Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc
Vágólapra másolva!
Csütörtökön a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta a Facebookon megosztott egy bejegyzést, amelyben súlyos vádakkal illette edzőjét, Csipes Ferencet. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos közleményben reagált a vádakra.

Így reagált az MKKSZ Kozák Danuta Facebook-bejegyzésére

Néhány órával Kozák Danuta posztjának megjelenése után a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos közleményt adott ki az ügyben.

"Megdöbbenve olvastuk hatszoros olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta 2024. május 23-án kiposztolt Facebook-bejegyzését! Danuta a posztban súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását! 

Ennek első lépéseként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól!

- olvasható az MKKSZ honlapján.

Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres versenyének előfutamában, ahol bejutott a döntőbe
Kozák Danuta megdöbbentő vallomást tett
Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Kozák Danuta a magyar sportélet álló csillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára. 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását, és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra,

az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára! Az eljárás befejezéséig az ügyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség további nyilatkozatot nem kíván tenni!" - tette hozzá a szövetség. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről