Társoldalunk:

Michelisz nyolcadik helyről a fordított rajtrácsos futamon

2019.05.19. 13:09
rendezés
--
10:19

Fordított rajtrács alapján indulnak

A Q2-ben tizedik helyezett Esteban Guerrieri indulhat a pole pozícióból, a Q3-ban első helyezett Yvan Muller pedig a tizedik helyről. Michelisz a negyedik lett az időmérőn, így a fordított rajtrácson a hetedik rajtkocka az övé. 

A másik magyar, Tassi Attila a 21. helyről várja a rajtot.

--
10:22

Megint hatalmas a tömeg

A minősíthetetlenül hideg, szeles idő ellenére ma is több ezren jöttek ki a zandvoorti pályára, hogy lássák a fő attrakciót: Max Verstappen bemutató köreit F1-es autójával. De ha már itt vannak, a betétfutamokat, így a WTCR-t is megnézik, hálózsákba, példbe, kabátba burkolózva, az igazán kemények viszont pólóban és rövidnadrágban.

--
10:24

Az első két sor sorrendje

Guerrieri, Leuchter, Kristoffersson és Catsburg indul az első négy helyről.

Kőváry Anett
13:17

Michelisz eggyel hátrébbról, aztán majd előrébbről

Yvan Muller körét törölték, így átrendeződött kicsit a rajtsorrend: Michelisz a 8. helyről indul most, a főfutamon viszont övé a harmadik rajtkocka, Echrlacher-é a pole, Björké a második hely. 

--
13:18

Felálltak a rajtrácsra

Máris indul a mezőny! 

--
13:20

Tassi a kavicságyban!

Az első kör végén Tassi Attilát Tom Coronel lökte meg kíméletlenül, a fiatal magyar kicsúszott, tengelyig merült a kavicságyban.

--
13:22

Coronel bánt el csúnyán a magyarral

A rutinos holland nem sok mindent tud mostanában felmutatni, maximum annyit, hogy kilöki az előtte haladó 19 éves magyart, igaz, hogy Attila autójának hátulja már az ütközés előtt megcsúszott kicsit, de ha nem taszajtott volna rajta a holland, pályán maradt volna.

--
13:23

Bent a biztonsági autó Tassi miatt

Nem lesz rövid idő, míg kiemelik Tassi KCMG-s Hondáját a kavicsból, addig is bent marad a safety car.

--
13:24

A biztonsági autó alatt van idő sorrendre

Guerrieri, Leuchter, Kristoffersson, Catsburg, Muller, Azcona, Farfus, Michelisz, Echrlacher, Björk, Girolami, Huff, Tarquini, Panis, Vernay a pontszerzők sorrendje.

--
13:25

Michelisz a leggyorsabb

A biztonsági autós fázis alatt Michelisz megfutotta a verseny eddigi leggyorsabb körét, csak maradjon a lendületből az újraindítás utánra is.

--
13:26

Kijön a biztonsági autó, újra megy a száguldás

Guerrieri szépen diktálja a tempót, Leuchter és Kristoffersson azonban tudja tartani, egyelőre ez az első három sorrendje.

--
13:27

14 körös lett a verseny a safety car miatt

A biztonsági autós körök hozzáadódtak a távhoz, így 14 körös lesz a futam, amiből a negyedik végén járnak. 

--
13:28

Muller nagyot hibázott!

Csúnyán elmérte a féktávot a francia, hosszú métereken át haladt a pálya mellett, de vissza tudta hozni a kocsit, kérdés, hogy mennyire sérült meg a Lynk and Co.

--
13:29

Michelisz megint összeakadt Mullerrel

Pont a magyar mögé jött vissza a francia, három tized csak a különbség kettejük között.

--
13:30

Muller nagy szivességet tett nekünk

Kiesésével Michelisz felugrott a hetedik helyre, a francia autója pedig szinte biztosan sérült, mert egyre hátrébb csúszik a mezőnyben, már a kilencedik.

--
13:32

Féltávnál fontos pontjaink vannak

Mármint a Magyarországot képviselő Michelisznek, aki pillanatnyilag a hetedik helyen áll. Guerrieri, Leuchter, Kristoffersson, Catsburg, Azcona, Farfus előtte a sorrend.

--
13:35

Hátul van most izgalom

A pontot már nem érő 17-20 hely környékén van egy kis tolongás, Vervisch próbál előrébb jönni, egyelőre nem sok sikerrel.

--
13:35

Guerrieri nem tud elszakadni

Ott liheg a nyakában Leuchter a Volkswagennel, kevesebb mint 3 tized a különbség köztük.

--
13:37

Talált egy előzés a kamera

Öldöklő csata ment a 20. helyért, Vervisch járt pórul, Ceccon megelőzte őt. 

--
13:37

Sirályok a pályán

Néhány kalandvágyó sirály húzott át az élmezőny előtt a pályán, de nem szóltak bele érdemben a versenybe. 

--
13:40

Három Hyundai a tízben

Catsburg a negyedik, Farfus hatodik, Michelisz hetedik helyen áll, egyedül Tarquini nincs a legjobb tízben, a címvédő olaszt csak a 13. helyen találjuk.

--
13:41

Girolami megérkezett Mullerre

A francia mégis össze tudta szedni magát és az autóját is, a kilencedik most, de szinte a tarkóján érezheti Girolami leheletét, mindössze három tizednyi távolságból.

--
13:42

Huff hátulról lassít

Girolamit támadja a 2012-es világbajnok, az argentin viszont továbbra sem ereszti Mullert, szép kis trió jött össze a 9-11. helyen.

--
13:44

Jön az utolsó kör

Guerrieri, Leuchter, Kristoffersson, Catsburg, Azcona, Farfus, Michelisz, Ehrlacher, Muller, Girolami, Huff, Björk, Tarquini, Panis, Vernay a pontszerzők sorrendje az utolsó körben.

--
13:50

Guerrieri megnyeri

A Münnich Motorsport Hondájával Esteban Guerrieri nyeri meg a fordított rajtrácsos futamot, Benjamin Leuchter és Johann Kristoffersson ért még oda a dobogóra, utóbbi kettő a SLR Volkswagen Golfjával. Michelisz a hetedik, amit lehetett, kihozott ebből a versenyből. Újabb pontokat zsebelt be, de ami még fontosabb: egyben maradt az autója, a délutáni főfutamon pedig a harmadik helyről indulhat.

--
13:50

Michelisz harmadik helyről a főfutamon

Egyelőre ennyi innen Zandvoortból, de van még egy versenye a WTCR-nek, 16.35-kor kezdődik a főfutam, melyen Michelisz a harmadik helyről indulhat.

--
13:51

Köszönjük a figyelmet!

Hamarosan jövünk vissza a főfutammal.

Még több bejegyzés