Vágólapra másolva!
A linaresi szuperverseny hatodik fordulójában Lékó Péter világossal remizett Rusztam Kaszimdzsanovval. Az üzbég FIDE világbajnok a spanyol megnyitás Marshall támadását játszotta meg, amelyben nagymesterünk a sötét bábukat vezetve aratott szenzációs győzelmet a brissagói világbajnoki döntő nyolcadik partijában Vlagyimir Kramnyik ellen. Lékó megtartotta gyalogelőnyét, de a négybástyás végjátékban ezt nem tudta érvényesíteni. Döntetlennel végződött Viswanathan Anand és Garri Kaszparov párharca is, ezzel az orosz exvilágbajnok megőrizte félpontos előnyét. Veszelin Topalov könnyedén győzte le Francisco Vallejo Ponst. Kedden szabadnap lesz, Lékó legközelebb a sereghajtó Vallejo Pons ellen játszik sötéttel.

Az interneten a hatodik fordulót élőben figyelő sakkrajongók fél órán keresztül azon vitáztak, hogy Anand és Kaszparov játszmájában ki vezeti a világos bábukat. A verseny honlapján a torna menetrendjének összeállítása során nagy hibát vétettek, és Kaszparovnak adták a kezdés jogát. Az origo-n közölt menetrend hibátlan, nemzetközi versenybíróként hasonló hibát e sorok írója nem követett el. A rajongókat alighanem Kaszparov megnyitásválasztása is megzavarta, az orosz exvilágbajnok a szicíliai védelem Szvesnyikov változatára szavazott. Viswanathan Anand nem követte Veszelin Topalov receptjét, amivel Lékó Péternek komoly gondokat okozott a torna negyedik játéknapján, joggal tartott javítástól. A parti menete az indiai exvilágbajnokot igazolta, kezdeményezett, komoly problémákat okozott Kaszparovnak, aki csak nagy küzdelemben harcolta ki a döntetlent.

Ötödik döntetlenét könyvelte el Lékó Péter, a FIDE üzbég világbajnoka, Rusztam Kaszimdzsanov hat remivel már befejezte a torna első félidejét. Lékó ezúttal a spanyol megnyitás Marshall támadása ellen játszott, de gyalogelőnyét nem tudta győzelemre vezetni. Veszelin Topalov a szicíliai védelem Najdorf változatában könnyen nyert a túlzott kockázatokat vállaló spanyol Vallejo Pons ellen, és beérte Anandot.