Vágólapra másolva!
Elkészült a hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztorna sorsolása: a selejtezőből feljutott Szávay Ágnes a cseh Eva Birnerova ellen kezd, míg az alanyi jogon főtáblás Czink Melinda riválisa a hatodik helyen kiemelt, az idei Roland Garroson döntőt játszó szerb Ana Ivanovic lesz.

Szávay eddig egyszer játszott Birnerovával, két évvel ezelőtt, az acapulcói tornán két játszmában nyert ellene. Czink Melinda szintén 2005-ben, a canberrai viadalon kétszer is megmérkőzött Ivanoviccsal: előbb a selejtező utolsó fordulójában kapott ki szerb ellenfelétől - majd szerencsés vesztesként továbbjutva - a fináléban is vereséget szenvedett tőle.

Forrás: EPA
Ivanovic (jobbra) Párizsban Sarapovát is legyőzte

A viadal honlapja szerint a férfiaknál a címvédő, sorozatban négyszer győztes, első helyen kiemelt svájci Roger Federer az orosz Tejmuraz Gabasvili ellen kezd, míg a másodikként rangsorolt spanyol Rafael Nadal riválisa az amerikai Mardy Fish lesz.

A nőknél az első helyen kiemelt belga Justine Henin az első körben az argentin Jorgelina Carveróval találkozik, az orosz Marija Sarapova (2. kiemelt) pedig a tajvani Csüng-csien Csennel (Yung-jan Chan) mérkőzik. A címvédő, negyedik helyen rangsorolt francia Amélie Mauresmo első ellenfele az amerikai Jamea Jackson lesz.