Vágólapra másolva!
Ha hinni lehet a bejelentésnek, akkor októberben Budapesten vívja utolsó tétmérkőzését (már a Tennis Classics-sorozatot annak számítjuk) Björn Borg, minden idők egyik legnagyobb teniszezője. A 11-szeres Grand Slam-győztes svéd teniszező sorrendben Goran Ivanisevic, John McEnroe és Pat Cash ellen lép pályára.

Az egyetemes sporttörténelem egyik legnagyobb párharca Budapesten - hirdetik a szervezők. S minden bizonnyal így is lesz, október 10-én Björn Borg és John McEnroe a Papp László Sportarénában csap össze - ha hinni lehet a híreknek, s magának Borgnak, akkor "versenykörülmények" között utoljára.

A két sportoló profi karrierje során 14 alkalommal meccselt egymással, s testvériesen megosztoztak a sikereken. A 7-7-es eredményhez kellett McEnroe jó hajrája, az utolsó három összecsapást ugyanis ő nyerte 1981-ben, mindháromszor a döntőben, egyszer Milánóban, egyszer Wimbledonban egyszer pedig a US Openen.

A kötélidegzetű svéd és az örök lecsillapíthatatlan amerikai új fejezetet nyitott a sport történetében. Nekik köszönhető, hogy a tenisz addigi magányos gladiátorai a nyolcvanas évek elejére megbecsült, rajongott világsztárok lettek. Egy új korszak kezdődött, de a két feledhetetlen zseni párharca még nem ért véget.

Budapesten ugyanis még összecsapnak a felek, a BlackRock Tour of Champions októberi állomásán a Papp László Sportarénában mérik össze erejüket.

Az immáron 15 éves múltra visszatekintő BlackRock Tour of Champions a mindenkori tenisz legnagyobbjait felvonultatva járja be az egész világot. A nemzetközi versenysorozat főszervezője, a Hivatásos Teniszjátékosok Szövetsége (ATP) szigorú szabályokkal gondoskodott arról, hogy a rajongóknak, nézőknek kivételes élményben legyen részük. A sorozat állomásain kizárólag olyan játékos vehet részt, aki egyesben Grand Slam-versenyen győzött, vagy Davis-kupa-nyertes csapat aktív tagja volt, illetve világelső volt egyesben.

Magyarországra a spanyol Sergi Bruguera, az argentin Guillermo Vilas, az osztrák Thomas Muster, a francia Henri Leconte, a horvát Goran Ivanisevic, a svéd Björn Borg, az amerikai John McEnroe és az ausztrál Pat Cash érkezik.

A nyolc játékos két csoportban kezdi a küzdelmet. Az egyik csoport az egykori wimbledoni győzteseket, a másik csoport a Roland Garros bajnokait vonultatja fel. A sztárok szombatig körversenyt játszanak. Vasárnap a két csoport másodikja egymás ellen játszik a verseny harmadik helyéért, a döntőt pedig a két csoportgyőztes vívja. A két mérkőzés között bemutató páros mérkőzést játszanak a vasárnap egyeseket nem játszó versenyzők. Így a zárónapon is minden játékos pályára lép.

http://www.youtube.com/v/pUa2ltLC0hw&hl=en&fs=1


A Tennis Classics programja:
október 9., csütörtök:
Bruguera (spanyol) - Vilas (argentin)
Muster (osztrák) - Leconte (francia)
Ivanisevic (horvát) -Borg (svéd)
McEnroe (amerikai) - Cash (ausztrál)

október 10., péntek:
Leconte - Vilas
Muster - Bruguera
Borg - McEnroe
Ivanisevic - Cash

október 11., szombat:
Muster - Vilas
Borg - Cash
Leconte - Bruguera
McEnroe - Ivanisevic

október 12., vasárnap:
döntő
mérkőzés a 3. helyért
bemutató páros mérkőzés