Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság
Vágólapra másolva!
Angol sajtóhírek szerint Josep Guardiola jövő nyáron elhagyja a Premier League-ben szereplő Manchester City labdarúgócsapatát.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City kispadjára 2016 nyarán érkezett Pep Guardiola, és az elmúlt nyolc évben az országban hat Premier League-et, két FA Kupát, négy angol Ligakupát és két Community Shieldet nyert, továbbá a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa és a klubvilágbajnokság trófeáját is elhódította. Az 53 éves katalán szakember a tavalyi szezonban volt a legsikeresebb vezetőedzőként, hiszen a bajnokság mellett az FA Kupát és a BL-t is megnyerte a Cityvel tavasszal. Ezért is volt csalódás a manchesteri szurkolóknak, hogy habár a Premier League-ben címet védett a csapat, a BL-negyeddöntőben kiesett a Real Madriddal szemben, az FA Kupa döntőjét pedig a városi rivális Manchester United ellen szombaton elbukta.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, BL, Real Madrid, Manchester City, Pep Guardiola, Josep
A Manchester City kispadján Pep Guardiola nem a legeredményesebb szezonján van túl
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Pep Guardiola jövő nyáron távozni akar a Manchester Citytől

Josep Guardiola szerződése jövő nyáron jár le a Manchester Citynél, de a Daily Mail úgy értesült, hogy a folytatástól függetlenül az edző már eldöntötte, hogy egy év múlva távozik a klubtól. A City vezetői ugyan a hírek szerint szeretnének teret és időt adni Guardiolának, hogy végső döntést hozzon a jövőjét illetően, mert azt szeretnék, ha történetük legsikeresebb edzője meghosszabbítaná a szerződését, de a katalán szakember hajthatatlannak tűnik a távozását illetően.

Guardiola azt megerősítette, hogy a következő idényben még marad a kispadon, és azt is beismerte, hogy még az idei nyáron komoly változások lehetnek a csapat keretében. A hírek szerint Ederson iránt a szaúd-arábiai al-Ittihad csapata is érdeklődik, de Kevin De Bruyne is a szaúdiakhoz szerződhet a City játékosai közül, továbbá a manchesteriek Bruno Guimaraest, a Newcastle United focistáját figyelik kiemelten, mint potenciális új igazolást.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről