Vágólapra másolva!
A szókimondásáról híres világbajnoki bronzérmes úszó, Kozma Dominik a Magyar Nemzetek adott interjújában arról beszélt, hogy Milák Kristóf szokatlan felkészülése talán sokaknak nem tetszik, de az is lehet, hogy épp új utat tapos ki, amivel ugyanolyan sikeres lehet, szóval várjuk ki a végét.

Milák Kristóf a legfrissebb hírek szerint hosszú hónapok után végre edzésben van, sőt újra Virth Balázs irányításával készül a párizsi olimpiára, de továbbra is kerüli a nyilvánosságot. Kozma Dominik volt az egyik hőse a 2017-es budapesti vb-n történelmi bronzérmet szerző 4x100 méteres magyar gyorsváltónak. Arra a kérdésre, hogy mit üzenne azoknak, akik furának tartják Milák Kristóf elmúlt egy évben mutatott viselkedését – a nagy versenyek és az edzések kihagyását, a nyilvánosság teljes kizárását –, így reagált a Magyar Nemzetnek:

Azt, hogy a furák írják a jövőt. Arra mondják, hogy fura, aki szembe megy a megszokottal, de sokszor idővel az válik megszokottá, ami régebben furának hatott. Mi van, ha Kristóf a nagy könyvekben előírt felkészülésen változtatva is eléri a célját a párizsi olimpián? Az is lehet, hogy éppen új utat tapos ki, amivel ha ugyanolyan sikeres lesz, választási lehetőséget teremt a többi úszónak, hogy így is lehet csinálni, még ha ez nem is tetszik most mindenkinek. Ő egy világcsúcstartó, várjuk ki a végét.

 

Kozma Dominik volt a 2017-es vizes-vb egyik magyar hőse
Fotó: Mudra László - Origo                       

Kozma Dominik elmondta, Tokió óta nem úszott, ma már az apaságot tartja a legfontosabbnak az életében, és arról hogy földmunkagépekkel dolgozik építkezéseken. 

Terepet rendezek, lyukat fúrok, ások, mindent csinálok, ami például a betonalapokhoz kell. Egy barátommal együtt kezdtük a vállalkozást, saját gépeink vannak, amikkel magunk végezzük a melót. Mindig is „handyman” típus voltam, szerettem ezermesterkedni, és most élvezem, hogy építünk, létrehozunk valamit. Az úszásból a kemény munka megmaradt az életemben, és új célokat tűztem ki magam elé. Szeretnék egyszer asztalosként kiteljesedni, de nem a szokványos préselt bútorlapokkal dolgozni, hanem igazi komoly fákat megmunkálni. Meglátjuk, hova fut ki az építkezős énem.

Kozma Dominik a Magyar Nemzetnek az édesapjához, a Liverpool első magyar labdarúgójához, Kozma Istvánhoz fűződő kapcsolatáról, és annak hatásáról is mesélt, miután a szülei egyéves korában különváltak.

A teljes interjú ITT olvasható el.