A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert Skócia ellen. A második félidőben Varga Barnabás horrorsérülést szenvedett, de szerencsére a körülményekhez képest jól van.

A második félidőben Varga Barnabás sérülést szenvedett, a német orvosok pedig elképesztően lassan reagáltak a drámai helyzetre. A skótok kapusa, Angus Gunn a tizenhatoson belül tarolta le Varga Barnabást, aki a földre került, és a teljes csapat azonnal segítséget kért az orvosi stábtól, jelezve, hogy nagy a baj. A történtek ellenére meglehetősen lassan érkezett a segítség, pedig súlyos fejsérülést szenvedett a játékos, ilyenkor pedig minden másodpercnyi késlekedésnek nagy jelentősége lehet.

Skócia - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.23.
Varga Barnabás összeesett, orvosi segítségre szorult
Fotó: Mirkó István

Azt a lefújás után többen is elmondták, hogy a játékos eszméleténél volt, tudott kommunikálni, de kórházba kellett vinni. Marco Rossi a meccs után elmondta, Varga jól van, de törött csont az arcában, ezért számára akkor is véget ért az Eb, ha a magyar csapat még továbbjut.

Az esettel kapcsolatban megszólalt a Ferencváros, Varga Barnabás klubjának csapatorvosa is, aki azt is elmondta, mennyi ideig maradhat kórházban a válogatott csatár.

Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki. Az esetet Julian Koch sérüléséhez tudom hasonlítani, őt is műteni kellett. Lovrencsics Gergőnél más volt a helyzet, bár az övé is koponyatrauma volt, műtétre nem került sor. Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül

 – mondta el a szakember.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!