Vágólapra másolva!
A spanyol Rafael Nadal és a dán Caroline Wozniacki lett a 2010-es év világbajnoka a Nemzetközi Tenisz Szövetségnél (ITF).

A 2008 után másodszor diadalmaskodó Nadal idén megnyerte a francia, a wimbledoni és az amerikai nyílt bajnokságot, és visszavette a vezetést a svájci Roger Federertől a világranglistán. Továbbá 24 évesen ő lett a legfiatalabb karrier Grand Slam tulajdonosa.

"A 2009-es nehézségek után fantasztikus érzés volt újra az első helyre kerülni, és végre megszerezni a US Open serlegét is" - nyilatkozta a mallorcai sztár.

A nőknél Wozniacki hat tornát nyert meg 2010-ben, ugyanakkor egy GS-döntőt sem játszott. Októberben első dánként lett a rangsor éllovasa.

"Büszke vagyok, hogy nagy bajnokok közé kerültem. Nagyszerű év van mögöttem, és keményen edzek, hogy a 2011-es még jobb legyen" - mondta a 20 esztendős játékos.

A párosok között a Bryan-ikrek (Bob és Mike) rekordot jelentő módon hetedszer lettek világbajnokok, míg a Gisela Dulko, Flavia Pennetta argentin, olasz duó először győzött.

Az ITF a GS-, ATP- és WTA-tornákon, valamint a Davis-kupában és a Fed-kupában mutatott teljesítmény alapján választotta meg az év legjobbjait.