Vágólapra másolva!
A sportág legszűkebb élvonalába tartozó sztárok lépnek fel a decemberben esedékes II. Kenó Nemzetközi Teniszgálán, amelyet a Magyar Tenisz Szövetség centenáriumának tiszteletére rendeznek meg a Syma Sport- és Rendezvényközpontban.

A december 10-én 18 órakor kezdődő, mintegy három és fél órásra tervezett program címszereplője a szerb Ana Ivanovic (az [origo] "szépségversenyének" a harmadik helyezettje), a világranglista jelenlegi negyedik helyezettje lesz, aki Szávay Ágnessel játszik. A 18 esztendős magyar tehetség az idén Palermóban megnyerte pályafutása első WTA-tornáját, szombaton döntős volt New Havenben, és már a 31. a rangsorban.

"Az I. Kenó nemzetközi teniszgálát tavaly, Debrecenben hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg és a hazai teniszsport történetében, a belga Justine Henin személyében először szerepeltettünk magyar pályán olyan játékost, aki az aktuális ranglista éllovasaként érkezett Magyarországra" - mondta a budapesti sajtótájékoztatón Szalay Péter, a gála igazgatója.

"Büszkék voltunk arra is, hogy Martina Navratilova, minden idők egyik legjobb és legeredményesebb játékosa is elfogadta a meghívásunkat." Elmondta még, hogy Ivanovic és Szávay mellett olyan csillagok jönnek el a magyar fővárosba, mint a horvát Ivan Ljubicic és a spanyol Tommy Robredo. Külön színfoltnak számít majd a francia Henri Leconte és az iráni Mansour Bahrami "teniszhumoreszkje".

Forrás: EPA

Ivanovicnak Szávay bizonyosan méltó ellenfele lesz

Patay László, a teniszszövetség közelmúltban megválasztott elnöke szerint a decemberi gálával a fénypontjához érkezhetnek a századik évfordulóhoz kapcsolódó események, amelyek sorából említést érdemel az előkészületben lévő jubileumi kiállítás a Sportmúzeumban.

"A gálát egyedi jellegűvé teszi az új távlatokat nyitó, hosszútávú magyar-szerb együttműködési megállapodás, amelynek ünnepélyes aláírását éppen december 10-re és stílszerűen a teniszpályára tervezzük" - mondta Patay.