Vágólapra másolva!
Kedvező csoportba került a magyar nőitenisz-válogatott a szerdától szombatig tartó budapesti küzdelmekben a Fed-kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában. Amint a sorsoláson kiderült, a Szávay Ágnes, Gubacsi Zsófia, Nagy Kyra és Arn Gréta összeállítású csapat a svájci, a dán és a brit együttessel mérkőzik meg a Syma-csarnokban. A csoportok első helyezettjei jutnak az elődöntőbe, a finálé résztvevői pedig a Világcsoport áprilisi rájátszásában folytatják a küzdelmeket.

A délután rendezett sajtótájékoztatón kiderült, hogy Machán Róbert Fed-kupa-kapitány együttese szerdán az első fordulóban 14.30-tól a dánok ellen lép pályára.

"A Patty Schnydert is a soraiban tudó svájci csapat lesz a legnehezebb ellenfelünk, nagyon bízom abban, hogy pénteken a csoportelsőségért játszunk majd velük" - fogalmazott Machán.

"A pálya nagyon jó, már alig várom, hogy megkezdődjenek a meccsek" - így Szávay Ágnes.

A legerősebb csapattal a D jelű trióban szereplő szerbek érkeztek: pályára lép a Syma-csarnokban az Australian Openen döntős, a világranglistán második Ana Ivanovic és a negyedik helyen rangsorolt Jelena Jankovic.

A csoportok:
A csoport: Hollandia, Bulgária, Luxemburg, Portugália
B csoport: MAGYARORSZÁG, Svájc, Nagy-Britannia, Dánia
C csoport: Fehéroroszország, Svédország, Szlovénia, Grúzia
D csoport: Szerbia, Lengyelország, Románia

A szerdai menetrend:
10.00: Lengyelország - Románia, Svédország - Szlovénia, Fehéroroszország - Grúzia
14.30: Dánia - Magyarország
16.00: Hollandia - Luxemburg, Nagy-Britannia - Svájc, Bulgária - Portugália

A magyarok valamennyi csoportmeccsüket 14.30-tól játsszák.


A nagyszabású eseménnyel egy időben a centenáriumát ünneplő Magyar Tenisz Szövetség történetét, legemlékezetesebb pillanatait, az egykori kiváló játékosokat bemutató kiállítás nyílt meg a Sportagorában. Ebből az alkalomból a szövetség volt elnökei, kimagasló játékosok kaptak emléklapot.

Átadták a másfél éve elhunyt Körmöczy Zsuzsa emlékére alapított vándordíjat is, amelyet minden évben a legjobb 16 éves női teniszező vehet át. Az idén Jani Réka, a Soproni VSE játékosa vehette át az elismerést. A tehetséges fiatal versenyző tavaly öt korosztályban nyert bajnokságot és jelenleg az 51. az ITF ifjúsági világranglistáján.

Körmöczy Zsuzsa ötven éve érte el legnagyobb nemzetközi sikereit: győzött Párizsban a Roland Garroson, harmadik helyet szerzett Wimbledonban, a világranglistán pedig a második helyet foglalta el.