Vágólapra másolva!
Megállíthatatlan az idén Novak Djokovic: a szerb teniszező ezúttal Rafael Nadalt verte el két szettben, salakon, Madridban. A római tornán az első körben kiesett Juzsnyij, Arn Gréta hétfőn lép pályára.

Madrid: Djokovic menetel, Kvitova győzött a nőknél

A cseh Petra Kvitova nyerte meg a madridi torna 3,5 millió euró összdíjazású női versenyét, miután a vasárnapi döntőben két játszmában legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát. A 16. helyen kiemelt cseh versenyző sikerével nyolc helyet lép előre a világranglistán, melyen hétfőtől a tizedik lesz, s ezzel pályafutása során először lesz tagja a legjobb tíznek.

A férfiaknál Novak Djokovic továbbra is megállíthatatlan, idei 31. meccsét is megnyerte a spanyol fővárosban, méghozzá a Rafael Nadal elleni döntőben.

Férfiak (3,7 millió euró összdíjazás):
Djokovic (szerb, 2.) - Nadal (spanyol, 1.) 7:5, 6:4

Madrid, nők, döntő:
Kvitova (cseh, 16.) - Azarenka (fehérorosz, 4.) 7:6 (7-3), 6:4

Arn hétfőn kezd Rómában

A 13. helyen kiemelt orosz Mihail Juzsnyij számára a vasárnapi első forduló jelentette a végállomást a római salakpályás tenisztorna 2,75 millió euró összdíjazású férfi versenyében.

A 2,05 millió dollár összdíjazású női viadalon Arn Gréta is szerepel, a tornákat szervező WTA honlapja szerint hétfőn 12 órától lép majd pályára a tizenegyedikként rangsorolt orosz Szvetlana Kuznyecova ellen.

férfiak, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Kohlschreiber (német) - Juzsnyij (orosz, 13.) 6:4, 6:2
Gasquet (francia, 16.) - Montanes (spanyol) 6:2, 6:3
Verdasco (spanyol) - Raonic (kanadai) 6:4, 6:4
Monaco (argentin) - Seppi (olasz) 6:1, 4:6, 6:2
Mayer (német) - Golubjov (kazah) 6:4, 6:3
Volandri (olasz) - De Bakker (holland) 6:1, 6:2