Vágólapra másolva!
A Dunaferr Rosztovban, a Debrecen pedig Zilahban győzött a nőikézilabda EHF-kupában, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen, így mindkét csapat nyugodtan várhatja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót. A Kiskunhalas otthonában szerzett megnyugtató, kilencgólos előnyt a szlovén Zalec ellen.

Női EHF-kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzések:
Rosztov Don (orosz) - Dunaferr 24-26 (10-15)

Bátran kezdtek a dunaújvárosiak (0-2), majd Mörtel góljaival 15 percet követően már 8-4-re vezettek. Nagyon jól zárt a magyarok védelme, s csak akkor csökkent egy kicsit a különbség, amikor a vendégek támadásban bizonytalankodtak. A szünet előtt megint a Dunaferr remekelt.

A fordulást követően agresszívebbé vált a Rosztov, és megkezdte a felzárkózást. Azonban a vendégek időben kapcsoltak, és gyors akciókkal visszaállították a korábbi különbséget. A Don nem igazolta félelmetes hírét, otthoni környezetben sem tudott hatékonyan támadni, s bár jól hajrázott, nem tudta legyőzni a Dunaújvárost. A visszavágót jövő vasárnap 18 órakor rendezik.

Zalau (román) - Debrecen 21-31 (12-16)

Nem ijedt meg a Debrecen, és főleg Orbán találataival biztosan őrizte korán megszerzett 2-4 gólos előnyét. Akkor sem lett szorosabb az állás, amikor egymás után állították ki a vendégeket. A szünet előtt ismét ritmust váltott a DVSC, és így még nőtt is a különbség.

A második félidő elején is villámrajtot vett a magyar együttes, tetemes előnyre tett szert, 12-20-nál időt kért a gólínségben szenvedő hazaiak edzője. Ez sem sokat segített, hamarosan kétszámjegyű lett a különbség (12-22). A Zilah közel tíz perc szünet után volt eredményes. Később ugyan közelebb férkőzött a vendéglátó, de esélye sem volt a tisztes eredmény elérésére, a végén tízgólos lett a debreceni siker. A jövő vasárnap 18 órakor rendezendő visszavágó formalitásnak ígérkezik.

Forrás: [origo] Kiskunhalas - Zalec (szlovén) 36-27 (16-12)

Az első tíz percben együtt haladt a két csapat, aztán egy emberelőny alatt lendületet vett a nemzetközi porondon újonc Kiskunhalas, és meglépett (8-4). A jó védekezéssel megszerzett labdákból gyors gólokat szerzett a hazai alakulat, és tovább növelte a különbséget. 11-6 után kisebb hullámvölgy következett, a Zalec sorozatban háromszor volt eredményes, azonban a szünet előtti hajrá a Kiskunhalasé volt.

Akárcsak a folytatás: 20-12-nél a szlovén edző kénytelen volt időt kérni. De ez sem használt, pillanatokkal később már kétszámjegyű volt a hazai előny (22-12). Ez a különbség szinte végig megmaradt, így Zsiga Gyula vezetőedző csapata kényelmes helyzetből várhatja a jövő vasárnap 18 órakor kezdődő visszavágót.