Vágólapra másolva!
A női profi teniszezők szervezetének (WTA) honlapja terjedelmes anyagot közöl a 600 ezer dollár összdíjazású, New Haven-i torna szombati döntőjéről, amely után a győztes Szvetlana Kuznyecova elismerően nyilatkozott ellenfeléről, Szávay Ágnesről, aki a selejtezőből indulva verekedte el magát a fináléig.

"Néhány hihetetlenül jó játékot produkált" - mondta a világranglista negyedik helyén álló orosz klasszis, aki a 6:4-re elvesztett első játszma után a másodikban 3:0-ra vezetett, amikor a fiatal magyar tehetség hátsérülése miatt feladni kényszerült a meccset. "A szervezetet azonban nem lehet a végtelenségig kihasználni. Nyolc napon belül a nyolcadik mérkőzését játszotta és a tenisz manapság már nem csak könnyű ütögetés. Nagyon keményen suhintjuk meg a labdát, mindenki láthatta, hogy ő is mekkora erőt tett egy-egy ütésbe. Sírt, amikor megsérült, nagyon sajnáltam és azt hiszem, mondtam neki valamit, amitől aztán felvidult, de már nem emlékszem, hogy mit."

Kuznyecova rendkívül szimpatikusan hozzátette: Szávay nagyon jól játszik és szívből reméli, hogy a sérülése rendbe jön a US Openre.

Az írás szerzője kiemeli: bár a döntő nem úgy alakult, ahogy eltervezte, mégis ez a torna hozta meg a 18 éves magyar játékos számára az igazi áttörést, hiszen a selejtezőből egészen a fináléig menetelt. A "hamupipőke-sorozatként" jellemzett széria során ráadásul élete első győzelmét aratta egy top 10-es játékos ellen, amikor a nyolcaddöntőben megverte a szlovák Daniela Hantuchovát.

Kuznyecova 88, a remeklésével a világranglista 31. helyére előrelépett Szávay pedig 47 ezer dollárt kapott New Haven-i szerepléséért.