Társoldalunk:

Három csapatunk is pályán az Európa-liga selejtezőjében

2019.07.18. 18:53
rendezés

Három magyar csapat, a Budapest Honvéd, a DVSC és a MOL Fehérvár FC lép pályára csütörtökön az Európa-liga-selejtező első fordulójának visszavágóján. Miután mindhárom csapat magabiztos győzelmet aratott az első fordulóban, kedvező helyzetből várják második mérkőzéseket. Miután a három mérkőzés egymásba ér, ezúttal egy percről-percre közvetítésben követhetik nálunk a Honvéd-Zalgiris Vilnius, a DVSC-Kukesi és a MOL Fehérvár-Zeta találkozókat.

--
18:24

A Honvéddal kezdünk

A kispesti csapat 3-1-re nyert az Új Hidegkuti Stadionban az első mérkőzésen. Nézzük is meg annak a meccsnek az összefoglalóját!

--
18:27

20 órakor jön majd a folytatás

Akkor a montenegrói Zeta ellen 5-1-es idegenbeli sikerről induló MOL Fehérvár, valamint az albán Kukesit Debrecenben 3-0-ra verő DVSC következik.  

A gólszerző debreceni Varga Kevin (b2) és csapattársai a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában az FK Kukesi ellen játszott mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
--
18:33

Magabiztosan, de nem elbizakodottan

„A továbbjutásért érkeztünk Vilniusba. Az első mérkőzésen két hasonló tudású csapat játszott, s bár mi nyertünk, a visszavágón még nagyobb koncentrációra lesz szükség. Szomorú vagyok, hogy Mohamed Mezghrani után Kovács Nikolasz is megsérült, csütörtökön majd kiderül, hogy ki játszik a helyükön, de bárki is lép pályára, mind a tizenegy játékos készen áll majd a mérkőzésre, s arra, hogy kiharcoljuk a továbbjutást" – idézta Giuseppe Sanninót, a csapat olasz vezetőedzőjét a Budapest Honvéd hivatalos oldala. 

--
18:38

Reméljük, ez nem jelent rosszat

A debreceniek szerdán már az albániai Kukësben edzettek, a jónevű Elbasan Arena gyepén...  

Szép lelátó, karban tartott gyep fogadta a debrecenieket Kukësben

Forrás: DVSC
--
18:43

Marko Nikolics sajátos rekordja

„Jó eredményt értünk el az első meccsen, nyilván esélyesként várjuk a visszavágót, de a labdarúgásban addig sosincs elvégezve a munka, amíg le nem fújják a mérkőzést. Ellenfelünk valószínűleg már csak a saját büszkesége miatt is motiváltabb lesz, mint az odavágón, van is néhány tehetséges fiatal labdarúgójuk, de természetesen szeretnénk két győzelemmel továbbmenni. A DAC elleni edzőmérkőzésen és a podgoricai selejtezőn jó játékot láttam a csapattól, de természetesen van néhány részlet, amiben még javulnunk kell. Az edzéseken ezen dolgoztunk, hogy jobb játékot tudjunk mutatni.  

Marko Nikolics nagyon szeretné már európai kupameccsen tesztelni a MOL Sóstó Aréna gyepét

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mindenki sajnálja a csapatnál, hogy nem tudunk Sóstón játszani, vártuk már, hogy európai találkozón léphessünk pályára otthon, de a klubon kívül álló okok miatt ez egyelőre nem valósulhat meg. Nekem ez személyszerint már 24. európai találkozóm a Vidi kispadján, de ezek egyike sem Fehérváron volt, emiatt nyilván nem vagyok boldog, de a Zeta ellen most Felcsúton kell megoldanunk az előttünk álló feladatot."

--
18:44

Íme a Honvéd kezdő 11-e

--
18:46

Van egy születésnaposunk is

Anis Ben-Hatira éppen csütörtökön ünnepli a 31. születésnapját. Biztos szeretnék a csapattársak egy szép ajándékkal meglepni. 

