Társoldalunk:

Ronaldo és Messi elkerülte egymást, a PSG a Reallal játszik rangadót a BL-ben

2021.12.13. 14:58
rendezés

Hétfőn délben Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőit. A párosítások közül kiemelkedett az Atlético Madrid-Bayern München és az Internazionale-Ajax összecsapás, a slágermeccset azonban a Paris Saint-Germain és a Manchester United vívta volna, vagyis Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo egész biztosan búcsúzott volna a legjobb 16 között. A sorsolást azonban egy kapitális hiba miatt meg kellett ismételni, így az összes korában kialakult párosítás mehetett a kukába.

--
14:54

Botrány Nyonban, hibáztak a sorsolásnál

Köszöntjük kedves olvasóinkat.

Újra itt vagyunk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek nyoni sorsolásnál. A párharcokat eredetileg délben sorsolták, de egy kapitál hiba miatt meg kell ismételni az egész procedúrát.

 

Andrej Arshavin a Bajnokok Ligája nyoni sorsolásán

Forrás: AFP/Richard Juilliart

 

A második párosítás sorsolásakor az eseményen közreműködő Andrej Arsavin azt a Manchester Unitedet húzta ellenfélnek a Villarreal mellé, amellyel azonos négyesben szerepelt a csoportkörben. Az angolok nyerték az F-csoportot, a spanyol gárda végzett a második helyen, így a két csapat nem kerülhetett össze, mert azonos csoportban szerepeltek.

 

A nyolcaddöntő sorsolásakor a hiba felismerését követően új ellenfelet kellett húzni az Európa-liga címvédő Villareal mellé. A spanyol csapat végül a Manchester Cityt kapta a csoportelsők közül. A kapitális hiba úgy jött létre, hogy a Villarreal a nyolcból hat lehetséges ellenfelet kaphatott az első kalapból, (a Real Madridot már korábban kihúzták, a Manchester Uniteddel pedig egy csoportban került), de hét golyó közül sorsoltak, tévesen a Manchester United is bekerült a lehetséges ellenfelek közé.

 

Az igazán súlyos hiba csak ezután következett: a harmadik párosításnál az Atlético Madrid neve került elő a második kalapból.Ekkor Giorgio Marchetti azt mondta, nem kaphatják ellenfélül a Manchester Unitedet, amelyet korábban kisorsoltak és az MU nem is került be az Atlético lehetséges ellenfelei közé. Ezt követően a spanyolok a Bayern Münchent kapták.

Göbölyös András
14:55

Angol fölény a legjobb 16 között

A legjobb 16 között négy angol, három spanyol, két olasz, két francia, két portugál, egy német, egy holland és egy osztrák csapat jutott be. A párosításokat előre nem lehet megjósolni, de nem lenne meglepő, ha már a nyolcaddöntőben összejönne egy-két olyan párosítás, amik akár a májusi szentpétervári finálé párosításának is beillenének.

Göbölyös András
14:56

Amit a sorsolásról tudni kell

- A sorsoláson a Bajnokok Ligája csoportköréből továbbjutott 16 csapat szerepel. A csoportgyőztesek kiemeltek, a második helyezettek pedig nem kiemeltek.

 

- Azonos országból érkező csapatok nem találkozhatnak egymással a legjobb 16 között, és olyan csapatok sem, amelyek egy csoportban szerepeltek. Példának okáért ez azt jelenti, hogy a H csoportban a Juventus mögött második helyen végző Chelsea nem kaphatja a Juventust, és a másik három angol csapatot, tehát a Manchester Cityt, a Manchester Unitedet és a Liverpoolt sem. Vagyis Thomas Tuchel csapata csak az Ajax, Bayern, Lille, Real Madrid négyesből kaphat ellenfelet.

 

A Chelsea az első sorsoláskor megkapta a Lille csapatát

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

 

- A párharcokban a kiemelt csapatok otthon játsszák a visszavágót.

