Még több bejegyzés