--
18:51

Hétszeres bajnokok

A Zalgiris Vilnius hétszeres bajnok, legutóbb 2016-ban ünnepelhettek, ezúttal pedig a 2018-as ezüstérmüknek (Litvániában tavaszi-őszi bajnoki rendszer van) köszönhetik, hogy indulhatnak az El-ben.  

A fővárosi zöld-fehérek címere

Forrás: Wikipedia
Hegyi Áron
19:01

Jól mutat a vendégszektor

Mintegy kétszáz Honvéd-drukker kísérte el a csapatot Vilniusba.

Hegyi Áron
19:02

Elkezdődött a mérkőzés

A litvánok vezették az első támadást, és igyekeznek magukhoz ragadni a kezdeményezést.

Hegyi Áron
19:04

Műfüvön mérkőznek

A litván válogatott otthonául is szolgáló LFF Arénában műfüvön kell Honvédnak megmutatnia, hogy ilyen apróságtól nem jön zavarba.

Hegyi Áron
19:06

43 meccs lett. Maradhat?

Ha maradhat, ha nem, ez van, csütörtökön összesen 43 meccset rendeznek az Európa-liga első selejtezőkörében. 

Hegyi Áron
19:07

N'Gog lábában volt az első gól

Egy tetszető Honvéd-támadás végén Mutari tette le a labdát David N'Gognak, aki egyet állított rajta, majd célba vette a bal felső sarkot, és nem sokat tévedett.

Hegyi Áron
19:08

Helyzet a Honvéd kapuja előtt

De Lefkovits kapus jól jött ki egy hosszan előrevágott labdára. A hazai táborból fel is harsant a Zalgiris, Zalgiris buzdítás.

Hegyi Áron
19:10

Veszélyeztetnek a litvánok

Ezúttal balról ment a kapu elé a labda, volt is érkező, de tisztázott a védelem, majd mindenki észrevette, hogy les volt már a beadás előtt is.

Hegyi Áron
19:12

Itt az első sárga lap

Victor Pérez vágta fel nagyon csúnyán Gazdag Dánielt a kezdőkörben, jogosan mutatta fel a spanyolnak a sárgát Rohit Saggi játékvezető.

Hegyi Áron
19:15

Nem Pérez az egyetlen fecske

Összesen nyolc légiós van a Zalgiris kezdőjében, két spanyol mellett, szerb, horvát, szlovén, román és cseh és holland focista dolgozik a litván csapat sikeréért.

Hegyi Áron
19:17

Litván kísérletek

Előbb egy szöglet után tisztázott a magyar csapat védelme, majd Lefkovits nyalábolta föl kennyedén a labdát egy nem túl erős lövés után.

Hegyi Áron
19:19

Vezet a Zalgiris

Egy gyors támadás során elaludt a kispesti védelem, Batik Bence lemaradt, Liviu Antal pedig nyolc méterről könnyedén passzolt a kapuba.

Hegyi Áron
19:21

Egy sárga lap a Honvédnál is

Tonci Kukoc rántotta le Baravykast, jogosan került elő a lap a bíró zsebéből.

Hegyi Áron
19:23

Kispesti lehetőség

Gazdag passolt N'Goghoz, aki a tizenhatos vonalán álló Mutarit ugratta ki, ő viszont már nem tudta visszacenterezni a labdát. Mindez egy középpályán megszerzett labdából indult.

Hegyi Áron
19:25

Érzik az esélyt a hazaiak

Igyekeznek nyomást gyakorolni a Honvédra, amelyik valóban nehezen jut át a félpályán. Egy újabb góllal már a Zalgiris állna továbbjutásra.

Hegyi Áron
19:26

Honvéd-szöglet

Gazdag beadását csúsztatták ki N'Gog elől, Kukoc szögletét pedig kifejelték Batik Bence elől.

Hegyi Áron
19:28

Végre jó helyen a labda

Az elmúlt egy-másfél percben a Honvéd játékosainál volt a labda, ilyen hosszan talán először a mérkőzés folyamán.

Hegyi Áron
19:29

Sárga lap Sanninónak

A Honvéd edzőjének lelkesedését unta meg Saggi játékvezető.

Hegyi Áron
19:30

Ez nem a litvánok kapusán múlt...

