Vágólapra másolva!
Az egyéni után párosban is búcsúzott Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután az elődöntőben a cseh Vladimira Ulihrova oldalán két szettben kikapott a tajvani Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang kettőstől.

Eredmény, női páros, elődöntő:
Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang (tajvani, 5.) - Szávay Ágnes, Vladimira Uhlirova (magyar, cseh, 14.) 6:2, 7:6 (7-5)

Szávay Ágnes a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán 6:2, 7:6-ra kikapott az ötödik helyen kiemelt tajvani Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang duótól az amerikai nyílt teniszbajnokság párosversenyének elődöntőjében, így befejezte szereplését az év utolsó Grand Slam-tornáján.

Az ázsiai kettős 1 óra 43 perc diadalmaskodott, s a fináléban a hatodikként rangsorolt Kveta Peschke, Rennae Stubbs cseh, ausztrál vagy a hetedik helyen kiemelt Nathalie Dechy, Dinara Szafina francia, orosz duóval találkozik.

A tajvaniak rögtön a negyedik játékban brékelték a magyar, cseh párost, majd megnyert adogatójátékukkal bő 25 perc alatt 4:1-re elhúztak. A folytatásban ugyan Szávayék felzárkóztak, de a rivális magabiztosan tartotta előnyét, sőt, a nyolcadik gémben ismét elvette ellenfele adogatását, s ezzel 38 perc alatt játszmaelőnyhöz jutott.

A második szett elején, 1:1-nél Szávayéknak sikerült brékelnie az ázsiai duót, így ezúttal ők kerültek 2:1-es előnybe, Csanék azonban azonnal válaszoltak, visszavették az elvesztett játékot, a saját szervagémjüket pedig hozták, így 3:2-re fordítottak. Ezt követően 5:4-ig fej fej mellett haladt a két kettős, ekkor a magyar, cseh duó a mérkőzésben maradásért adogatott - sikerrel.

Bár a tajvaniak két meccslabdához is jutottak, Szávayék mindkettőt hárítani tudták és végül kiegyenlítettek. A rivális pillanatok alatt hozta a saját adogatását, de így tettek Uhlirováék is, így következhetett a rövidítés. A tiebreak változatos csatát hozott, a végén azonban a tajvaniak jutottak két mérkőzéslabdához, s a másodikat be is ütötték, ezzel bejutottak a fináléba.

A magyar, cseh duó azzal, hogy az elődöntőig menetelt a US Openen, összesen 100 ezer dollárt keresett.

Szávay egyesben szerdán fejezte be szenzációs szereplését New Yorkban: a legjobb nyolc között az orosz Szvetlana Kuznyecova búcsúztatta.

A férfiaknál kialakult az elődöntő párosítása, a felső ágon Roger Federer és Nyikolaj Davigyenko már korábban biztosította helyét a négy között, az alsó ágon pedig David Ferrer és Novak Djokovic mérkőzik majd meg a fináléba jutásért. A vegyes párosoknál már győztest is avattak, a fehérorosz Victoria Azarenka, Max Mirnyij duó hódította el a trófeát.

férfi egyes, negyeddöntő:
David Ferrer (spanyol, 15.) - Juan Ignacio Chela (argentin, 20.) 6:2, 6:3, 7:5
Novak Djokovic (szerb, 3.) - Carlos Moya (spanyol, 17.) 6:4, 7:6 (9-7), 6:1

vegyes páros, döntő:
Victoria Azarenka, Max Mirnyij (fehérorosz) - Meghann Shaughnessy, Leander Paes (amerikai, indiai) 6:4, 7:6 (8-6)