Élő közvetítés
Szlovákia
ÉLŐ
Ukrajna
Vágólapra másolva!
A tabella második helyén álló Paks a harmadik Fehérvárt fogadta az NB I 28. fordulójában. A változatos mérkőzésen volt könyörtelen szabálytalanság, piros lapra változó sárga, látványos gólok és végül vendég győzelem. Ami azt jelenti, hogy a Paks előnye már csak egyetlen pont a Fehérvárral szemben a második helyért folyó versenyfutásban.

Az ezüstéremért zajló versenyfutásban a négy meccs óta nyeretlen, sőt utolsó három bajnokiját kivétel nélkül elveszítő Paks a csak kicsivel jobb formában lévő Fehérvárt fogadta, amelyik legutóbb 2019 augusztusában tudott győzni Pakson, azóta négy vereség mellett mindössze egy döntetlent tudtak kiharcolni a piros-kékek. A szezon eddigi két egymás elleni meccsét egyaránt a hazai csapat nyerte: Fehérváron 3-0, míg Pakson 2-0 lett a végeredmény.

A vendégek kapusának, Tóth Balázsnak egy közeli próbálkozás után már a 2. percben bravúrt kellett bemutatnia. 

Talán, ha Könyves Norbert és Windeker József nem egyszerre próbál a labdába fejelni, akkor akár a vezetést is megszerezhette volna a tolnai csapat.

A Fehérvár ritka vendég volt a paksi térfélen az első negyedórában, Tóthnak pedig hol Könyves elől kellett mentenie a 16-os vonalán, hol a válogatott csatár, vagy éppen Mezei Szabolcs életerős lövését kellett hárítania. Feltűnő volt, hogy a vendég játékosok milyen sokat csúszkáltak a paksi stadion gyepén.

A 20. percben mégis a Vidi szerezhetett volna vezetést, egy kiugratás végén Karamoko futotta le Szabó Jánost, de végül 15 méterről a felső lécre bombázott. Alig több mint egy perccel később azonban már nem hibázott a francia csatár: Christensentől kapott remek labdát, faképnél hagyta Kinyiket, és higgadtan lőtt a kapu jobb oldalába (0-1).

Karamoko, aki az idényben mindössze ötödik alkalommal volt kezdő ezzel két egymást követő bajnokin is eredményes tudott lenni.

A Fehérvár ráérzett, hogy sebezhető a paksi védelem, amelyikből a 32. percben még Szélpál Norbert is kivált sérülés miatt. A félidő utolsó negyedórájában is teljesen veszélytelen volt a Paks, igaz a vendégek sem mutattak túl sokat egy-egy kontra kísérleten és Gergényi nagy bedobásain kívül.

 

Második félidő

 

Szünetben cserélt a Paks, érkezett Böde Dániel érkezett Szabó Bálint helyett. Egy perc sem telt el, amikor jött a drámai fordulat: Csongvai Áron rúgta fejbe nagyon csúnyán Kinyiket a középpályán, amiért Bogár játékvezető előbb sárgát, majd látva a sérült paksi állapotát, piros lapot mutatott fel a fehérvári játékosnak.

Csongvai javára szól, hogy egyetlen szóval sem reklamált, és azonnal bocsánatot kért Kinyiktől, aki egy kötéssel a fején tudta folytatni a mérkőzést.

Az újabb gólt azonban megint a Fehérvár szerezte, és ismét Karamoko volt eredményes, aki egy kiugratás után magabiztosan pörgetett el Tóth Balázs fölött-mellett a kapuba (0-2).

Hiába volt az emberelőny, a Paks nem tudta igazán beszorítani a Fehérvárt, és Bognár György cseréi sem hozták meg a várt eredményt, Tóth Balázsnak alig-alig akadt védenivalója. Amikor kellett volna, akkor viszont nem tudott hárítani. A 84. percben teljesen váratlanul szépített a Paks, Balogh Balázs lőtte ki jó 25 méterrel a bal alsó sarkot (1-2).

A 90. percben Tóth Balázs óriási védéssel őrizte meg a fehérvári vezetést, majd a nyolcperces hosszabbítás 6. percében a bíró 11-est ítélt a paksiaknak, ami után kisebb tömegjelenet alakult ki a fehérvári kapu előtt. A vendégek játékosa, Schön Szabolcs jelezte, hogy meglökték hátulról, ezért ütött kézzel a labdába. Ezt a videóbíró is megerősítette, így a Paks nem rúghatott büntetőt, és nem szerzett egyetlen pontot sem.

Ami azt jelenti, hogy az 50 pontos Paks előnye egyetlen pontra olvadt a Fehérvárral szemben.

Eredmény, NB I, 28. forduló:
Paksi FC - Fehérvár FC 1-2 (0-1)
Paks, v.: Bogár Gergő
gól: Balogh B. 84., ill. Karamoko 23., 55.
piros lap: Csongvai: 46.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről