Vágólapra másolva!
Kapros Anikó csütörtökön két sima játszmában kikapott a hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open selejtezőjének első fordulójában. A viadal honlapja szerint a magyar játékos 52 perc alatt szenvedett vereséget a dél-koreai Kim Szo Jungtól, s mindössze egyetlen játékot tudott nyerni.

Az elitmezőnyben két magyar szerepel: Arn Gréta a címvédő belga Kim Clijstersszel találkozik az első fordulóban. A világranglistán jelenleg harmadik belga sztárjátékos és a rangsorban 104. magyar teniszező korábban még nem találkozott egymással WTA-tornán.

A 128-as főtáblán szintén alanyi jogon szereplő Szávay Ágnes a cseh Sandra Zahlavovával mérkőzik. Eddig egy alkalommal - idén Acapulcóban - találkoztak, és a magyar 2:6, 6:1, 6:3-ra győzött.

További érdekességek az első körből: az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal az orosz Tejmuraz Gabasvilit kapta, míg a másodikon rangsorolt svájci Roger Federer az argentin Brian Dabullal viaskodik.

A hölgyeknél a tavaly döntős dán Caroline Wozniacki (1.) a szabadkártyás amerikai Chelsey Gullicksonnal csap össze..

A férfiaknál ezúttal sem lesz magyar az elitmezőnyben: Balázs Attila szintén a selejtező első fordulójában esett ki.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:
Kim (dél-koreai) - Kapros Anikó 6:0, 6:1

* * *

A címvédő dán Caroline Wozniacki játék nélkül jutott tovább az egyesült államokbeli New Havenben zajló tenisztorna női versenyének csütörtök esti negyeddöntőjében, miután riválisa, az olasz Flavia Pennette lábsérülése miatt nem állt ki ellene. Wozniacki mellett három orosz játékos, Jelena Gyementyjeva, Nagyja Petrova és Marija Kirilenko került a négy közé.

eredmények, férfiak (663.750 dollár összdíjazás), nyolcaddöntő:
Stahovski (ukrán, 9.) - Robredo (spanyol, 6.) 7:6 (7-5), 6:2

negyeddöntő:
De Bakker (holland, 12.) - Koroljov (kazah) 6:4, 6:3

nők (600 ezer dollár), negyeddöntő:
Wozniacki (dán, 1.) - Pennetta (olasz, 7.) játék nélkül
Gyementyjeva (orosz, 4.) - Bartoli (francia, 6.) 6:3, 3:6, 6:2
Petrova (orosz, 8.) - Stosur (ausztrál, 2.) 6:2, 6:1
Kirilenko (orosz) - Szafina (orosz) 6:3, 6:3

Az elődöntőben: Wozniacki-Gyementyjeva, Petrova-Kirilenko