Honvéd-szöglet után Mutari csúsztatta középre a labdát, N'Gog érkezett, meg is stukkolta a labdát, ami nem sokkal kerülte el a bal kapufát. Ez nem a hazaiak kapusán múlt, tőle már 1-1 lenne...

Hegyi Áron
19:32

Ez jó lövés volt

Pérez lába lendült a 16-os vonalán, de jócskán eltörte a labdát, ami nagyjából 15 méterrel ment a kapu mellé.

Hegyi Áron
19:35

Kis-lövés

A horvát Tomislav Kis lőtt estében a 16-os vonaláról, de a labda jó két méterrel elkerülte a magyar csapat kapuját.

Hegyi Áron
19:37

Megint Kis próbálkozott

Egy szöglet után elé kerülő labdát csavart kapura a horvát a 16-os bal sarkáról, és nem is sokkal tévesztette el a hossz felső sarkot.

Hegyi Áron
19:40

Magyar döntős vívó világbajnokságon!

Szolgálati közlemény: Szatmári András 15-8-ra legyőzte az iráni Abedin Mojtabát, és bejutott a férfi kard egyéni verseny döntőjébe a budapesti vívó világbajnokságon! A fináléra 20 óra magasságában kerül sor a BOK Csarnokban.  

Szatmári András már ismeri a vb-döntők hangulatát

Forrás: Csudai Sándor
Hegyi Áron
19:42

Vérzik egy magyar játékos

Kesztyűs Barnabás kapott egyet könyökkel Baravykastól, le is kellett kísérni, hogy rendbe tegyék a fejét. Egy perccel később Lovric is kapott egyet egy hátra csapó kézfejtől.

Hegyi Áron
19:45

Aprócska Honvéd-lehetőség

Mutari ívelt középre, de Kamber nem tudta elég erősen kapura fejelni a labdát, úgyhogy nem okozott gondot Berkovec kapusnak, hogy összeszedje a labdát.

Hegyi Áron
19:47

A litvánoké a félidő hajrája

Megint beszorul a Honvéd, amikor pedig eljut a Zalgiris kapujáig, a játékvezető nem veszi észre, hogy Gazdagot fellökik a tizenhatos előtt.

Hegyi Áron
19:48

Vége az első félidőnek

Kellemetlen meglepetésre a Zalgiris Vilnius 1-0-ra vezet a Budapest Honvéd ellen, de, ami igazán fájdalmas, hogy sokkal jobban és veszélyesebben is játszik a litván csapat. Ennél jobb folytatásban reménykedünk.

Hegyi Áron
19:59

Mindjárt kezd a Vidi és a Loki

Mutatjuk is a Vidi kezdőcsapatát: 

Hegyi Áron
20:00

Ez pedig a Loki kezdője

Így futnak neki a Kukesi elleni meccsnek: 

Hegyi Áron
20:02

Reméljük, izgalomra nem lesz ok

A fehérváriak 5-1-es előnyről indultak Felcsúton a Zeta ellen, míg a Loki 3-0-ról kezd Kukesben.

Hegyi Áron
20:03

Vilniusban is folytatják

A Honvédnak össze kell magát kapnia a második félidőre, és birtokolja is a labdát a magyar csapat a második félidő első perceiben.

Hegyi Áron
20:04

Kukesben is megkezdték

Az észak-albániai városban is elkezdődött a találkozó.

Hegyi Áron
20:06

Craiovába kéne menni

A Honvéd-Zalgiris meccs győztese az azeri Sebailt oda-vissza 3-2-re verő román Universitatea Craiova csapatával fog találkozni az El-selejtező második körében.

Hegyi Áron
20:08

Helyzetek itt is, ott is

Felcsúton Marko Scsepovics fordult kapura, Vilniusban pedig Liviu Antal került helyzetbe, de előbbi lövése picivel mellé ment, utóbbi pedig lesen volt.

Hegyi Áron
20:10

Hajtanak az albánok

Bekezdett a Kukesi, főleg náluk a labda, míg Vilniusban Lefkovits védi Kis közeli lövését. Előbbi a Honvéd kapusa, utóbbi a Zalgiris horvát középpályása.

