Vágólapra másolva!
Pakson a pénteki szabadnap után folytatódott a III. Marx György emlékverseny. A viadal hatodik fordulójában Almási Zoltán világossal legyőzte Emil Szutovszkijt, és befogta a szerencsével remiző Viktor Korcsnojt. Nagymesterünk pontos játékkal hárította a mezőny legmagasabb értékszámú sakkozójának fenyegetéseit, ismét kitűnő megnyitáselméleti felkészültségről tett tanúbizonyságot. Korcsnoj maratoni küzdelemben mentette döntetlenre gyanús állását az indiai Krishnan Sasikiran ellen. Másodszor is megosztozott a ponton a két paksi játékos, Berkes Ferenc és Ács Péter.

Értékes győzelemmel folytatta szereplését Almási Zoltán. A 15-ös kategóriájú torna hatodik fordulójában nagymesterünk a szicíliai védelem Szvesnyikov változatában az egyik divatos, éles, tisztáldozatos folytatást választotta. Emil Szutovszkij újítással próbálkozott, de az elemzéskor bevallotta, hogy számításon kívül hagyta világos hosszúsáncos lehetőségét. A d5 centrális mező birtokában Zoli pontosan keresztezte sötét támadási kísérleteit, újabb gyalogot nyert, időzavarban sem hibázott. Még arra is volt ideje, hogy néha rápillantson a nagy rivális, Viktor Korcsnoj partijára. A svájci nagymester nagy bajban volt, furán játszotta a megnyitást, gyalogot vesztett, és küszködött.

"Fortuna támogatását élvezem" - mondta némi keserűséggel a veterán nagymester, bosszantotta őt, hogy világossal hátrányba került. A Paks-Tolna mintegy 15 perces úton próbálta magyarázni bizonyítványát, és fejben elemezve adott ötleteket az indiai Krishnan Sasikirannak, hogy miként kellett volna jobban játszania a végjátékot. A címvédő nagyot szenvedett a fél pontért. Elismeréssel szólt Almási pontos játékáról, értetlenségét fejezte ki, hogy Szutovszkij miért áldoz minden partiban gyalogot, tisztet, ezzel a stílussal nem lehet eredményes. Változatlanul nyeretlen még Berkes Ferenc és Ács Péter, világos állt kicsit jobban, de a klubtárs jól védekezett.