 

- Fontos tudni, hogy az idei szezonban az idegenben lőtt gólok szabálya megszűnt, így a 180 perc után döntetlennel végződő mérkőzések hosszabbításra kerülnek, függetlenül attól, hogy az egyes csapatok hány gólt szereztek otthon és idegenben. Ha a további 30 perc hosszabbítás után sincs döntős, akkor jöhet a tizenegyespárbaj.

 

- Az első mérkőzéseket február 15/16/22/23-án, a visszavágók pedig március 8/9/15/16-án rendezik.

Göbölyös András
14:58

A kiemeltek

Ajax (holland)

Bayern (német)

Juventus (olasz)

Liverpool (angol)

LOSC Lille (francia)

Manchester City (angol)

Manchester United (angol)

Real Madrid (spanyol)

Göbölyös András
14:59

A nem kiemeltek

Atlético (spanyol)

Benfica (portugál)

Chelsea (angol)

Inter (olasz)

Paris Saint-Germain (francia)

Salzburg (osztrák)

Sporting CP (portugál)

Villarreal (Villarreal)

Göbölyös András
15:02

A El-sorsolással nem volt gond

Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata a Real Sociedadot kapta az Európa-ligában. A párosítások a linkre kattintva tekinthetők meg. 

Göbölyös András
15:04

A magyarok cseh ellenfeleket kaptak a Konferencia-ligában

A Holender Filipet soraiban tudó Partizan Beograd, valamint a Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahce is prágai ellenféllel találkozik a labdarúgó Konferencia-ligában a nyolcaddöntőbe jutásért. A párosítások a linkre kattintva tekinthetők meg.

Göbölyös András
15:06

Bocsánatot kért az UEFA

A sorsolás Giorgio Marchetti bocsánatkérésével indult. Az UEFA főtitkára elmondta, hogy meghibásodott a sorsolást segítő szoftver, ezért lehet ez a sorsolás hosszabb lesz. 

Göbölyös András
15:08

Bayern-Salzburg

Andrej Arsavin elsőnek a Bayern München-Salzburg párosítást húzta ki. 

Göbölyös András
15:08

Sporting

A második párosítás első csapata a Sporting. 

Göbölyös András
15:09

Sporting-Manchester City

Ez a második párosítás, ami elüt az délelőttitől. 

Göbölyös András
15:10

Benfica-Ajax

A Benfica eredetileg a Reallal játszott volna, az Ajax pedig az Internazionale csapatával. 

Göbölyös András
15:11

Chelsea-Lille

A címvédő Chelsea mellé délelőtt is a Lille csapatát sorsolták. 

Göbölyös András
15:12

Atlético-Manchester United

Az Atlético délelőtt a Bayern Münchent kapta, a Manchester United pedig a PSG-t. 

Göbölyös András
15:13

Villarreal-Juventus

A Villarreal korábban a Manchester Cityt kapta, a Juventus pedig a Sportingot. 

Göbölyös András
15:14

Inter-Liverpool

Az Inter korábban az Ajaxot, a Liverpool pedig a Salzbrugot kapta. 

Göbölyös András
15:15

Paris Saint-Germain-Real Madrid

A PSG korábban a Manchester Unitedot, a Real pedig a Benficát kapta. Szerintünk mindkét csapat jobban örült volna az eredeti leosztásnak. 

Göbölyös András
15:21

A nyolcaddöntő párosításai

Salzburg-Bayern
Sporting-Manchester City
Benfica-Ajax
Chelsea-Lille
Atlético-Manchester United
Villarreal-Juventus
Inter-Liverpool
PSG-Real Madrid

Göbölyös András
15:21

Köszönjük a figyelmet

Köszönöjük, hogy velünk tartottak. Úgy tűnik, ez a sorsolás rendben lezajlott. Ha mégis, akkor azonnal jövünk a részletekkel.