Társoldalunk:

Liu Shaoang negyedik, Liu Shaolin Sándor hatodik lett 1500 méteren

2022.02.09. 12:07
rendezés

A női 1000 méter előfutamaival és a férfi 1500 méter teljes versenynapjával folytatódnak a rövidpályás gyorskorcsolya versenyek a pekingi téli olimpián. Előbbi számban kettő, utóbbiban három magyar indulónak szurkolhatunk.

--
11:28

Újra a jégen!

A magyar csapat ezúttal is teljes létszámban, azaz két női és három férfi versenyzővel várja a harmadik short track versenynapot, ahol előbbiek 1000 méteren, utóbbiak 1500-on lépnek jégre. Tartsanak velünk!

--
11:34

Íme a teljes olimpiai program

Jó, ha kéznél van:  

A rövidpályás gyorskorisok teljes olimpiai programja

Forrás: M4 Sport
--
11:39

Két lány és három fiú

1000 méteren az 500-on B döntőbe jutó Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, míg 1500 méteren az ezren bronzérmes Liu Shaoang, az aranyérmétől megfosztott Liu Shaolin Sándor, valamint Krueger John-Henry áll rajthoz.

--
11:44

Nem ez a legerősebb számunk, de...

Egyrészt a short trackben sosem lehet tudni mi történik a jégen versenyek során (és azok után), másrészt pedig, ahol a két Liu testvér rajthoz áll, ott mindig jó esélyeink vannak.

Hegyi Áron
11:47

Kónya Zsófia lesz az első a lányok közül

A nők 1000 méteres versenyszámában Kónya Zsófia egy a harmadik futamban egy kínai, egy holland és egy francia lány ellen lép jégre. Futamonként az első két helyezett és a négy leggyorsabb 3. helyzett jut tovább (a bíró továbbjuttatások ezekből a helyekből vesznek el). 

Kónya Zsófia a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres versenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 5-én

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Hegyi Áron
11:49

Mindkét magyar lány elkerülte a sztárokat

Az 1000 méter másik magyar indulójának, Jászapáti Petrának is szerencséje volt a futambeosztással. Az 500-on B döntős magyar koris amerikai, kínai és olasz riválissal került össze a negyeddöntős négyesben, de egyikük sem tartozik a legjobbak közé. 

Jászapáti Petra a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének negyeddöntőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 7-én

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás
Hegyi Áron
11:50

Liu Shaolin Sándor kezdi a napot

Az 1000 méteres döntő végén az aranyérmétől megfosztott magyar koris talán már túltette magát a történteken. A magyar klasszis rögtön az első futamban mutathatja meg, hogy ez így van! 

Liu Shaolin Sándor ezúttal is mindent bele fog adni a győzelemért

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana
Hegyi Áron
11:52

Nem lesz könnyű dolguk a magyar fiúknak

Liu Shaolin - többek között - az 1000 méteren vk-ranglista első Pascal Dionnal, míg Krueger John-Henry a holland Sjinkie Knegttel és az olasz Yuri Confortolával, Liu Shaoang pedig az 1000 méteren végül győztes kínai Zsen Ce-vejjel és a francia Sebastien Lepape-pal került egy hatosba.

Hegyi Áron
11:58

Nincs itt a címvédő 1500-on

A koreai Lim Hjo-jun nincs itt a mezőnyben, a phjongcshangi ezüst- és bronzérmes, a holland Knegt és az orosz Szemen Jelisztratov viszont igen.

Hegyi Áron
12:00

Négy éve volt egy döntősünk 1500-on

Liu Shaolin Sándor Phjongcshangban ötödik lett a leghosszabb egyéni távon, míg öccsét az elődöntőben kizárták. Krueger John-Henry akkor még amerikai színekben szintén az elődöntőig jutott.

Hegyi Áron
12:01

Jön az első futam, jégen Liu Shaolin

Az ellenfelek a kanadai Dion, az izraeli Bykanov, az orosz Ajrepetyan, a lett Kruzbergs és a lengyel Niewinski.

Hegyi Áron
12:02

Az első három jut tovább

A hat darab hatfős futamból az első 3-3 jut tovább, valamint a három leggyorsabb harmadik is ott lehet az elődöntőben.

Hegyi Áron
12:04

Liu Shaolin simán nyerte a futamát!

A magyar klasszis a mezőny végén kezdte a futamot, majd sorra "vadászta le" az ellenfeleit, és végül meggyőző fölénnyel, laza korizással jutott az elődöntőbe! 

Jó futás volt!

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana
Hegyi Áron
12:10

Így nézett ki Shaolin futamának a befutója

Elöl a magyar fiú, a messzeségben pedig Pascal Dion és Gyenyisz Ajrapetyan. 

