A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Óriási örömhírt kapott a szombati, Svájc elleni első Európa-bajnoki meccs előtt a magyar válogatott alapembere, Nagy Ádám.

Marco Rossi egyik kedvenc játékosa, a fáradhatatlan középpályás, Nagy Ádám végleg az olasz labdarúgó-másodosztályban szereplő Speziához került. A magyar válogatottal pályafutása harmadik Európa-bajnokságának rajtjára készülő középpályás januárban az ugyancsak másodosztályú Pisától kölcsönbe került a Speziához, amely 15. lett, így bennmaradt a Serie B-ben.

A klub az opciós vásárlási lehetőségével élve megszerezte a 29. születésnapját hétfőn ünneplő Nagyot, aki az alakulat weboldala szerint kulcsfontosságú szerepet töltött be a bennmaradás kiharcolásában. Nagy szerződése 2027 nyaráig szól.

Football: Euro 2024, qualifying - 1st round day 10: Group G Hungary v Montenegro
Nagy Ádám (középen) sorsa már az Európa-bajnokság első meccse előtt eldőlt
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Nagy Ádám korábban az Európa-bajnoksággal kapcsolatban elmondta, szerinte minden adott, hogy a pénteken rajtoló németországi labdarúgó Európa-bajnokság legyen a legsikeresebb a magyar válogatott számára. Nagy Ádámnak segít a nyomás elviselésében és plusz motiváció, hogy már a harmadik kontinensviadalán öltheti magára a címeres mezt, mindent megtesz azért, hogy ez legyen az eddigi legsikeresebb.

"Úgy érzem, hogy ehhez minden adott is" - szögezte le. Ezt a tornát inkább a 2016-os franciaországihoz hasonlítaná - amikor csoportgyőztesként léptek tovább és aztán a nyolcaddöntőben búcsúztak a belgákkal szemben -, mivel három éve a részben hazai rendezésű viadalon a halálcsoportból nem sikerült a továbbjutás.

"Most jogosan lehet elvárás a szurkolók és a futballszerető magyar emberek részéről, hogy jussunk tovább jó játékkal" - fogalmazott Nagy, hozzáfűzve: ehhez az elmúlt időszak sikeressége is kellett, azaz hogy veretlenül jutottak ki az Eb-re. A középpályás sajnálja, hogy az írek ellen megszakadt a veretlenségi sorozat, ugyanakkor szerinte jókor jött az ébresztő pofon.

A magyar válogatott szombaton Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik. Jövő hét szerdán következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol jövő vasárnap a skótokkal csap össze a nemzeti csapat.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!