Hegyi Áron
20:12

Pályán a Loki

A 8. percben jelezte először a magyar bronzérmes, hogy ők is átöltöztek, Tőzsér két beadással is jelentkezett, és bízunk benne, hogy megtartja ezt a jó szokását.

Hegyi Áron
20:14

Mit hagyott ki a Zalgiris!

Kínosan könnyedén ment át megint a Honvéd védelmén a Zalgiris, Baravykas adott középre, jött is Liviu Antal, és Lefkovits önfeláldozó kivetődésére volt szükség, hogy ne legyen 2-0 a hazaiak javára. 

Hegyi Áron
20:14

Cserélt a Honvéd

Az 57. percben Eke Uzoma érkezett Kálnoki-Kis Dávid helyére.

Hegyi Áron
20:16

Pörögnek a srácok Kukesben

Előbb Trujics lövése süvített el a hazai kapufa mellett, majd Limaj lövését kellett Nagy kapusnak kitornáznia.

Hegyi Áron
20:19

Vezet a Kukesi

Mondtuk, hogy pörög a meccs Albániában: a 17. percben megszerezte a vezetést a Kukesi, Ethemi lőtt kilenc méterrel a magyar csapat kapujába. Ezzel összesítésben 3-1 a Loki javára.

Hegyi Áron
20:20

Egyenlít a Honvéd!

Nagy kavarodás a litván kapu előtt, elsőre még felszabadítanak a hazaiak, de Kukoc második beadását már a kapuba csúsztatja Djordje Kamber. 1-1 ezzel, összesítésben pedig 4-2 a Honvéd javára.

Hegyi Áron
20:22

Kukoc jön eggyel a játékvezetőnek

Percekkel az egyenlítő gól előtt azt hittük, kiállítja Saggi játékvezető a horvátot, de inkább Baravykasnak adott sárgát színészkedésért. 

Hegyi Áron
20:24

Megint Robi kellett

A Honvéd kapusa, Robi Lefkovits védett nagyot, majd teremtette le a védőket, akik lőni engedték a vilniusi játékost.

Hegyi Áron
20:25

Csere a 66. percben

Tomic helyére Vareika érkezett a litvánoknál.

Hegyi Áron
20:26

Nagyon nyomnak a litvánok

Megint Lefkoivtsnak kellett védenie, ezúttal Kis lövésénél.

Hegyi Áron
20:27

Meccslabdája volt a Honvédnak

Gazdag és Kesztyűs játszott sakk-mattig egy helyzetet, de utóbbi kihagyta az ajtó-ablak helyzetet.

Hegyi Áron
20:29

Cserélt a Honvéd

Moutari helyére az ukrán Kulacs érkezett Vilniusban.

Hegyi Áron
20:30

Kukesi-Loki: Tőzsér és a felső léc

A Loki kapitányának lábában volt az egyenlítő gól, de a szabadrúgása a felső lécről felfelé pattant.

Hegyi Áron
20:31

Miért nem írunk a Vidiről?

Kérdezheti joggal, de pusztán csak azért, mert egyelőre a Fehérvár-Zeta meccs tűnik a legcsenedesebbnek.

Hegyi Áron
20:33

Fölényben a Vidi és a Loki

Felcsúton és Kukesben is a magyar csapat diktálja a játék ritmusát.

Hegyi Áron
20:34

Zalgiris-Honvéd: újabb óriási védés

Lefkovits egyértelműen a meccs embere, most éppen Kis fejesét tornázta ki a bal alsóból. Ez hatalmas védés volt.

Hegyi Áron
20:35

Cserélt a Honvéd

Kesztyűs Barna helyére Hegedűs Márk érkezik a 78. percben.

Hegyi Áron
20:38

Tíz perc van hátra Vilniusban

Ennyit meg pár perc ráadást kell kihúznia a Honvédnak, és folytathatják a második körben.

Hegyi Áron
20:42

A Honvéd védkezik, a Zalgiris támad

Ez az elmúlt percek krónikája, míg Felcsúton és Kukesben nincs változás.

