Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes, az egyik legtehetségesebbnek ítélt magyar teniszező - aki a múlt hétfőn pályafutása legjobbját jegyezte azzal, hogy a világranglistán egyesben a 157. volt - őszre szeretne bekerülni a világranglista első száz játékosa közé.

"Sűrű a programom, két hét múlva egy olaszországi versenyre utazom, aztán Franciaország következik, majd egy kis szünet és a Fed-kupa, utána pedig a Római Teniszakadémián esedékes budapesti viadal. Sokat javíthatok, mert pontokat őszig nem veszíthetek, tavaly a hasonló időszakban ugyanis nem voltak komolyabb eredményeim" - nyilatkozta a 18 esztendős Szávay budapesti sajtótájékoztatóján.

"Az elsőrendű célom az, hogy őszre bekerüljek a száz közé a világranglistán. Természetesen nagyszerű lenne, ha a Roland Garroson sikerülne feljutnom a főtáblára és ott is mennék legalább két kört."

Szávay elmondta, hogy elégedett az idei teljesítményével, sokat javult a szervája, a tenyerese, és több versenyen is jól megállta a helyét: másfél hete az 1,34 millió dollár összdíjazású dohai női tenisztornán párosban döntős volt, és egyesben pedig bravúrral feljutott a főtáblára.

"Örülök a párosban kiharcolt finálénak, hiszen ezzel ebben a rangsorban bekerültem az első száz közé. Volt lehetőségem még jobb eredményre egyesben is, de az ellenfelem sajnos nagyon jó napot fogott ki" - tette hozzá.

Forrás: EPA

A magyar teniszező tavalyelőtt a juniorok között a Roland Garroson egyesben és párosban is győzött, Wimbledonban párosban diadalmaskodott, valamint egyéniben korosztályos Európa-bajnok lett.