Vágólapra másolva!
Az ausztrál Samantha Stosur három játszmában nyert Justine Henin ellen és bejutott a negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon. Szintén a legjobb nyolc között van Serena Williams, aki két sima játszmában verte az izraeli Peert.

Stosur 1 óra 46 perc alatt győzte le hétfőn a hétszeres Grand Slam-bajnokot. A korábbi világranglista-vezető belga játékos másfél éves kihagyást követően januárban tért vissza a pályára: az esztendő első GS-tornáján, az Australian Openen azonnal a döntőbe jutott. Henin korábban négy alkalommal diadalmaskodott a Roland Garroson.

Stosur, aki tavaly az elődöntőben kapott ki a későbbi győztes orosz Szvetlana Kuznyecovától, a következő körben a világelső Serena Williamsszel találkozik. Eddig négy alkalommal mérkőztek egymással és az amerikai 3-1-re vezet.

Az első helyen kiemelt Serena Williams két sima játszmában nyert az izraeli Shahar Peer ellen, és bejutott a negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon. "Az idén egyre jobban megy a játékom, azért jöttem, hogy nyerjek" - nyilatkozta hétfői sikere után a világelső amerikai teniszező.

A magyar juniorok közül a 10. helyen kiemelt Zsiga Máté a fiúk egyéni versenyében bejutott a legjobb 32 közé, miután három szettben legyőzte az ecuadori Roberto Quirozt. A következő körben az amerikai Nick Chapell-lel találkozik.

Rafael Nadal könnyedén, három játszmában verte a brazil Thomaz Belluccit, és bejutott a negyeddöntőbe. A Roland Garroson korábban sorozatban négyszer győztes spanyol salakkirály 2 óra 33 perc alatt múlta felül riválisát, akinek csak a második szettben volt némi esélye a felzárkózásra. Bellucci csupán egy vonatkozásban volt jobb a spanyol teniszezőnél: míg Nadal csak 27, a brazil 40 ki nem kényszerített könyvelhetett el.

A szerb Jelena Jankovic két sima játszmában nyert a szlovák Daniela Hantuchova ellen. Utolsóként a kazah Jaroszlava Svedova került be a negyeddöntőbe, miután két szettben győzött az ausztrál színekben induló Jarmila Groth ellen.

Babos Tímea - oldalán Sloane Stephensszel - bejutott párosban a nyolcaddöntőbe a junior lány párosversenyben. A Roland Garros honlapja szerint az 5. helyen kiemelt magyar-amerikai duó két szettben győzte le a Jessica Ginier, Morgane Pons francia kettőst.

Eredmények, nyolcaddöntő:
női egyes:
Stosur (ausztrál, 7.) - Henin (belga, 22.) 2:6, 6:1, 6:4
S. Williams (amerikai, 1.) - Peer (izraeli, 18.) 6:2, 6:2
Stosur (ausztrál, 7.) - Henin (belga, 22.) 2:6, 6:1, 6:4
Svedova (kazah) - Groth (ausztrál) 6:4, 6:3

A negyeddöntőben:
S. Williams - Stosur
Jankovic - Svedova

férfi egyes:
Djokovic (szerb, 3.) - Ginepri (amerikai) 6:4, 2:6, 6:1, 6:2
Melzer (osztrák, 22.) - Gabasvili (orosz) 7:6 (8-6), 4:6, 6:1, 6:4
Nadal (spanyol, 2.) - Bellucci (brazil, 24.) 6:2, 7:5, 6:4
S. Williams (amerikai, 1.) - Peer (izraeli, 18.) 6:2, 6:2

A negyeddöntőben:
Federer (svájci, 1.) - Söderling (svéd, 5.)
Berdych (cseh, 15.) - Juzsnij (orosz, 11.)
Melzer - Djokovic
Almagro - Nadal

junior fiú egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Zsiga (10.) - Quiroz (ecuadori) 7:6 (7-5), 4:6, 6:4

fiú páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Zsiga, Dzumhur (magyar, bosnyák, 1.) - Mena, Sell (argentin, brazil) 6:2, 6:3

lány páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos, Stephens (magyar, amerikai, 5.) - Ginier, Pons (francia) 6:2, 6:2