Vágólapra másolva!
A linaresi szuperverseny első fordulójának nagy rangadója, Lékó Péter és Garri Kaszparov játszmája  a 26. lépésben döntetlennel ért véget. Nagymesterünk a szicíliai védelem ún. angol támadásában gyalogot áldozott, szép ellenjátékot kapott ellenértékként. Kaszparov sikerrel befejezte a fejlődést, majd kisebb tűnődés után elfogadta Lékó döntetlenajánlatát. Győzelemmel rajtolt a bolgár Veszelin Topalov, az angol Michael Adams esélyes állásban nagyot hibázott. A második fordulóban Lékó sötéttel az angol nagymesterrel játszik.

Az esztendő második szuperversenyének első játéknapján nagy érdeklődés kísérte Lékó Péter és Garri Kaszparov küzdelmét. Nagymesterünk klasszikus gondolkodási idejű partiban még nem tudta legyőzni a világranglista-vezető orosz exvilágbajnokot, három vereség mellett 13-szor osztoztak meg a ponton.

Az eddig lejátszott 20 játszmában Kaszparov 5-1-re vezetett 14 döntetlen mellett. Megszületett a 15. döntetlen, de korántsem békés körülmények között.

A szicíliai védelem ún. angol támadásában Lékó Péter gyalogot áldozott, amelyet Kaszparov hosszas tűnődés után elfogadott, tempókat vesztett, de a végén elsáncolt. Amikor mindenki az esélyeket latolgatta, nagymesterünk döntetlent ajánlott kevés gondolkodási idővel rendelkező ellenfelének.

Győzelemmel rajtolt a bolgár Veszelin Topalov. A megnyitást igen gyatrán játszva hátrányba került, Michael Adams nagy támadáshoz jutott a mesterséges sáncolást végrehajtó világos király ellen. Az angol nagymesternek azonban vészesen fogyott a gondolkodási ideje, a kritikus pozícióban óriásit hibázott, a teljes pontot a bolgárnak "ajándékozta". Óvatos játék után döntetlennel mutatkozott be a FIDE-világbajnok üzbég Rusztam Kaszimdzsanov, a hazai pálya előnyét élvező Francisco Vallejo Pons-szal osztozott meg a ponton.