Vágólapra másolva!
Varga Barnabás ijesztő sérülést szenvedett vasárnap este a Skócia elleni Európa-bajnoki meccsen. Angus Gunn-nal, a skótok kapusával ütközött a Fradi csatára, majd mozdulatlanul terült el a földön, ami alaposan ráijesztett a játékosokra és a nézőkre is. A hírek szerint Varga Barnabás már túl van a műtéten.

A Nemzeti Sport a játékos szüleire hivatkozva arról ír, hogy Varga Barnabás hétfőn délelőtt már át is esett a műtéti beavatkozáson.

„Feleségemmel együtt idehaza várjuk a híreket, amelyeket Barni kedvese küld számunkra. 

A műtétet végrehajtották,

 Barni kedvese ha kell, percenként ad tájékoztatást gyermekünk állapotáról. Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, és az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá. Nem titok, nehéz perceket élt át a család a televízió képernyője előtt, ám mára már nyugodtabbak lehetünk”  - mondta Varga András, a 29 éves labdarúgó Szentpéterfán élő édesapja.

Scotland v Hungary - EURO 2024
Varga Barnabás hatalmas ütést kapott a skót kapustól
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Korábban a Ferencváros orvosa, Pánics Gergely beszélt a zöld-fehérek csatárának állapotáról, ő azt mondta, hogy a válogatott támadó leghamarabb szerdán hagyhatja majd el a stuttgarti kórházat.

Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki

 - fogalmazott az orvos, aki nem akarta kommentálni a stadionban szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet tevékenységét.

"Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül" - mondta a Fradi orvosa, de az mindenki számára egyértelmű, hogy a segítség a kelleténél lassabban ért a pályára, botrányosan lassú volt az ellátás, erről beszélt a lefújás után Szoboszlai Dominik is.

„Nem tudok mit mondani, remélem jól van azt mondták, amikor levitték a pályáról, hogy stabil az állapota, reméljük jön a hotelbe vagy mi hozzá, csak együtt legyen a csapat. Ezt nem kívánom senkinek, amit átéltünk, az elsők között értem oda, látni is elképesztő volt, beleégett a szemembe. Remélem, hogy jól van. Nem értem, hogy működik a protokoll, hogy a mentős nem futhat vagy nem jöhet a hordágy a pályára, de mi betoltunk mindent és mindenkit, mert ilyenkor nem a protokoll számít. ” – mondta Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak a meccs után.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Vrga Barnabást hordágyon kellett levinni a pályáról
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Szoboszlai és a csapattársai unszolására kezdtek el gyorsabban menni az egészségügyiek a sérült játékos felé, majd a hordágyat is együtt vitték, illetve tolták a játéksok is a személyzet.

Varga Barnabás a vasárnap esti mérkőzés 68. percében ütközött a skótok kapusával, ami után hosszú percekig ápolták a pályán, majd a stadionból az egyik helyi kórházba szállították.

Hétfőn az MLSZ a hivatalos közösségi oldalán számolt be róla, hogy Varga sikeres műtéten esett át, és legkorábban szerdán engedhetik ki a kórházból.

Az A csoport harmadik fordulójának mérkőzését a magyar válogatott 1-0-ra nyerte meg Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával, ezzel három ponttal az A jelű négyes harmadik helyén végzett és még reménykedhet a nyolcaddöntőbe jutásban.