Hegyi Áron
20:44

Szatmári András világbajnoki ezüstérmes

Szatmári András 15-12-es vereséget szenvedett a budapesti vívó-vb kard egyéni döntőjében a koreai Oh Szang Uktól.

Hegyi Áron
20:46

Nagy helyzet a Loki előtt

Varga Kevin szinte alapvonalról leadott lövését védte a Kukesi kapusa.

Hegyi Áron
20:48

Hét perc lesz a hosszabbítás Vilniusban

Úgy látszik a norvég játékvezetőnek tetszik a Zalgiris-Honvéd találkozó.

Hegyi Áron
20:49

Félidő Felcsúton és Kukesben

Előbbi pályán MOL Fehérvár–Zeta 0-0, utóbbi pályán Kukesi–DVSC 1-0. Összesítésben előbb marad az 5-1, utóbbi esetben pedig 3-1 a Loki javára.

Hegyi Áron
20:52

Eltelt a ráadás fele a Honvéd meccsén

Már csak három percet kell kihúznia a magyar csapatnak Vilniusban. És Sannino mester még mindig bírja hangerővel az írányítást, ami elképesztő teljesítmény a Honvéd edzőjének részéről.

Hegyi Áron
20:55

Vége, továbbjutott a Honvéd!

Lefújta a játékvezető a mérkőzést: Zalgiris Vilnius–Budapest Honvéd 1-1, összesítésben 4-2-vel ment tovább a Honvéd, és jövő héten az Univrsitatea Craiova ellen lép pályára az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában.

Hegyi Áron
21:01

A Vidi sportigazgatója gratulált a Fradinak

Kovács Zoltán a Zeta elleni El-selejtező szünetében: "Gratulálok a Frencvárosnak, amelyik ilyen remek teljesítménnyel jutott tovább egy jó csapat ellen."

Hegyi Áron
21:03

Elkezdődtek a második félidők

Felcsúton és Kukesben is elkezdődött a második 45 perc.

Hegyi Áron
21:07

Ápolás a Loki meccsén

A Kukesi macedón védőjét, Argyan Cuculit kell elsősegélyben részesíteni, a combjára kapott rúgást.

Hegyi Áron
21:08

Vidi-helyzettel kezdődik a játékrész

Marko Scsepovics azonban nem tud a vendégek kapujába találni, marad a 0-0.

Hegyi Áron
21:09

Nem találja a rést a Loki

A debreceni csapat egyelőre nem tudja feltörni a Kukesi védelmét.

Hegyi Áron
21:11

Vidi-szöglet

Huszti beívelését kifejelik a montenegrói védők, de a labdát nem tudják megartani a vendégek.

Hegyi Áron
21:13

Közel volt a gólhoz a Vidi

Hadzic lábára gurult rá a labda, ő pedig 28 méterről tüzelt, és egy védőn picit irányt változtató labda csak centikkel kerülte el a Zeta kapuját.

Hegyi Áron
21:18

Egyenlít a Loki!

A 60. percben egy beadásr a szörnyen rosszul jött ki a Kukesi kapusa, átszállt fölötte a labda, Szathmári Csaba pedig az öt és felesről senkitől sem zavartatva passzolt a kapuba, 1-1-re alakítva az állást. Összesítésben 4-1 a Lokinak, de az idegenben szerzett gól miatt, az albánoknak most már négy gól kellene még a továbbjutáshoz.

Hegyi Áron
21:19

Cserél a Kukesi

De nem csatárt hoznak be a középső védő Cuculi helyére, hanem poszriválisa, Lulaj érkezik.

Hegyi Áron
21:21

Cserél a Vidi és a Zeta is.

Pátkai Máté helyére Georgi Milanov érkezik, a vendégeknél pedig Vukcsevics helyére Baosics áll be.

Hegyi Áron
21:24

Cserél a Loki

Zsóri helyére Garba állhat be a 66. percben.

Hegyi Áron
21:25

Helyzet a Loki előtt

A frissen beállt Garba keverte meg a Kukesi védelmét, középre adott labdáját csak Tőzsérig tudták kivágni, az ő lövését azonban blokkolta egy védő.

