Vágólapra másolva!
Augusztusban a torontói női torna szeniorversenyében folytatja pályafutását Anna Kurnyikova, az oroszok 2004-ben visszavonult teniszezője. Fiúgyermeket szült Lindsay Davenport, az amerikaiak tavaly visszavonult teniszsztárja.

Kurnyikova, aki inkább a szépség- és kozmetikai iparban, mintsem a pályán jeleskedett és soha nem nyert tornát egyesben, a kanadai verseny mellékprogramjában szereplő Rogers Cup Tennis Legends elnevezésű bemutatón vesz részt.

"A profi évek alatt tönkrement a szervezetem, ha hidegre fordul az idő, azonnal elkezdem érezni a lábamban lévő csavarokat. Hiányoznak a nagy tornák, de már nem bírnám a terhelést" - mondta a 26 éves szőkeség, aki 2004 decembere óta állítólag Enrique Iglesias spanyol popénekes felesége.

Fiúgyermeket szült Lindsay Davenport, az amerikaiak tavaly visszavonult teniszsztárja. A korábbi világelső 2003 áprilisában ment férjhez Jonathan Leachhez, utódjukat pedig Jagger Jonathan névre keresztelték.

A 31 éves Davenport pályafutása során három Grand Slam-tornán diadalmaskodott: 1998-ban US Opent, 1999-ben Wimbledont, 2000-ben pedig Australian Opent nyert.

S hogy a férfiteniszről is szó essék, Manacor polgármestere hatalmas fiesztát szeretne rendezni a Rafael Nadal tiszteletére: a spanyol salakkirály vasárnap sorozatban harmadszor nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokságot, miután legyőzte a világelső svájci Roger Federert.

"Az emberek együtt akarnak ünnepelni Rafával, szeretnének gratulálni óriási sikereihez és megköszönni azt, hogy milyen sokat tett szülővárosáért, Manacorért" - mondta Antoni Pastor. "Egyeztetünk a családdal, hogy minél előbb kitűzhessük az ünnepség időpontját."

A mallorcai városban vasárnap hatalmas tömeg óriáskivetítőn izgulta végig a Roland Garros fináléját. Rafael Nadal 1986. június 3-án látta meg a napvilágot Manacorban.