Vágólapra másolva!
Hét és fél menetet engedélyezett kihívójának, az amerikai Danny Santiagónak Erdei Zsolt, a a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka ugyanis kiütéssel védte meg övét - immáron hetedszer. A nap másik két magyar fellépője, Balzsay Károly és Bedák Zsolt is győztesen hagyta el a düsseldorfi ringet.

Jól kezdődött a düsseldorfi profi gála, a hetedik párban szorítóba lépő magyar nagyközépsúlyú bokszoló, Balzsay Károly gyorsan eldöntötte a 10 menetesre kiírt mérkőzést, miután már a második három percben kiütötte riválisát, a dél-afrikai Soon Botest. Balzsay ezzel 15. profi mérkőzését is megnyerte, míg riválisa 37. meccsén 11. vereségét könyvelhette el.

Balzsay után Bedák Zsolt is győztesen hagyta el a ringet: a hivatásosok táborához tavaly csatlakozott kispehelysúlyú bokszoló az észt Sergey Tasimovot verte hat menet után pontozással. Bedák ezzel harmadik profi mérkőzésén is sikeresen van túl.

A gála fő mérkőzését Erdei Zsolt, a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka vívva a kihívó Danny Santiago ellen, s már a második menetben egy akkora balhorgot elhelyezett az amerikain, hogy padlót fogott, s számolni kellett rá. Ez meg is határozta a mérkőzés képét, Santiago próbált támadgatni, de komoly ellenállást nem tudott kifejteni, ellenben technikai hátrányát show-elemekkel fűszerezte.

Féltávnál Erdei fölénye elvitathatatlan volt, a 8. menet közepén még egyszer alaposan megsorozta Santiagót, aki előbb hanyatt esett, majd tántorogva ugyan felállt, de a játékvezető beszüntette a küzdelmet.

Erdei Zsolt ezzel hetedik alkalommal védte meg a WBO-nál birtokolt övét, s egyben továbbra is őrzi százszázalékos mérlegét a profik között (26 mérkőzés/26 győzelem).

"Legközelebb szeretnék egy nagy névvel bokszolni az Egyesült Államokban vagy egy címegyesítő találkozót vívni. Bár azzal is elégedett lennék, ha további két-három évig meg tudnám őrizni az övemet" - mondta a meccset követően a magyar öklöző.

Sokak szerint az amerikai szupersztár, a súlycsoport korábbi királya, a WBO-nál ranglistavezető Roy Jones Jr. lehet a magyar nyolcadik kihívója. "Miattam akár Roy Jones is jöhet. Zsolt a világ legjobb félnehézsúlyú bokszolója" - reagált erre Fritz Sdunek, Erdei edzője.

[origo] / (MTI)