Vágólapra másolva!
Veszelin Topalovot harmadszor ünnepelték tornagyőztesként  a szófiai M-tel szuperversenyen. A viadal utolsó fordulójában a bolgár exvilágbajnok világossal legyőzte az éllovas Krishnan Sasikirant, és félpontos előnnyel az élen végzett. Topalov ellenfele időzavarában remek tisztáldozatot hozott, és az indiai nagymester nem találta meg a döntetlenhez vezető folytatást. Négyen osztották a második helyet, Michael Adams meglepetésre utolsó lett. A 30 lejátszott partiból 13 végződött döntéssel.

Hazai pályán Veszelin Topalov harmadszor győzött a bolgár fővárosban. Korántsem nyújtott egyenletes teljesítményt, a bolgár exvilágbajnok az első félidőt mínusszal zárta, de a második körben szokásához híven felpörgött, és végül igazi rivális nélkül célba ért. Az utolsó fordulóban igen tanulságos tisztáldozattal lepte meg időzavarba került ellenfelét, Krishnan Sasikiran félpontos előnnyel nem találta meg a döntetlenhez vezető folytatást. A tanulságos végjátékban világos összekötött szabadgyalogjai erősebbek voltak, mint az indiai sakkozó futója.

A zárónap másik két partja remivel zárult, az azeri Sahriyar Mamedgyarov pontos védekezéssel hárította a román Liviu-Dieter Nisipeanu kezdeményezését. Az angol Michael Adams nem tudta győzelemig fokozni előnyösebb állását az amerikai Gata Kamsky ellen, és végül meglepetésre utolsó lett.

Az utolsó forduló eredményei:
Veszelin Topalov (bolgár, 2772) - Krishnan Sasikiran (indiai, 2690) 1 - 0 (Nimzoindiai védelem, 59)
Liviu-Dieter Nisipeanu (román, 2693) - Sahriyar Mamedgyarov (azeri, 2757) döntetlen (Szicíliai védelem, 42)
Michael Adams (angol, 2734) - Gata Kamsky (amerikai, 2705) döntetlen (Spanyol megnyitás, 78)

A verseny végeredménye:
1.Veszelin Topalov 5,5 pont
2-5. Sahriyar Mamedgyarov, Liviu-Dieter Nisipeanu, Gata Kamsky és Krishnan Sasikiran 5
6. Michael Adams 4,5

A nagymesterek teljesítménye a performance-pontszám alapján:
Topalov 2751, Sasikiran 2732, Nisipeanu 2731, Mamedgyarov 2729, Kamsky 2729, Adams 2689.

Az Élő-pontszámok változása:
Topalov - 3, Mamegyarov - 5, Nisipeanu + 6, Kamsky + 3, Sasikiran + 6, Adams - 7 pont.