Vágólapra másolva!
Két napja nincsenek meccsen a US Openen, ezért komoly veszélybe került az év utolsó Grand Slam tornájának tervezett időben való befejezése. A sok halasztás miatt a hátralévő program jóval sűrűbb lehet a tervezettnél, a teniszezők háborognak, McEnroe ellenállásra szólított fel, a szervezők szerint viszont nincs pénz tetőt építeni.

Szerdán Rafael Nadal, Andy Murray és Andy Roddick is három-négy gém után az öltözőbe kényszerült az égi áldás miatt, majd amikor elállt az eső, közölték Brian Earley főbíróval, hogy nem mennek vissza a csúszós pályára. Később a negyeddöntőjére várakozó német Angelique Kerber idegesen vonta kérdőre Earleyt, hogy meddig várakozzon, illetve bebandázsolja-e a lábát, lesz-e játék. Serena Williams és Anasztaszija Pavljucsenkova már túlvolt a bemelegítésen, amikor leküldték őket a pályáról.

A címvédő Nadal keserűen beszélt a New York-i állapotokról: "A Grand Slam-tornákon rengeteg pénzről van szó, a szervezők saját magukért dolgoznak, nem értünk. Mi csak a show része vagyunk."

A világelső szerb Novak Djokovic is hasonlóképpen vélekedett: "Tisztában vagyunk a US Open anyagi oldalával. Az emberek megveszik a jegyeket, és teniszt akarnak látni, de néha az egészség a fontosabb. Jobban kellene tisztelni a játékosok véleményét."

A sűrűsödő program láttán a Flushing Meadowsban szakkommentátorként jelen lévő John McEnroe ellenállásra szólított fel: "A játékosoknak össze kell tartaniuk, és közölni, hogy ebbe nem mennek bele."

Erre a negyeddöntős szerb Janko Tipsarevic feltette a "McEnroe-t elnöknek!" kommentet saját twitter-oldalára.

McEnroe öccse, Patrick még keményebben fogalmazott: "A tévék itt sokkal inkább beleszólnak a torna menetrendjébe, mint a többi Grand Slamen. Talán el kéne bontani az Arthur Ashe Stadiont, és egy másikat építeni."

Jim Curley tornaigazgató azonban elejét vette a találgatásoknak, közölve, hogy - Wimbledonnal és az Australian Opennel ellentétben - a világ legnagyobb teniszarénája fölött nem lesz becsukható tető. A kétszáz millió dolláros átépítés ugyanis nemcsak műszakilag, hanem anyagilag sem lehetséges.

Idén mindenesetre egyre valószínűbb, hogy sorozatban negyedszer is hétfőre csúszik át a férfi döntő.