Hegyi Áron
21:27

Majdnem hátrányba került a Vidi

Könnyelműen passzolgattak a fehérváriak a saját tizenhatosuknál, el is veszítették a labdát, ami ide-oda pattogott, végül egy Zeta-játékos a jobb kapufa mellé fejelte. Ez bizony a Vidi-védelem sara lett volna, ha bemegy.

Hegyi Áron
21:29

Kétszer véd nagyot a Loki kapusa

Nagy Sándor reflexeire volt szükség, hogy ne szerezzen újra vezetést a Kukesi.

Hegyi Áron
21:30

Az utolsó 20 percek jönnek

Mindkét pályán túl vagyunk a 70. percen. MOL Fehérvár–Zeta 0-0, Kukesi–DVSC 1-1.

Hegyi Áron
21:33

Kiállítás a Vidi-meccsen

A 75. percben a Zeta bal oldali védője, Djordje Vukcsevics rántotta le Kovács Istvánt, amit megkapta a második sárga lapját is. 

Hegyi Áron
21:34

Ivan Petrjak szenved a gyepen

A fehérváriak ukrán légiósát előbb felrúgták, majd még a jobb kézfejére is ráléptek, ha akarná akkor talán tudná titkolni, hogy ez mennyire fáj, de nem akarja. 

Hegyi Áron
21:37

Nagy helyzet a Vidi előtt

Ha Marko Scsepovics jól tudja átvenni az elé tett labdát, akár vezethetne is a fehérvári csapat. Ehelyett inkább elég sportszerűtlenül nem húzta vissza a lábát, kicsit arcon rúgva Akovics kapust. Egyik megmozdulás sem volt szép...

Hegyi Áron
21:38

Kettőt cserélt a Fehérvár

Petrjak helyére Hodzic, míg Scsepovics helyére Futács Márkó állt be.

Hegyi Áron
21:40

Továbbjutott a DAC is!

A dunaszerdahelyi csapat 2-2-es döntetlent játszott Krakkóban a Cracóvia vendégeként, és a hazai pályán elért 1-1 után idegenben lőtt gólokkal továbbjutott az El-selejtező második fordulójában. A DAC-ban Kalmár Zsolt és Vida Máté kezdő volt, míg Vida Krisztofer csereként állt be.

Hegyi Áron
21:41

Belül az utolsó tíz percen

Egészen pontosan Kukesben a 83., Felcsúton a 84. percben járunk, itt 1-1, amott 0-0 az állás.

Hegyi Áron
21:44

Futács fejében maradt a Vidi gólja

Huszti beadását fejelte a 87. percben a nagyra nőtt csatár a Zeta kapusának a kezébe az öt és felesről, gyakorlatilag üresen.

Hegyi Áron
21:48

Elhárult az albán veszély

Nagy Sándor kapta el Rroca húsz méterről kapura csavart szabadrúgását.

Hegyi Áron
21:49

4 perc a hosszabbítás Felcsúton

És három Kukesben, ennyire van a Vidi és a Loki az El-selejtező második körétől.

Hegyi Áron
21:52

Újabb két magyar továbbjutó!

A Loki a Kukesi elleni idegenbeli 1-1-el, összesítésben 4-1-el, míg a MOL Fehérvár a Zeta elleni 0-0-val összesítésben 5-1-el biztosítja be a helyét az El-selejtező második körében.

Hegyi Áron
21:53

4-ből 4!

És nem csak, hogy valamennyi magyar kupacsapat továbbjutott, de a nyolc mérkőzésből ötöt megnyertek, háromszor pedig ikszeltek, azaz veretlenül tették ezt meg.

Hegyi Áron
21:56

Ők lesznek az ellenfelek a 2. fordulóban

A MOL Fehérvárra a liechtensteini FC Vaduz, a DVSC-re az olasz Torino, a Honvédra pedig a román Craiova vár. A BL-ben az FTC ellenfele a máltai FC Valletta lesz.

Hegyi Áron
21:56

Köszönjük a figyelmet!

Jövünk vissza egy hét múlva a selejtezők második fordulójával!

Még több bejegyzés