Vágólapra másolva!
A meglepetések napja volt a szerdán Wimbledonban: férfi egyesben kiesett a címvédő Roger Federer, női párosban pedig a Serena és Venus Williams alkotta duó. Rafael Nadalra ugyan ráijesztett Robin Söderling, de legyőznie nem sikerült.

A Roland Garros után Wimbledonban sem jutott be a legjobb négy Roger Federer. A korábbi világelső svájci rögtön az első játszmát elbukta Thomas Berdych ellen, ám ekkor még vissza tudott kapaszkodni.

A harmadik szett azonban nagyon simán lett a cseh játékosé, az újabb egyenlítés pedig már nem sikerült Federernek. Berdych Novak Djokoviccsal találkozik majd az elődöntőben. A másik ágon a Jo-Wilfried Tsonga - Andy Murray meccs győztese Rafael Nadallal játszik majd az elődöntőért.

Közel állt a meglepetéshez Robin Söderling is: a tavaly Nadalt párizsban megleckéztető svéd ezúttal azonban csak az első szettet tudta hozni. A játszma végén a játékvezetővel hosszan pörlekedő spanyol később túltette magát a sérelmein, és a tőle megszokott koncentrációval nyert meg zsinórban három szettet.

Nagy meglepetésre kiesett női párosban a címvédő Serena Williams, Venus Williams duó. Az amerikai kettőst az orosz Jelena Vesznyina, Vera Zvonrajova páros búcsúztatta a negyeddöntőben, három játszmában.

A Williams testvérpár korábban 2000-ben, 2002-ben, 2008-ban és 2009-ben győzött Wimbledonban.

Wimbledon, negyeddöntők, férfi egyes:
Berdych (cseh, 12.) - Federer (svájci, 1.) 6:4, 3:6, 6:1, 6:4
Nadal (spanyol, 2.) - Söderling (svéd, 6.) 3:6, 6:3, 7:6 (7-4), 6:1
Djokovic (szerb, 3.) - Lu (tajvani) 6:3, 6:2, 6:2
Murray (brit, 4.) - Tsonga (francia, 10.) 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 6:2, 6:2

Az elődöntőben:
Murray-Nadal
Djokovic-Berdych

női páros:
Vesznyina/Zvonarjova (orosz) - S. Williams, V. Williams (amerikai, 1.) 3:6, 6:3, 6:4