Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes és Dinara Szafina megnyerte a 175 ezer dollár összdíjazású, keménypályás Gold Coast-i női tenisztorna párosversenyét.

A harmadik helyen kiemelt magyar, orosz kettős a fináléban a másodikként rangsorolt Ce Jan, Csie Cseng kínai duót verte magabiztosan, két sima szettben.

A távol-keleti páros mindössze három játékot tudott nyerni Szávayék ellen.

Egyesben a szintén kínai Li Na diadalmaskodott, miután a döntőben három játszmában jobbnak bizonyult a fehérorosz Viktoria Azarenkánál.

páros, döntő:
Szávay, Szafina (magyar, orosz, 3.) - Ce Jan, Csie Cseng (Zi Yan, Jie Zheng, kínai, 2.) 6:1, 6:2

egyes, döntő:
Li (kínai) - Azarenka (fehérorosz) 4:6, 6:3, 6:4

Czink Melinda és Nagy Kyra kiesett a 600 ezer dollár összdíjazású sydneyi keménypályás női torna selejtezőjének első fordulójában. Szávay itt nem kapott szabadkártyát a főtáblára, így számára a következő hét a január 14-én kezdődő Australian Openre való felkészülés jegyében telik majd, várhatóan Melbourne-ben.

selejtező, 1. forduló:
Zakopalova (cseh) - Czink 6:0, 6:3
Cohen-Aloro (francia) - Nagy 6:2, 6:2

Lindsay Davenport nyerte meg a 145 ezer dollár összdíjazású új-zélandi keménypályás női tornát. A nem kiemeltként versenyző 31 éves amerikai játékos a döntőben 51 perc alatt múlta felül a 20 esztendős francia Aravane Rezai-t. Az amerikai klasszis 18 mérkőzést nyert meg és csak egyet vesztett el, illetve négyből három tornán diadalmaskodott azóta, hogy szeptemberben visszatért "szülési szabadságáról".

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan visszanyerem a formámat. Most már türelmetlenül várom az ausztrál nyílt bajnokságot" - fogalmazott Davenport.

döntő:
Davenport (amerikai) - Rezai (francia) 6:2, 6:2

A francia Michael Llodra és a finn Jarkko Nieminen jutott be a 465 ezer dollár összdíjazású adelaide-i férfi keménypályás torna döntőjébe. Előbbi a szabadkártyával indult ausztrál Joseph Siriannit állította meg, utóbbi pedig a francia Jo-Wilfried Tsongát győzte le a legjobb négy között.

elődöntő:
Llodra (francia) - Sirianni (ausztrál) 6:3, 7:6 (10-8)
Nieminen (finn, 3.) - Tsonga (francia, 6.) 6:2, 6:4

Korábban egyszer találkozott egymással Nieminen és Llodra: 2006-ban a stockholmi tornán a finn nyert 6:4, 6:4-re.

Az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal lesz a negyediken rangsorolt orosz Mihail Juzsnyij ellenfele a 436 ezer dollár összdíjazású indiai keménypályás férfi tenisztorna döntőjében, miután maratoni csatában, 3 óra 54 perc (!) alatt nyert honfitársa és egyik legjobb barátja, Carlos Moyá ellen. Mindhárom játszma - s ezzel együtt a meccs is - rövidítésben dőlt el.

Eredmény, elődöntő:
Nadal (spanyol, 1.) - Moyá (spanyol, 3.) 6:7 (3-7), 7:6 (10-8), 7:6 (7-1)
Juzsnyij (orosz, 4.) - Cilic (horvát) 6:2, 6:3

A harmadik helyen kiemelt brit Andy Murray nyerte az egymillió dollár összdíjazású katari keménypályás férfi tenisztornát, miután a döntőben három szettben verte a svájci Stanislas Wawrinkát.

A 20 éves skót teniszező pályafutása negyedik ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

Eredmény, döntő:
Murray (brit, 3.) - Wawrinka (svájci) 6:4, 4:6, 6:2