Vágólapra másolva!
Novak Djokovic, a jelenlegi legjobb szerb teniszező komolyan elszánta magát arra, hogy vendéglátással foglalkozzon - Szerbia nagyvárosaiban működő étteremláncot kíván létrehozni, s már hozzá is látott terve megvalósításához.

A férfitenisz-világranglista negyedik helyezettje a múlt év végén nyitotta meg Novak nevű éttermét Belgrádban, s ugyanezzel a névvel akar éttermet Újvidéken, Nisben és Kragujevácon. A pénze is megvan hozzá, s csak a jelenlegi nemzetközi pénzügyi válság miatt vár terve megvalósításával - írta a Blic című újság.

Tőkéjét egyelőre bankban tartja, biztos befektetésekben, s várja, hogy a gazdasági körülmények jobban kedvezzenek az egyforma küllemű, ugyanazt a kínálatot ugyanazon az áron nyújtó éttermek megnyitásának.

A belgrádi üzlet jól megy, a vendégeket vonzza az, hogy a jelenleg legnépszerűbb szerb sportoló mérkőzéseinek emlékezetes pillanatait, győzelmei utáni belgrádi fogadtatásait nézhetik videofelvételekről nagy képernyős plazmatévéken, s miközben jót esznek, megcsodálhatják Djokovic közszemlére kitett trófeáit, kézjegyével ellátott teniszlabdáit, ütőit.

Nem ő az egyedüli neves szerb sportoló, akiben vendéglátós hajlamok ébredtek. Éttermet működtet Dejan Stankovic, az Internazionale játékosa, a szerb labdarúgó-válogatott kapitánya, Dragan Ciric, a Real Valladolid focistája, az NBA-ból visszavonult Vlad Divac kosárlabdázó, s a még mindig ott, a New Orleans Hornetsben játszó Predrag Stojakovic is.