Vágólapra másolva!
Bardóczky Kornél és Kiss Sebő nagy csatában, ötjátszmás mérkőzésen nyert a Jean-René Lisnard, Guillaume Couillard kettős ellen a szombati párosmérkőzésen, ezzel a magyar férfitenisz-válogatott 2-1-re szépített a vendég monacói gárda ellen a Davis-kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában, a Római Teniszakadémián.

A meccs előtt Baranyi Szabolcs magyar DK-kapitány húzott egy merészet: a korábbi nyilatkozatában jelzettől eltérően nem Kisgyörgy Gergelyt, hanem Kiss Sebőt "osztotta be" Bardóczky mellé a párosra. Sokan meglepődtek a váltáson, ám végül a kapitánynak lett igaza.

Az első szettet nagyon simán nyerték a magyarok, sőt a folytatásban is brékelőnyhöz jutottak (3:2), ám nem tudtak élni a lehetőséggel, és a vendégek kiegyenlítettek. A harmadik játszmában egészen 4:4-ig haladt együtt a két duó, ekkor azonban elég volt néhány hiba és máris a monacóiak vezettek.

A negyedik felvonásban 4:3-nál bérkeltek a magyarok, majd nagy küzdelemben - többek között néhány parádés labdamenettel - sikerült az egyenlítés. A mindent eldöntő ötödik szettben gyorsan 3:0-s előnyhöz jutottak Bardóczkyék, majd 5:2-re vezettek és végül biztosan nyertek.

"Azt nem mondhatnám, hogy nem fáradtam el egy kissé a két nap alatt, de vasárnapra harcra kész leszek. Nagyon bízom abban, hogy győzök és akkor Sebő is megnyeri az ötödik mecset" - mondta Bardóczky.

Davis-kupa, Euro-afrikai zóna II. csoport, 2. forduló:
Magyarország - Monaco 1-2 - állás a páros után
Bardóczky Kornél, Kiss Sebő - Jean-René Lisnard, Guillaume Couillard 6:1, 5:7, 4:6, 6:4, 6:2
pénteken játszották:
Kiss - Benjamin Balleret 1:6, 3:6, 3:6
Bardóczky - Lisnard 1:6, 6:3, 6:7 (1-7), 4:6

Vasárnap 11 órától előbb Bardóczky mérkőzik Balleret-vel, majd Kiss-Lisnard párharc következik. A vendégeknek egy gőzelem is elegendő a továbbjutáshoz.