Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen kiemelt Szávay Ágnes egy nagyon sima és egy szorosabb játszmában 1 óra 9 perc alatt győzött a hazai kedvenc Shikha Überoi ellen az indiai Bangaloréban zajló 600 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-torna első fordulójában.

A viadal honlapja szerint a magyar teniszező 25 perc alatt nyerte az első szettet, a folytatásban azonban a rangsorban 824. riválisa, aki szabadkártyával került a főtáblára, egészen 4:4-ig tartotta magát.

Szávay következő ellenfele a nyolcaddöntőben - várhatóan szerdán - Akgul Amanmuradova lesz, aki három játszmában verte a címvédő orosz Jaroszlava Svedovát.

A magyar játékos és üzbég riválisa eddig egy alkalommal találkoztak: tavaly a wimbledoni selejtező harmadik fordulójában Szávay 6:1, 6:3-ra győzött.

Szávaynak idén nem nagyon ment a tenisztornákon, az első fordulókban már-már átok ült rajta. "Kezdésként" az Australian Openen az első körben búcsúzott, majd Párizsban döntőt játszott, ezt követően viszont újabb fiaskók következtek: Antwerpenben, Dohában és Dubajban is az első kanyarban pottyant ki.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Amanmuradova (üzbég) - Svedova (orosz) 6:3, 3:6, 6:3
Szávay Ágnes (5.) - Überoi (indiai) 6:1, 6:4
Bammer (osztrák, 6.) - Morigami (japán) 2:6, 6:3, 7:5
Nakamura (japán) - Tanasugarn (thaiföldi) 6:7 (5-7), 6:1, 6:2

Rögtön az első fordulóban kiesett a tavaly döntős Mihajil Juzsnyij az 1,4 millió dollár összdíjazású dubaji férfitornán. Az orosz játékos a francia Fabrice Santorótól kapott ki meglepetésre, két sima játszmában.

Ennél sokkal nagyobb meglepetés, hogy kipottyant a címvédő Roger Federer: a svájci világelsőt a brit Andy Murray győzte le három játszmában. A 12-szeres Grand Slam-győztes Federerrel utoljára négy esztendeje a Cincinnatiben rendezett viadalon fordult elő, hogy már az első körben kikapott.

Eredmények, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):
Ferrer (spanyol, 4.) - Haas (német) 6:3, 6:0
Santoro (francia) - Juzsnyij (orosz) 6:3, 6:4
Murray (brit) - Federer (svájci, 1.) 6:7 (6-8), 6:3, 6:4
Davigyenko (orosz, 5.) - Al-Gareb (kuvaiti) 6:4, 6:0
Andrejev (orosz) - Minar (cseh) 6:3, 6:4
Hernych (cseh) - Wawrinka (svájci) 6:4, 6:4
Verdasco (spanyol) - Schüttler (német) 7:6 (9-7), 4:6, 6:1