Vágólapra másolva!
Mindössze 26 éves korában meghalt Matteo Giani, az olasz ötödosztályban szereplő Castelfiorentino labdarúgója, aki a hétvégén váratlanul szívrohamot kapott a pályán.

Az eset Firenze külvárosában, Campi Bisenzióban található Stadio Comunale Lanciotto Balleriniben történt a toszkán regionális Eccellenza labdarúgó-bajnokságban rendezett Lanciotto- Castelfiorentino mérkőzés 15. percében. Mattia Giani váratlanul egy kapura lövés után a szívéhez kapott, és eszméletlenül esett össze a pályán. A játékosok azonnal jelezték, hogy nagy a baj, az orvosi stáb pedig azonnal a segítségére sietett, szívmasszázst kapott, majd defibrillátorral újraélesztették, mielőtt kritikus állapotban a firenzei Careggi kórházba szállították. A 26 éves támadó azonban hétfő reggel meghalt.

Gyászol az olasz futball

Matteo Giani az Empoli akadémiáján nevelkedett, rövid pályafutása során alacsonyabb osztályú olasz együttesekben szerepelt, többek között a Ponsacco, a Cascina, a Tuttocuoio, a Grosseto és a Real Forte Querceta játékosa is volt, mielőtt 2022-ben a Castelfiorentinóhoz igazolt volna.

Gianni klubja, a közösségi médiában gyászolta a fiatal labdarúgót.

"A mi színeinket viselve úgy harcoltál, ahogyan régen a csatamezőn tették, de a sors kegyetlen volt veled. Megtisztelő, hogy megismerhettünk, emberként, és sportolóként is hatalmas űrt hagysz magad után. Jó utat Mattia!" - búcsúzott a klub a közleményében.

Az egykori Serie A-gólkirály, Cristiano Lucarelli is megemlékezett a közösségi oldalán a tragikusan fiatalon meghalt játékosról, valamint felidézte, hogy 2012-ben, ugyanazon a napon halt meg szívrohamban a Livorno játékosa, Piermario Morosini, aki 25 éves volt.

"Valószínűleg elátkozott dátum április 14-e, Morosini halálának évfordulóján ugyanígy távozol el tőlünk. Viszlát Mattia, legyen neked könnyű a föld" – írta a Livorno korábbi kiváló támadója, Cristiano Lucarelli.