Liu Shaolin Sándor simán nyerte az 1500-as negyeddöntős futamát

Forrás: AFP/Wang Zhao
Hegyi Áron
12:12

Koreai győzelem a második futamban

Lee Juneszeo a holland Sven Roest és a belga Stijn Desmet-t előzte meg. Az 1000-en nagyon jól mozgó olasz Pietro Sieghel kiesett.

Hegyi Áron
12:15

Papírforma eredmény a 3. futamban

A dél-koreai Hvang Dehon győzött a négy évvel ezelőtt bronzérmes Szemen Jelisztratov és a kanadai Steven Dubois előtt. A lett Reinis Berzinst pedig továbbjuttatta a zsűri.

Hegyi Áron
12:17

Liu Shaolin olimpiai rekordot korizott

Most lett hivatalos, hogy Sanyi 2:09.213 perces ideje új olimpiai rekord! Amellett, hogy Burján Csaba magyar rekordját is megdöntötte. Azt már csak csendben tesszük hozzá, hogy a magyar klasszis nagyon lazán korizta ezt az időt, számos külső íven bemutatott előzéssel.

Hegyi Áron
12:21

A háromszoros olimpiai bajnok is továbbjutott

A kanadai legenda, a háromszoros olimpiai bajnok (Szocsiban ő nyerte az 1500-at) Charles Hamelin a kazah Galjakmetov és a koreai Park előtt nyerte a futamát. A holland Itzhak de Laat viszont kiesett.

Hegyi Áron
12:25

Krueger John-Henry is továbbjutott

A magyar versenyző is a mezőny végén kezdte a futamot, majd felzárkózott Sjinkie Knegtre és a két japán versenyzőre, majd egyiküket megelőzve simán jutott a harmadik helyen az elődöntőbe.  

Krueger John-Henrynek nem kellett megszakadnia az elődöntőért

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Hegyi Áron
12:29

Liu Shaoang

Az 1000-en aranyérmes Zsen Ce-vej és Shaoang sokáig kivárásra játszott, majd szépen körbekorizták a még versenyben maradt két riválist, és lazán becsúsztak az elődöntőbe. 

Liu Shaoang is csak annyit adott ki, amennyi a továbbjutáshoz kellett

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat
Hegyi Áron
12:34

Liu Shaolin Sándor nyilatkozott

A magyar koris a futama után az M4 Sportnak nyilatkozott: "Fizikailag jól éreztem magam két nappal ezelőtt is és most is. Ez az olimpiai csúcs új lendületet adhat. Reméljük, hogy ez megmarad a végéig. Nagyon sok pozitív üzenetet kaptam, az egész ország kiállt mellettem és ez nagyon jólesett. De ezt az egészet csak én tudom helyretenni. Meg kell mutatnom, hogy én vagyok a legjobb."

Hegyi Áron
12:42

Egy kis jégkorong

A férfi hokitorna első mérkőzésén az orosz csapat Szlpeisev góljával 1-0-ra verte Svájcot.

Hegyi Áron
12:48

Megkezdődött a női 1000 méter is

Ma csak előfutamokat rendeznek, a nyolc futás  mindegyikéből az első 2 helyezett jut tovább automatikusan, és a négy legjobb futam harmadik mehet még tovább.

Hegyi Áron
12:49

Papírforma az első futamban

A koreai Csoj és a holland Poutsma jutott tovább, de utóbbit azért megszorongatta az orosz Vosztrikova.

Hegyi Áron
12:51

Schulting is olimpiai csúcsot ment

A holland klasszis, az olimpiai és hétszeres világbajnok Suzanne Schulting simán nyerte a második előfutamot, 1:27.292 perces ideje pedig új olimpiai rekord. 

Suzanne Schultingnak (1) nem nagyon van ellenfele

Forrás: MOKSZ
Hegyi Áron
12:53

Kónya Zsófia bukott

A magyar lány korija összeakadt a holland Xandra Velzeboer korijával, így számára két kör után véget érte az 1000 méteres verseny. 

Hegyi Áron
12:58

Arianna Fontana is negyeddöntős

Az olaszok kétszeres bajnoka, tízszeres olimpiai érmese simán nyerte a futamát, amelynek a kazah Olga Thihonova által elsodort orosz Szofia Proszvirnova a nagy vesztese, aki nem jutott tovább.

Hegyi Áron
13:03

Itt a mai nap nagy meglepetése!

Az előző olimpián ezen a távon ezüstérmes kanadai klasszis, Kim Boutin az utolsó kanyarban az élről csúszott ki. Így a koreai Lee Jubin mellett az amerikai Maame Biney jutott tovább.

Hegyi Áron
13:05

1500-on elkerülték egymást a magyarok

Sanyi az első, John-Henry a második, míg Ádó a harmadik elődöntős futamba került. 

Hegyi Áron
13:09

Így jutott tovább Liu Shaolin

Aki olimpiai rekordot akar látni, annak íme a videó:

Hegyi Áron
13:12

Egy koreai kieső női 1000 méteren

A váltóban kétszeres olimpiai bajnok Kim A Lang nem bírta a futam végét, amit a kanadai Courtney Sarault nyert a belga Hanne Desmet előtt. Kim harmadik lett, de, ha az utolsó két futam valamelyik harmadikja jobbat fut nála, akkor búcsúzik.

Hegyi Áron
13:13

Ez pedig Krueger John-Henry negyeddöntője

A magyar-amerikai fiú is simán lett elődöntős:

Hegyi Áron
13:13

Liu Shaoang tanítani való korcsolyázása

A harmadik magyar fiú is simán lépett tovább az elődöntőbe:

Hegyi Áron
13:15

A COVID-ból visszatérő lengyel lány is továbbjutott

A lengyelek legjobb korisának, Natalia Maliszewskának ki kellett hagynia az 500 méteres versenyt, miután pozitív lett a múlt heti COVID-tesztje, most azonban már jégen volt, és simán nyerte a futamát.

Hegyi Áron
13:19

Jászapáti Petra negyeddöntős 1000 méteren

A magyar versenyző kiválóan őrizte meg második helyét a futamban az amerikai Kristen Santos mögött.

Hegyi Áron
13:23

Újabb országos rekord

Jászapáti Petra 1:28.392 perces ideje új országos csúcs a női 1000 méteren. A szegedi koris három századot faragott a 2019 óta érvényes magyar rekordból.

Hegyi Áron
13:29

Német aranyérem északi összetettben

Amíg tart a jégfelújítás, addig szétnézünk más sportágakban is: a férfiak 10 km-es északi összetett versenyét a német Vinzenz Geiger nyerte a norvég Jörgen Graabak és az osztrák Lukas Greiderer előtt.

Hegyi Áron
13:31

Liu Shaolin Sándor az első elődöntőben

A magyar fiú mellett megint ott lesz a kanadai Pascal Dion és az izraeli Vladislav Bykanov is, de figyelni kell a belga Stijn Desmet-re is.

Hegyi Áron
13:32

Az első két helyezett jut tovább

Hétből csak ketten mennek tovább, és csupán egyetlen versenyző mehet tovább idővel, azaz nagyon észnél kell lenni.

Hegyi Áron
13:34

Liu Shaolin döntős 1500 méteren!

A magyar klasszis nem vállalt kockázatot, és Lee Junszeo mögött kényelmesen korcsolyázott be a fináléba. Reméljük, most nem szól bele a videozás...

Hegyi Áron
13:35

Hivatalos az eredmény: Shaolin döntős!

Volt egy pici kézhasználat, de nem annyi, hogy közbe kelljen avatkozni. És már az is biztos, hogy a kanadai Pascal Dionnal nem kell számolni a döntőben.

Hegyi Áron
13:36

Krueger a jégen

Holland, japán, korea, kanadai, orosz és lett rivális ellen kell koriznia a magyar fiúnak. Nagyon erős a futam Jelisztratovval, Dubois-val és Knegttel.

Hegyi Áron
13:38

Krueger John-Henry nem jutott tovább

Négy körrel a vége előtt a harmadik helyen haladva egy picit összerúgott Sjinkie Knegttel, és miután nem állt továbbjutó helyen, így a zsűri sem juttathatja tovább. A futamot Hvang Dehon nyerte az orosz Szemen Jelisztratov előtt.

Hegyi Áron
13:43

Nem lesz holland koris az 1500 döntőjében

Sjinkie Knegtet kizárták Krueger John-Henry akadályozásáért. A magyar fiú így a B döntőbe jutott. Steven Dubois viszont ott lehet az A döntőben. Őt is Knegt akadályozta, a holland ezért sárga lapot kapott, és miután volt már neki ilyen, számára véget ért az olimpia.

Hegyi Áron
13:44

Liu Shaoang a jégen

Olasz, kanadai, brit, koreai, kínai és kazah rivális van az útjában.

Hegyi Áron
13:46

Liu Shaoang is ott lesz az 1500 döntőjében

A magyar fiú szinte végig vezetve sorra verte vissza a kínai Zsen és a koreai Park támadását, és futamgyőztesként követte a bátyját a fináléba!

Hegyi Áron
13:52

Kegyetlen döntő lesz 1500 méteren

Az utolsó futamból három(!) korist juttattak tovább. Kizárták az 1000 méter aranyérmesét, a kínai Zsen Ce-vejt, valamint a kanadai Charles Hamelint, míg az olasz Confortolát, a kazah Galjakmetovot és a brit Treacyt is továbbjuttaták. Így rekordot jelentő tíz versenyző lesz a jégen.

Hegyi Áron
13:54

Most a koreaiak lesznek a kínaiak

Míg 1000 méteren három kínaival kellett szembenézniük a Liu testvéreknek, addig most három koreai rivális vár rájuk. Nem lesz könnyű őket szétzilálni.

Hegyi Áron
13:58

Döntős a hollandok női váltója

Az abszolút esélyes európai csapat meggyőzően korizva tartotta maga mögött Kínát. Ez a két csapat az A, míg a lengyelek és az olaszok a B döntőbe jutottak.

Hegyi Áron
14:05

Sztárszereposztás a női váltóban

A hollandok és a kínaiak után a második elődöntből a címvédő Dél-Korea és Kanada jutott be a vasárnapi fináléba. Ennél erősebb mezőny nem is lehetne. A B döntőbe az olaszok, a lengyelek, az oroszok és az amerikaiak jutottak be.

Hegyi Áron
14:10

Varnyú Alex is elindult Pekingbe

A magyar szövetség közösségi oldalának híradása szerint a magyar koris két hete pozitív tesztet adott, ám tünetmentes volt és az elkülönítés alatt is edzett. Az öt, egymást követő napon negatív eredményt hozott a vizsgálata, így szerdán repülőre ült és csütörtökön csatlakozik társaihoz a kínai fővárosban.
Varnyú az olimpián címvédőként rajthoz álló férfi váltóra van nevezve, a szám elődöntőjére pénteken kerül sor.

Hegyi Áron
14:19

Krueger John-Henry megnyerte a B döntőt!

Nagyon jól taktikázva, az erejét jól beosztva nyerte meg a magyar versenyző az 1500 méter B döntőjét. Tulajdonképpen csak akkor vezetett, amikor kellett: az utolsó méteren. 

A magyar színekben versenyző Krueger John-Henry a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének negyeddöntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Hegyi Áron
14:22

Jöhet a döntő a Liu fiúkkal!

Tíz koris, a két magyar srác mellett a három koreai koris tűnik a legkeményebb diónak. A leghosszabb egyéni távon Ádó és Sanyi is nyert már Európa-bajnokságot. 

Hegyi Áron
14:25

Sanyiék vezetnek az elején

De mindenki előre törekszik, megindulnak féltávnál a koreaiak is.

Hegyi Áron
14:28

Két magyar pontszerzés

Liu Shaoang a 4., Liu Shaolin a 6. helyen zárt 1500 méteren.

Hegyi Áron
14:29

Koreai győzelem a leghosszabb egyéni távon

Hvang Dehon győzött, a kanadai Steven Dubois lett a második, míg Szemen Jelisztratov a harmadik.

Hegyi Áron
14:30

Eseménytelen volt a döntő

Bár sokan féltek, féltünk, hogy mi lesz a 10 korissal a jégen, de egyetlen videózás sem volt, csak a 2. és a 3. hely eldöntése miatt kellett célfotót nézni.

Hegyi Áron
14:33

Pénteken is sűrű nap lesz

A nőknél 1000 méteren érmet osztanak, ott Jászapáti Petra már negyeddöntős. Elkezdődik a férfi 500 méter az előfutamokkal, és megrendezik a váltók elődöntőit is.

Hegyi Áron
14:43

Ritkán hallunk ilyen őszinte nyilatkozatot

"Kiadtunk magunkból mindent. Ez a verseny nem is erről az 1500-ról szólt, hanem arról, hogy fel tudtunk állni a hétfőn történtek után. Az utolsó pillanatig úgy volt, hogy lehet, nem is indulunk el 1500 méteren, de mégis elindultunk, és odatettük magunkat. Nem ez volt a legerősebb távunk, de elégedettek vagyunk magunkkal. Kicsit mellénk állhatott volna a sors, azok után, amennyit elvette. Peches szezon volt, ráléptem egy karkötőre, kizártak 1000 méteren. Furcsa nap volt a mai, ugyanolyan dolgok történetek, mint tegnap, és ma semmilyen hasonló kizárás nem volt. A verseny után majd meg is kérdezem a bírót... vagy inkább azt kívánom, hogy jó tudjon aludni" - mondta a döntő után Liu Shaolin Sándor.

Hegyi Áron
14:58

Shaoang: Nagyon nehéz döntő volt

"Nagyon nehéz döntő volt, mert a továbbjuttatottakat kivéve mindenki megérdemelte, hogy ott legyen. Ráadásul szinte mindannyian ezerötszázasok voltak, és pihentek is. Mindent kiadtunk magunkból, de nem ez a mi számunk" - mondta a fiatalabb Liu testvér, aki bátyájával egyétértett abban, hogy jó formában vannak, és nagyon készülnek az 500 méterre.

Hegyi Áron
14:58

Köszönjük és viszont látásra!

Találkozunk pénteken, tartsanak velünk akkor is!

Még több bejegyzés